Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adhat okot szakításra az a...

Adhat okot szakításra az a tény, hogy 7 év és egy gyerek után sem akar feleségül venni?

Figyelt kérdés
Jol megvagyunk egyébként, még csak veszekedni se nagyon szoktunk, minden rendben az életünkkel, de feleségül nem akar venni. Ha rákérdezek, mindig csak elüti valamivel, ennél jobban erőltetni pedig nem szeretném. De szeretnék feleség lenni. Te ezért képes lennél kilépni a kapcsolatodbol?
2014. jan. 17. 11:00
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk pénteken ingyenes az esküvő. Én megértelek kérdező.

Ne hagyd ott a párodat, de mond meg neki, hogy ez neked fontos lenne.

2014. jan. 19. 17:30
 52/68 anonim ***** válasza:
31%
Tipikus nő...
2014. jan. 20. 14:59
 53/68 Passiflora ***** válasza:
74%

Én ezért nem lennék képes "kilépni a kapcsolatomból", ha szeretjük egymást, harmóniában élünk és van egy gyermekük.

Én tiszteletben tartom, hogy ha valaki arra vágyik, hogy ne "csak" együtt éljen valakivel, hanem össze is házasodjanak (attól függetlenül, hogy szerintem annál erősebb kapocs nem létezhet két ember között, mint hogy egy harmadik életet a világra hoztak, és közösen tartoznak érte felelősséggel).

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ha valakinek bármilyen okból fontos az esküvő, akkor azt érdemes akkor tisztázni a Párjával, mikor arra megérett a kapcsolatuk, és még mielőtt megszületik az a döntés, hogy gyermeket szeretnének.

Megkérdezhetem amúgy, ha netalán emiatt a válás mellett döntenél, mit mondanál a gyermekednek a miértekről?

Hét éve együtt élek Édesapáddal, úgy hogy nem vagyunk házasok.

Megszültelek Téged, úgy hogy nem vagyunk házasok.

Most pedig elhagyom Őt, MERT nem vagyunk házasok?

2014. jan. 24. 14:20
 54/68 anonim ***** válasza:
76%

Ne is haragudj de miért most jut eszedbe ez?Csak azért kérdezem mert már késő...

ha pl engem nézünk példának: akkor én házasságpárti vagyok, és abban akartam élni. Tehát nem fogok 7 évet várni a lánykérésre és az esküvőre sem, (max 2 évet vártam volna lánykérésre, plusz 1 az esküvő.

És pláne nem fogok gyereket szülni olyan kapcsolatba ahol a férfi nem a férjem. Itt te rontottad el, hogy évekig vártál a semmire és azt hitted majd megváltozik. Tudhattad volna hogy nem fog. Szóval na, nem 7 év után kell sírni hogy nem vett feleségül. Ez az én szerény véleményem. Nem kell senkinek egyetérteni vele.

Tehát a válaszom: nem szakítanék, mert már rég nem lennék ebben a kapcsolatban. Ennyi.

2014. jan. 24. 14:23
 55/68 anonim ***** válasza:
14%
7 év, 1 gyerek, nő és férfi, de nem család. A család az férj, feleség, gyerek. Ha nem így van, annak a nőnek van egy zabigyereke. Meg egy pasija.
2014. jan. 24. 16:19
 56/68 anonim ***** válasza:
62%
Kedves #55, hogy mi család, és mi nem az, azt a benne élők döntik el, és nem a körülöttük csaholók... erről ennyit.
2014. jan. 24. 16:34
 57/68 anonim ***** válasza:
83%
azért a zabigyerek szó, meg hogy nem család, csak mert nem házasok elég durva kijelentés.
2014. jan. 24. 16:38
 58/68 anonim ***** válasza:
65%
Tudod kedves #57, arctalanul, névtelenül mindenki roppant mód bátor tud lenni... nyugodj bele, egy megfelelő 47-es ingnyakú fiatalemberrel soha nem közölné face to face, hogy "neked nincs családod, csak csajod meg zabid" - már ha nincs szuicid késztetése...
2014. jan. 24. 16:45
 59/68 anonim ***** válasza:
63%

Kedves 55-ös, a zabigyerek szó jelentésével tisztában vagy egyáltalán? Ezt ugyanis régen az állami gondozottakra használták. Egy gyerek, akit a szülei nevelnek, semmiképpen nem az.

Ezek szerint én is "zabigyerek" vagyok, amiért a szüleim nincsenek összeházasodva? Hozzáteszem, 31 éve vannak együtt, szeretetben és egyetértésben.

28N

2014. jan. 24. 16:59
 60/68 anonim ***** válasza:
47%

58 valami hasonló jutott eszembe nekem is.

és szerintem az illető nincs tisztában a zabigyerek jelentésével.

2014. jan. 24. 17:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!