Adhat okot szakításra az a tény, hogy 7 év és egy gyerek után sem akar feleségül venni?
Nálunk pénteken ingyenes az esküvő. Én megértelek kérdező.
Ne hagyd ott a párodat, de mond meg neki, hogy ez neked fontos lenne.
Én ezért nem lennék képes "kilépni a kapcsolatomból", ha szeretjük egymást, harmóniában élünk és van egy gyermekük.
Én tiszteletben tartom, hogy ha valaki arra vágyik, hogy ne "csak" együtt éljen valakivel, hanem össze is házasodjanak (attól függetlenül, hogy szerintem annál erősebb kapocs nem létezhet két ember között, mint hogy egy harmadik életet a világra hoztak, és közösen tartoznak érte felelősséggel).
Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ha valakinek bármilyen okból fontos az esküvő, akkor azt érdemes akkor tisztázni a Párjával, mikor arra megérett a kapcsolatuk, és még mielőtt megszületik az a döntés, hogy gyermeket szeretnének.
Megkérdezhetem amúgy, ha netalán emiatt a válás mellett döntenél, mit mondanál a gyermekednek a miértekről?
Hét éve együtt élek Édesapáddal, úgy hogy nem vagyunk házasok.
Megszültelek Téged, úgy hogy nem vagyunk házasok.
Most pedig elhagyom Őt, MERT nem vagyunk házasok?
Ne is haragudj de miért most jut eszedbe ez?Csak azért kérdezem mert már késő...
ha pl engem nézünk példának: akkor én házasságpárti vagyok, és abban akartam élni. Tehát nem fogok 7 évet várni a lánykérésre és az esküvőre sem, (max 2 évet vártam volna lánykérésre, plusz 1 az esküvő.
És pláne nem fogok gyereket szülni olyan kapcsolatba ahol a férfi nem a férjem. Itt te rontottad el, hogy évekig vártál a semmire és azt hitted majd megváltozik. Tudhattad volna hogy nem fog. Szóval na, nem 7 év után kell sírni hogy nem vett feleségül. Ez az én szerény véleményem. Nem kell senkinek egyetérteni vele.
Tehát a válaszom: nem szakítanék, mert már rég nem lennék ebben a kapcsolatban. Ennyi.
Kedves 55-ös, a zabigyerek szó jelentésével tisztában vagy egyáltalán? Ezt ugyanis régen az állami gondozottakra használták. Egy gyerek, akit a szülei nevelnek, semmiképpen nem az.
Ezek szerint én is "zabigyerek" vagyok, amiért a szüleim nincsenek összeházasodva? Hozzáteszem, 31 éve vannak együtt, szeretetben és egyetértésben.
28N
58 valami hasonló jutott eszembe nekem is.
és szerintem az illető nincs tisztában a zabigyerek jelentésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!