Tönkretette a közös családi étkezéseink hangulatát, hogy vegetáriánus lettem. Mit tegyek?
Az az opció kilőve, hogy egyek húst!
Komoly tanácsot légyszi, aki nagy antivegetáriánus, paleo hívő és elítélő jelleggel válaszolna, az inkább ne tegye.
A probléma az, hogy magamnak kell készítenem külön fajta ételeket, amit imádok, mert megtanultam főzni, ráérzek a fűszerekre, változatosabban és egészségesebben étkezem, de sajna a család nehezen akarja elfogadni. Apa nagy húsevő, minden egyes étkezéskor szánakozva bámul, anyu besértődik, amiért nem eszem a főztjéből, de mindenbe húst kell tennie, mert akkor meg apa háborog, tesóimat nem érdekli, csak hülyének néznek, de a főztöm azért ízlik nekik. :D
Lényeg, hogy már kb 2 éve nincs meg a régi családi érkezések derűs hangulata és hiányolom.
Mit tehetnék?
Én is vegetáriánus vagyok és még paleo is. Én külön élek a szülőktől,de ha ünnepi közös kaja van,még mindigmegy az értetlenkedés,meg próbálnak rábeszélni. De én hajlíthatatlan vagyok.
Ne hagyd magad,egy idő után bele fognak törődni. Én is jobban érzem magam így. 30/n
Akkor apám is különc, mert cukorbeteg? Most gyűlöljem, mert miatta nem süthetünk normális süteményeket? Vagy különc a testvérem, aki állandóan húst hússal enne? Mert ennyi erővel nálunk ő lóg ki a sorból. Sőt, akkor már a dohányosokat is joggal cseszegetjük, hiszen gyakran magasról tesznek rá, hogy mások orra alá füstölnek, pedig a te nézőpontod alapján ők különcködnek, nem a nemdohányzók. És akkor már különc minden fogyatékossággal élő is, minden terhes nő, minden homoszekszuális, eltérő bőrszínű és mindenki, aki tetováltat, gyúr, vagy piercinget visel. Különc az is, akit megerőszakoltak. Különc a barátnőm, akinek a családjában egyedül neki lett egyetemi végzettsége, különc az anyám, mert a harminc év különcködő dohányzása miatt most 3-as stádiumú COPD-t diagnosztizáltak nála. Különc vagyok én is, mert a többséggel ellentétben imádom a klezmer zenét, és nem hallgatok disco-t, különc vagyok, mert a munkahelyemen nem fekszem össze mindenkivel, ahogy a munkatársaim. Különc mindenki, aki nem megy férjhez már 20 éves koráig, és nem szül mihamarabb 2 gyereket, mert ez az általános elvárás, még akkor is, ha kiderül, hogy minden nap veri a férje.
A te érvelésed alapján szinte nincs olyan ember, akinél ne találnánk valamit, ami miatt kilóg valamilyen társaságból, akár tehet róla, akár nem. De ez nem azt jelenti, hogy akkor megérdemli a "kiközösítést" vagy az állandó "lelki terrort". Ami egyébként pont a magadfajta felfogású emberek miatt fordul elő. Büszke lehetsz rá.
Lesarkíthatod, csak nem érted, vagy nem akarod érteni.
Hozott egy döntést, most az tökmind1, hogy jó vagy nem, mindenki jön itt azzal, milyen jó vegának lenni és milyen egészséges, de ezt a KUTYA NEM KÉRDEZTE!
A magyar oktatás szégyene, hogy egy nyamvadt kérdést nem lehet értelmezni, nem volt kérdés, mennyire egészséges a vega étrend, nem volt kérdés, mennyire jó az életed tőle, nem kérte a biztatást sem, semmi ilyenről szó nem volt. Nem volt szó cukorbetegségről, nem volt szó diétáról, egyszerűen ennyi volt a kérdés, hogy mit tehetne?
Erre a válasz: baromira semmit, mert a döntésére a környezete negatívan reagál és ez belső meggyőződésből fakad, amire a kedves kérdező nem tud hatást gyakorolni, ezért mivel nem illik bele a családja szemével nézve abba az étkezési kultúrába, különc lett ebből a szempontból.
Magyaráztok itt minden baromságról, csak a kérdésre nem válaszoltok.
Én ezt nem tudom megérteni. Miért kell ezt ennyire felfújni. Anyukád örülhet, hogy nem kéred meg, hogy még neked is főzzön, mert Te csak ilyent eszel.
