Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkretette a közös családi...

Tönkretette a közös családi étkezéseink hangulatát, hogy vegetáriánus lettem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az az opció kilőve, hogy egyek húst!

Komoly tanácsot légyszi, aki nagy antivegetáriánus, paleo hívő és elítélő jelleggel válaszolna, az inkább ne tegye.

A probléma az, hogy magamnak kell készítenem külön fajta ételeket, amit imádok, mert megtanultam főzni, ráérzek a fűszerekre, változatosabban és egészségesebben étkezem, de sajna a család nehezen akarja elfogadni. Apa nagy húsevő, minden egyes étkezéskor szánakozva bámul, anyu besértődik, amiért nem eszem a főztjéből, de mindenbe húst kell tennie, mert akkor meg apa háborog, tesóimat nem érdekli, csak hülyének néznek, de a főztöm azért ízlik nekik. :D

Lényeg, hogy már kb 2 éve nincs meg a régi családi érkezések derűs hangulata és hiányolom.

Mit tehetnék?

2014. febr. 10. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
89%
Megdöbbenek a válaszokon. Nem vagyok vega, de ha valamelyik barátom vega ételt főz nagyon szívesen megeszem és élvezem a finom ízeket. Nem értem hogy nem lehet egy felnőtt embertől elfogadni, hogy másképp látja a dolgokat és másképp látja jónak az étkezést. Milyen korlátoltnak kell annak lennie aki fennakad azon, mi van a másik tányérján a családi asztal körül. Aki párhuzamot állít a vega és a meleg családtag között azt azért megnézném ha szembesülne igazából mindkettővel, melyiknél mi lenne a reakció igazából. Hol van a szeretet annál az asztalnál, ahol sértődés és piszkálás két éve működik emiatt?
2014. ápr. 9. 14:26
 52/61 anonim ***** válasza:
0%
Ez is egy divat a sok közül...
2014. ápr. 9. 17:46
 53/61 anonim ***** válasza:
0%

Az exbarátnőm is "vega" volt...

...fűvel-fával megcsalt!!

2014. ápr. 9. 18:30
 54/61 Satilla válasza:

Nos, megértést kellene tanúsítania irántad a családodnak.

Sajnos a csoportszellem és a közösség megköveteli az összetartást.kiközösítik aki nem tart velük. Szerintem a vegetáriánus lét elsődleges célja valójában nem az erőszak- és ölésmentes élet pártolása hanem a spirituális felemelkedés elősegítése.. Egyesek már nem is esznek...

2014. ápr. 9. 18:49
 55/61 A kérdező kommentje:
hű de furcsákat írtok, nem tudom mit vegyek poénnak :D
2014. ápr. 9. 20:39
 56/61 anonim ***** válasza:
44%

Beszelgettel mar veluk errol?

Bar el tudom kepzelni, hogy nem nyitottak a beszelgetesre, ez esetben tenyleg nem tudsz tenni semmit. Ha megis, akkor kerdezd meg oket, mi a bajuk ezzel pontosan, ha az egeszsegedert aggodnak (bar nem ugy tunik), akkor menj, csinaltass verkepet, mutasd meg nekik, nyomtass ki cikkeket, hozz eszerveket.

De ugy erzem, a szuleid nincsenek ezen a szinvonalon:(

2014. ápr. 10. 10:34
 57/61 A kérdező kommentje:
Igazából aggódnak is persze, ők nagyon abban a szellemben nevelkedtek amit a nagyiéktól tanultak, hogy hús az kell, másképp gyenge, beteg stb. lesz az ember. De táplálkozástudományi ismereteik nincsenek. Apu más nemzetek konyhájától vagy a különleges fűszerektől is (mint a curry, vagy oregáno vagy kakukkfű) idegenkedik.
2014. ápr. 10. 10:50
 58/61 anonim ***** válasza:
tegnap 13:50 miért kéne elköltöznie? nem vagy normális..
2014. ápr. 10. 15:31
 59/61 anonim ***** válasza:

Hát sokat sajna valóban nem tudsz tenni. Vagy elfogadják vagy nem. Én nem lennék vega, de ha más az akar lenni, szive joga hozzá, és ehhez senkinek semmi köze. Ülj le elsősorban anyukáddal, hogy te ezt szeretnéd, és hogy álljon melléd. Ezt nehéz másokkal elfogadtatni. Tudom. Már csak onnét is, hogy 4napja bejelentettem,hogy nem fogunk édességet enni a gyerekekkel, mert milyen káros, erre nővérem kinevetett, gúnyos megjegyzéseket tett. Többiek is mosolyognak rajta... Rosszul esik, de úgy vagyok vele, nem érdekel, az én gyerekeim egészsége a tét, hát lesz.rom. Nem azt mondtam hogy egyáltalán nem eszünk ezentúl semmit, csak ritkábban kapnak, és lehetőleg olyat ami egészséges. Majd sütök nekik én xilittel, teljeskiörlésű liszttel...

Ha nem értik meg akkor tényleg étkezz külön, vacsora után is le lehet ülni beszélgetni egy kávé mellett. Idővel ráunnak.Vagy egyszer meglephetnéd őket, valami olyan vega kajával ami tuti bejön majd nekik. Gondolom tejterméket eszel, ha azt belekombinálod valami jó kis tésztába, zöldséggel, egy bevált recept, és talán akkor majd megértik. Vagy főzesd meg anyukáddal kedvenc tészta ételed, mond neki, hogy ezt csak te tudod olyan finomra késziteni.. és puszild meg. :)

2014. ápr. 10. 19:48
 60/61 A kérdező kommentje:

59-es: ez jó tipp, köszi! :)

amúgy teljesen igazad van ami a gyereket illeti, ha én egyszer anya leszek én se fogok venni nekik ilyen műanyag borzalmakat, amiket étel, nasi, csokoládé néven árulnak a boltban

2014. ápr. 11. 22:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!