Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkretette a családot,...

Anyám tönkretette a családot, most meg megint szervezkedik, adjatok tanácsot?

Figyelt kérdés

Annyi a lényeg,hogy anyámra rájött a ki akarom magam élni hülyeség, megcsalta apámat, kiharcolta,hogy megverje(egyébként megérdemelte szerintem is,olyan lett,mint egy krva) aztán tönkretette, alkoholista lett, felfüggesztették 1 évre. Össze kellett vele meg az új pasijával költöznöm albérletbe.Aztán szakított vele a csávó(aki mellesleg egy szerencsétlen, anyucipicifia fia(36éves és az anyjával él,aki befolyásolja,tulajdonképpen az anyja utasította a szakításra.)

Van 8 millió hitel a házon, most lenne rá vevő 27ért, anyám azt tervezi,hogy összejön megint azzal a f,szfejjel.Az én nevemen van a ház teljesen, csak a fél részt ajándékozta anyám,hogy apám ne kapjon belőle semmit.Félek,hogy visszakéri, de tuti,hogy azt tervezi,hogy elveszi a pénzt, vesz magának egy panelt összeköltözik a szerencsétlennel, szül neki egy gyereket, engem kisemmiz.

ti mit tennétek? utálom egyébként szívemből, csak még van 1 évem suliból, de már elmúltam 18.

adjatok tanácsot:(

2012. júl. 17. 20:17
 1/3 omba ***** válasza:
100%

Ha elmúltál már 18, és a te neveden a ház, akkor azt senki nem adhatja, veheti...

Ha van vevő 27-ért szerintem add el, mert a 8 milliós hitel bazi sok, ha te suliba jársz, anyád meg ilyen...

Nagyon sokan jutottak oda, hogy a 8 milliós hitel fejében elvitték a házat, ennél nagyobb értékűt is.

19 millióból meg meg lehet oldani a lakhatást hogy anyáddal vagy nélküle, az más kérdés!

2012. júl. 17. 20:30
 2/3 anonim ***** válasza:
54%

Hány éves vagy?

Ha kiskorú akkor a gyámhivatal nem hagyja hogy kisemmizzen, mert ragaszkodni fog ahhoz hogy a ház értékéből másik házat vegyetek szintén a te nemvedre.

Ha meg marad pénz azt be kell tenni gyámi fenntartásos betétkönyvbe.

2012. júl. 17. 20:39
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha betöltötted a 18-at és anyád haszonélvezeti jog kikötése nélkül ajándékozta neked, szabadon rendelkezel vele. Célszerű lenne eladni, a hitelt kifizetni és a maradék pénzből másikat fenni. Anyádat semmiképpen sem engedd az ügylet lebonyolítása közelébe, ne hagyd, hogy egyetlen fillért is bezsebeljen. Biztos van a családban olyan, akiben megbízhatsz. Apádról semmit nem írsz. Lehet, hogy benne bízhatsz. Ha nem, keress mást, egy nagynénit, nagybácsit, keresztszülőket stb. Úgyis ügyvéddel kell lebonyolítani az adás-vételt. Ne készpénzben bonyolíts, hanem bankszámlára, és anyádnak semmiképpen ne legyen aláírási joga a számlán. Csak NEKED. Mivel az ügyvédet a vevő választja, feltétlenül legyen megbízható segítséged. Ha a családban nincs megfelelő személy, válassz ügyvédet, hogy nehogy valaki csőbe húzzon. Ha gondolod, írhatsz privit. Van ingatlanos tapasztalatom (nem vagyok közvetítő!!!!) és felnőtt gyerekeim, akiknek szintén sokat segítettem. Légy ügyes és vigyázz nagyon. Ismeretlenül is üdv.
2012. júl. 17. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!