Öt hónapos terhes vagyok, a párom azt mondta, hogy ő nem jön el velem egy ultrahangra sem mert látja még a gyereket eleget, ha megszületik. Kicsit meglepődtem. Mi a véleményetek?
Nálunk(nem Magyarország) pl. az apukák nem is mehetnek be ultrahangra, egyikre sem. legfeljebb, ha magán UH-ra mennek, de az államiaknál nincs divatja az apuka jelenlétének egyáltalán. Sőt, szülésnél sem lehet ott az apuka, sem a vajúdásnál, sem a kitolásnál, semmikor. Megnézheti a megszületett babát ÓRÁKKAL KÉSŐBB, de azt hiszem, a kezébe akkor sem adják.
Nem mondom, hogy ez jó, sőt, szerintem sem így kéne lennie, mint itt nálunk, de mit gondoltok, hogy nálunk ezek szerint mindenki rossz apa? minden apa piszkálja és veri a gyerekét? vagy minden apa elhagyja a családját?
ugyanmár! azt kellene megértenünk, hogy a leendő apukáknak egyszerűen megfoghatalan a terhesség dolog. Nem ők érzik a tüneteket, nem ők érzik a rugdosást, nem őbennük van hormonvihar. Csak azt látják, hogy anyuka pocakja gömbölyödik és anyuka hisztizik a hormonok miatt, de hogy valójában mi zajlik belül, azt nem érthetik úgy, mint mi, nők. Számukra az UH felvétel is csak egy maszat, amiből nem tud kivenni semmit. Attól még a gyerekét igenis szeretheti és igenis lehet jó apa. Persze, szép az, ha valaki önszántából szívesen elmegy a párjával és elérzékenyül a szívverést hallva, de könyörgöm, ne húzzuk már akasztófára azt, aki nem tud ezen elérzékenyülni.
Pl. én ujjongtam a pozitív tesztnél, a férjem meg csak megjegyezte: oké, terhes vagy, akkor igyuk meg végre a reggeli kávét. :-) (Megjegyzem:A gyereket imádja.)
ugyan már egy apának miért kéne többet látni?! hormonjai vannak-nem
a férfiak különben is teljesen másképp gondolkoznak,nem érzelmesek mindennek a reális oldalát látják,pl. nem átelemzik a dolgokat hanem levonják a következtetéseket.
és egy apa még a megszületés után sem tud mit kezdeni a babával jó örül neki de ennyi.Sokszor maga az anya sem érzékenyül el,addig nem jön elő az anyai ösztöne amíg kézbe nem veszi a babát.Most sírja el magát az ember egy pacán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!