Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkretette a közös családi...

Tönkretette a közös családi étkezéseink hangulatát, hogy vegetáriánus lettem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az az opció kilőve, hogy egyek húst!

Komoly tanácsot légyszi, aki nagy antivegetáriánus, paleo hívő és elítélő jelleggel válaszolna, az inkább ne tegye.

A probléma az, hogy magamnak kell készítenem külön fajta ételeket, amit imádok, mert megtanultam főzni, ráérzek a fűszerekre, változatosabban és egészségesebben étkezem, de sajna a család nehezen akarja elfogadni. Apa nagy húsevő, minden egyes étkezéskor szánakozva bámul, anyu besértődik, amiért nem eszem a főztjéből, de mindenbe húst kell tennie, mert akkor meg apa háborog, tesóimat nem érdekli, csak hülyének néznek, de a főztöm azért ízlik nekik. :D

Lényeg, hogy már kb 2 éve nincs meg a régi családi érkezések derűs hangulata és hiányolom.

Mit tehetnék?

2014. febr. 10. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim válasza:
39: "... sírva mondtam hogy miért nem eszünk inkább embereket..." Tipikus gyerek száj :) jót derültem :))
2014. febr. 27. 21:24
 42/61 anonim ***** válasza:
7%

...dögölj már meg ezzel a kérdéskiírással!!!

Még csak 20adszorra van ismételve!!

2014. márc. 11. 22:58
 43/61 anonim ***** válasza:
84%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de nem te teszed tönkre a családi hangulatot az asztalnál, hanem azok akik nem képesek elfogadni, hogy másfajta életmódot akarsz élni.

A lányom is paleo hívő, szíve joga azt enni amit akar, főleg, ha el is készíti sajátját

2014. márc. 12. 09:21
 44/61 A kérdező kommentje:

42-es: köszi szépen, jogom van annyiszor kiemelni, ahányszor lehet, nem tettem fel újra a kérédést, csak kiemeltem.

és a probléma még érvényes

te viszont nyugodj meg... lélegezz mélyeket... kezdj el meditálni... és lást meg a szépet, a jót a világban! :)

namaste

2014. márc. 12. 20:45
 45/61 A kérdező kommentje:
bocsánat, hogy újra kiemeltem a kérdést, de nem változott a helyzet és hátha van aki még nem olvasta, de tudna tippet adni, hogy hogy kezeljem ezt a helyzetet
2014. ápr. 9. 13:02
 46/61 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok, de nem tudok olyat írni, ami rajtad segítene (rajtam sem segített). Amíg a családod így kezeli a helyzetet, addig egyedül nem fogsz tudni változtatni. Engem is bántott (és a mai napig is bánt) a dolog. Hiszen soha nem is szekálom őket, hogy egyenek mást, sőt még a húsos ételeket is elkészítem, csak éppen nem eszem belőlük. Sajnos arra a végeredményre jutottam, hogy inkább azt kell megpróbálnom elfogadni, hogy attól, mert egy család vagyunk, még nem vagyunk egyformák. Anyunak és apunak is vannak hibái, gyakran önfejűek és makacsok, ahogy öregszenek egyre jobban. Nagyon nehezen nyitnak új dolgok, szokások felé. Fáj, hogy nem értenek meg, de most már próbálom elnyomni az egészet, és nem felhúzni magam rajta. Ilyen vagyok, és nem változom. Miért is tenném, hiszen senki életét nem korlátozza, hogy mit eszem. Úgyhogy inkább már elengedem a fülem mellett a buta megjegyzéseket, és nem is reagálok rájuk.
2014. ápr. 9. 13:10
 47/61 anonim ***** válasza:
0%
Költözz el.
2014. ápr. 9. 13:50
 48/61 A kérdező kommentje:
Az még lehetetlen.
2014. ápr. 9. 13:56
 49/61 anonim ***** válasza:
0%
Akkor alkalmazkodj. Ha nem tetszik költözz el ha lehetetlen akkor meg azt tedd amit a szüleid mondanak.
2014. ápr. 9. 14:09
 50/61 anonim ***** válasza:
100%
Már miért kellene azt tennie amit mondanak? Ennyi szabadsága már csak legyen egy felnőtt embernek, hogy mit eszik. Ha macskát akarna kínozni a pincében, vagy drogozni, vagy minden nap másik pasit hazavinni, és a szülei nem engednék, érthető lenne. De így? Ez egyszerűen szűklátókörűség és konokság (már bocsánat) de így van.
2014. ápr. 9. 14:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!