Akkor nekem meg a lányomra kellene mindig csúnyán néznem, ha mondjuk nem eszi meg a káposzta levest, meg a bablevest, mert nem szereti? A közös étkezések nem arról kellene, hogy szóljanak, hogy ki mit eszik, hanem egymásról, a családról.
Az meg, aki azt írja, hogy ez így van jól, mert hogy a szülők húst esznek és ezért ilyenek, azoknál nem tudom, hogy működik a tolerancia. Mert ehhez csak az kell, meg kellene egy kis nyitottság is a szülők részéről. Hogy ok, hogy én rántott húst eszek, de adj már egy keveset abból a salátából, saját magad sütötte kenyérből, hadd kóstoljam meg hozzá. Lehet nem is rossz.
Ennyi kellene.
a dohányzás és a cukorbetegség jó hasonlat, más miatt is lehet valaki "más" az asztalnál. saját döntés, vagy egészségügyi ok miatt.
az, hogy miért egészségesebb, abba most ne menjünk bele, aki tudja, az tudja, aki nem fogadja el, azt nem most kell meggyőzni.
ismerek egy vegán (csak növényevő) családot, ahol az egyik tag nyers-vegán, külön készít magának mindent, a többiek megkóstolják néha, teljesen jól viselik.
mindent lehet jól is csinálni, azért nem lesz depressziós minden vegetáriánus.
kérdező: tarts ki, kínáld őket néha, ne foglalkozz az érveikkel, de ne is próbáld őket meggyőzni.
később talán nehezebb lesz, h mad külön élsz, és vendégül látsz valakit, akinek húst kellene adnod, mert ő úgy szokta meg, te meg nem akarod, mert szerinted nem jó (neki sem), és mert te nem akarod elkészíteni. ha emiatt veszítesz el barátokat, ne sajnáld, az nem volt igazi.
az egészséges életmód híveinek az ajándékozád id nrhéz, mert édességet, kávét, alkoholt nem szivesen adnak, bio ételt meg ciki, mert aki kapja nem ismeri, és teljesen elzárkózik.... ez is a kultúra része és fel kell nőjünk hozzá.
és szépen írta itt valaki: a szeretet a legfontosabb!!!
Nem benned van a hiba, hanem a családodban. Gondolom, aki kicsit is más azt rögtön leszólják, és per pillanat te lettél a "más" akinek eltérő véleménye van az övéktől.
Én vega lettem 15 évesen, seki nem akadt fenn rajta. Amikor hús volt terítéken, csak a köretet meg a sajátát ettem, sokszor anya külön főzött nekem. Nagymamám is csak fél évig kérdezgette hogy biztos nem kérek-e egy szelet ezt-azt. Ráadásul többször mondta anya hogy kikoromban amikor megtudtam hogy milyen állatokat eszünk, sírva mondtam hogy miért nem eszünk inkább embereket. (Most nem mondhatom hogy ezt a mai napig így gondolom, de... na.)
Azóta újra eszem húst, kb heti egyszer fél falatot, és nem éreztem magam soha betegnek emiatt. Nem tésztával kell helyettesíteni hanem zöldségekkel, és máris nem kell béres cseppre meg hiperszuper vitaminokra költeni.
Kérdésedre a válasz: Magyarázd el nekik hogy hiányzik a régi hangulat és nem érted a szurkálódást, mert nem vagy betegesebb mint eddig, nem kerülsz többe és még főzni is megtanulsz. Ha ezt nem lehet belátni, kérezd meg, hogy vásárolták az érettségijüket. Bocsi, de szerintem ép ésszel felfogható és elfogadható ha valaki nem eszik húst. Mit szólnának ha kiállnál és elmondanád hogy leszbi vagy? :))) tök vicces lenne
L23
Leben und leben lassen, ahogy a teutonok mondjak... vagyis elni es elni hagyni.
A kozos etkezes celja az egyuttlet, es nem a masik tanyerjaban kutakodas. A husevo rokonok oruljenek, hogy nekik tobb hus marad, es mindenki egye azt, amit szeretne.
Kerdezo, a legkozelebbi etkezeskor tedd fel a kerdest, hogy nekik az a fontos, hogy mit eszel, vagy a tarsasagod? Ha az elobbi, akkor koszonod, de tobbet nem fogsz egyutt enni veluk. Ha az utobbi, akkor AZONNAL hagyjak abba ezt a viselkedest.
Edesanyadnak lehetne annyi kedvessege, hogy amikor foz, egy adagot megcsinalna hus nelkul. Szinte barmit el lehet kesziteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!