Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkretette a közös családi...

Tönkretette a közös családi étkezéseink hangulatát, hogy vegetáriánus lettem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az az opció kilőve, hogy egyek húst!

Komoly tanácsot légyszi, aki nagy antivegetáriánus, paleo hívő és elítélő jelleggel válaszolna, az inkább ne tegye.

A probléma az, hogy magamnak kell készítenem külön fajta ételeket, amit imádok, mert megtanultam főzni, ráérzek a fűszerekre, változatosabban és egészségesebben étkezem, de sajna a család nehezen akarja elfogadni. Apa nagy húsevő, minden egyes étkezéskor szánakozva bámul, anyu besértődik, amiért nem eszem a főztjéből, de mindenbe húst kell tennie, mert akkor meg apa háborog, tesóimat nem érdekli, csak hülyének néznek, de a főztöm azért ízlik nekik. :D

Lényeg, hogy már kb 2 éve nincs meg a régi családi érkezések derűs hangulata és hiányolom.

Mit tehetnék?

2014. febr. 10. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
71%
Tudatlanságból. Na persze. A világon több mint 600millió vegetáriánus él, ezek szerint mind a halálán van. Tessék legalább utánaolvasni a témának, akár idegen nyelven, és utána ilyen okos megállapításokat tenni.
2014. febr. 10. 20:48
 22/61 anonim ***** válasza:
87%
Dietetikusok szerint az ideális az lenne az emberi szervezetnek, ha egy héten csak egy nap fogyasztana húst, egy nap halat, a többi napon pedig csak zöldséget és gabonaféléket, tejtermékeket és tojást. Ehhez messze-messze közelebb van a vegetáriánus étrend, mint a manapság általános húst hússal hozzáállás. Egészségesebb egy kiegyensúlyozott vega étrend, mint a túlzott húsfogyasztás, ez utóbbi ugyanis igenis egészségkárosító is lehet (lásd ízületekre, érrendszerre gyakorolt hatás).
2014. febr. 10. 20:51
 23/61 anonim ***** válasza:
15%
Aztan meg a vegen a vegak azt is kitalaljak hogy alkoholt se fogyasszunk... Elhetnenk boldogan; reggeltol estig dolgozunk, aztan meg repat zabalnank.
2014. febr. 10. 21:19
 24/61 anonim ***** válasza:
34%
Az nagyon ügyes dietetikus, amelyik a hét 5 napjára gabonát és tejet ajánl, tapsot neki.
2014. febr. 10. 21:22
 25/61 A kérdező kommentje:

huh, nem akartam ilyen vitát kirobbantani :D

nem is tudom, most hirtelen mit írjak

nem egyik napról a másikra döntöttem így, sosem voltam nagy húsevő, ez így alakult, mert így éreztem

és nem vagyok depressziós, se 40 kiló, és változott azóta sok minden

egészségesebb és energikusabb vagyok, több vitamint viszek be, jobb az emésztésem, szebb a bőröm

és nem csak zöldségeket eszem, a vegák nem csak 1 szál répát esznek egy nehéz nap után :D

és iszom alkoholt, köszönöm szépen, gyakran 1-1,5 dl borral fogyasztjuk a vacsorát, ebben maradt a közös családi szokás, egy finom bort tudunk közösen dícsérni, hál'isten

és kiállok én a döntésem mellett, azzal sincs gond, nem érdekel, csak sajnálom, hogy leuralta ez a téma a családi étkezéseinket

korábban sosem volt ez így, tudtunk mesélni a napunkról, a gondolatainkról, problémáinkról vagy terveinkről közösen, de most van egyfajta feszült csend (ami a jobbik eset) ami érezhetően jelen van

a hangulatot sajnálom

2014. febr. 10. 23:23
 26/61 anonim ***** válasza:
15%
Különcködsz, ennyire egyszerű, nem tudom, mit csodálkozol ezen.
2014. febr. 11. 01:05
 27/61 anonim ***** válasza:
84%

"..Különcködsz, ennyire egyszerű.."

Ez nem különcködés. Minden ember más egyéniség, máshogy érzi jól magát. Még egy családon belül sem ugyanolyan mindenki. Mindenkinek más étel ízlik, más a hobbija, más zenét szeret, máshogy hordja a haját stb. Ezt el tudjuk fogadni. Ugyanígy valójában abból sem kellene nagy ügyet csinálni, hogy valaki eszik-e húst, vagy sem.

Viszont ha valaki bele akar kötni a másikba, akkor kapóra jön neki, felfújja és ezen lovagol. Ez viszont nem a vegát minősíti, hanem azokat, akik őt egy olyan dolog miatt bántják, vagy "kiközösítenék", amivel valójában sem magának, sem másoknak nem árt.

2014. febr. 11. 09:08
 28/61 anonim ***** válasza:
87%

Bár én imádom a húst, de megértelek, nálunk is ugyanez a helyzet, csak épp én diétázom, fogyózom.

Minden egyes alkalommal végig kell hallgassam, hogy de miért nem teszek tésztát a levesbe, miért nem eszem krumplit, miért hízlalna a rizs, most mi bajom lesz, ha eszek egy szelet sütit. Hetente egyszer ebédelünk a szüleimmel, de akkoris mindig ez a téma, már nagyon unom. Mondtam is már, hogy nem tudnánk másról beszélni, csak arról, hogy én miért nem eszem liszteset?

Persze, mikor elhíztam, akkor tudák húzgálni a szájukat, hogy mostmár kicsit dagi vagyok, de mikor teszek érte, akkor meg az a baj. Nem tudják megérteni, hogy oké, hogy ők nem híznak ha megesznek a sultkrumpli meg rántotthús mellé még 2 szelet kenyeret is, aztán egy pár szelet sütit, de én igen.

Tanácsot sajnos nem tudok adni, hátha majd más:)

2014. febr. 11. 09:53
 29/61 anonim ***** válasza:
18%

Figyelj, lehetsz vega. De a fehérjét pótolnod kell. Tudományosan ki van mutatva, hogy aki ezt nem teszi, a harmadik generációban szellemi fogyatékosság lép fel emiatt.

Ezt nem én találtam ki, kutatás eredménye.

2014. febr. 11. 10:13
 30/61 anonim ***** válasza:
88%
29-es, légyszi egy linket a tanulmányról, érdekelne. Köszi!
2014. febr. 11. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!