Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ha a nő...

Miért van az, hogy ha a nő évekig hazudik a múltjáról és a férfi elhagyja, akkor a többség szerint a férfi teszi tönkre a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
2014. febr. 26. 16:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/191 anonim ***** válasza:
81%

Feltehetek neked egy kérdést kérdező?

Mi lett volna, ha ÉLETE VÉGÉIG MEGTARTJA A TITKÁT A FELESÉGED?

2014. febr. 26. 18:28
 42/191 A kérdező kommentje:
Akkor boldogan élünk, amíg meg nem halunk. De ezt elszúrta.
2014. febr. 26. 18:30
 43/191 anonim ***** válasza:
91%

Ha a párom ezt csinálta volna én is elhagynám egyrészt mert hazudott, másrészt mert nekem ez nem fér bele az elveimbe. Kíváncsi lennék a való életben mennyien bocsátanak ezt meg.

Biztos neki is lett volna más lehetőség de valami miatt mégis a könnyű utat választotta.

2014. febr. 26. 18:32
 44/191 anonim ***** válasza:
59%
Én sosem tudnék ilyen ridegen gondolkodni, kedves kérdező Egyáltalán fáj neked ez az egész, ami történt? A feleséged is ember, aki hibázhat. Te talán mindig mindent tökéletesen csináltál egész életedben? Úgy nézel a saját feleségedre, mint egy selejtre, akit most kidobsz és azon bánkódsz, hogy rápazaroltál 4 évet. Hát sok sikert, hogy találj egy jobb típust, bár ha engem beavatnál a sztoridba nem járnék veled, mert nem szereted a mostani feleségedet sem, szívtelen vagy, meg sem fordul a fejedben az, hogy megbocsáss neki.
2014. febr. 26. 18:33
 45/191 A kérdező kommentje:
Ő mennyivel jobb a hazugságival? Ilyet eltitkolni igenis hazugság.
2014. febr. 26. 18:36
 46/191 anonim ***** válasza:
65%
Miért volt prosti? Kényszerből? (Falun lakott, nem volt munka, és nem volt mit enniük?) Vagy luxusra kellett a pénz?
2014. febr. 26. 18:37
 47/191 A kérdező kommentje:
Amúgy meg nem avatok be senkit, ezt a szégyenfoltot nem fogom mutogatni.
2014. febr. 26. 18:37
 48/191 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, ha nem mondja el, hanem valahonnan máshonnan tudod meg? Akkor őt most duplán hibáztatnád, mert hazudott végig?

"ha a férjetek négyévnyi járás és az esküvő után vallaná be, hogy előttetek selyemfiú volt, azt ugyanígy tolerálnátok, vagy csak más kezével könnyű szedni a csalánt..?"

Én megpróbálnám megérteni. A körülményeit, hogy miért csinálta azt. Mikor ezekkel tisztában vagyok, és azt is tudom, hogy szerelemféltésből hallgatott-e idáig, és tudom, hogy minden másban megbízható volt, na akkor dönteném el, hogy tudok-e adni neki egy második esélyt. De ha szeretem, és tudnám, hogy ő is szeret és engem nem csalt meg, más lényeges dologban nem hazudott, akkor azon lennék, hogy megadjam neki ezt az esélyt.

Nem tudhatjuk, a kérdező felesége miért csinálta, amit csinált. Mivel nem ismerjük a körülményeket, ezért nem mondhatjuk rá alapból, hogy ja mert lusta volt rendes munkát vállalni és könnyebb volt neki ez. (Aki ezt mondja, valószínűleg fogalma nincs, mennyire nem "könnyű" az ilyesmi, mert szerintem biztos nem lehet az, ha az emberben van egy szikrányi érzés is.) A nők, akik védik, abból indulnak ki, hogy van egy fekete folt az illető életében, de már megváltozott, beleszeretett valakibe, akiről tudta, vagy legalábbis nagyon félt tőle, hogy elhagyja, ha megtudja az igazat. Ezért nem mondta el, mert a szerelem már csak ilyen önző. Aztán végül mégis elmondta, nyilván, mert igazából szeretett volna őszinte lenni, hogy akit szeret, az teljesen lássa őt és tudja elfogadni. Talán azt hitte a férjéről, hogy szereti annyira, hogy megértse. Na ez az az álláspont, ahogy egy nő reagál erre: kapásból érzelmileg (!) a nő, ez esetben az elhagyott feleség helyébe képzeljük magunkat. Rosszat csináltunk régen - szerelmesek lettünk - titkoltuk, mert féltünk, hogy elveszítjük, akit szerettünk - végül őszinték voltunk, hogy pl. ne máshogy tudja meg - elhagytak.

Ezt női empátiának hívják.

Kérdező, a te dolgod, mit teszel, én speciel csak azt nem értem, miért lenne az jobb, ha nem mondja el, és hazugságban éltek le éveket. Akkor a nő annyiban lenne más, hogy plusz még hazudik. És aztán, ha később kiderül...?

2014. febr. 26. 18:38
 49/191 A kérdező kommentje:
46. Előbbi lényegében, de mindegy, mert a végeredmény ugyanaz.
2014. febr. 26. 18:39
 50/191 anonim ***** válasza:
85%
Azt nem tudom megmondani,miért gondolkodik a többség úgy,ahogy,csak az egyéni,személyes véleményemet tudom leírni.Abban igazat adok neked,hogy a feleségednek valóban már az elején őszintének kellett volna lennie hozzád,így esélyt adott volna neked arra,hogy időben eldönthesd,akarod-e őt a múltjával együtt.Nem volt szép dolog tőle,hogy titkolózott,és csak most hozakodott elő az igazsággal,ez tény.Valóban hazudott neked.Elhiszem azt is,hogy neked ez fáj,rosszul esik,kicsit meg is veted érte.Viszont valamiért beleszerettél,valamiért feleségül vetted,valamiért kitartottatok egymás mellet négy évig.Megismerted,mint embert,így szeretted meg és fogadtad el.Ezek fényében én nem hiszem,hogy a múlt miatt feltétlenül el kellene most dobnod mindezt.Elgondolkodhatnál a megbocsátás lehetőségén is,elvégre nem mindig a radikális döntés a jó döntés.
2014. febr. 26. 18:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!