Adhat okot szakításra az a tény, hogy 7 év és egy gyerek után sem akar feleségül venni?
11:22-es:
"Peeersze, peeersze, tudom, eleg lenne siman szerenyen osszeiratkozni az anyakonyvvezetonel, az se baj ha semmibe se kerul.
Na ez a nagy humbug. Mert ruha akkor is kell, gyuru akkor is kell, a hazassagi teremberlet sincs ingyen, plusz dehatakkormar hivjuk meg a szuloket, legkozelebbi rokonokat, menjunk el legalabb vacsorazni..."
EZ hülyeség, amit írtál.
Ugyanis ahhoz hogy összeadjanak, NEM kell sem új ruha - azért valami rendes ruhája mindenkinek van, de akár farmerban is lehet házasodni, attól összeadnak, SEM gyürü - egyáltalán nem kell semmiféle gyürü a házasságkötéshez, az CSAK szokás, termet sem kell bérelni - az anyakönyvvezetö hivatali szobája ingyenes, NEM kell senkit meghívni, elég a két tanu, és vacsorázni sem kell meghívni senkit, ha nagyon akarsz valamit, akkor a saját meg a párod szüleit meghívod magatokhoz, de akkor sem kell nagy felhajtás, egy közönséges vasárnapi ebéd böven megteszi.
EZ ÍGY ingyenes, semmiféle plussz kiadás sincs emiatt.
jól megvagytok a pároddal, van egy közös gyereketek, úgy tűnik az anyagiak is stimmelnek, de te mégis egy vacak papíron görcsölsz?
becsüld meg inkább azt amid van, és az élet megadja azt is amit szeretnél.
szerintem az a bajod, hogy már olyan régóta vársz az esküvőre hogy túlmisztifikáltad.
feltűnt már hogy ezzel a nézőponttal tulképp saját magaddal b...szcsizol ki?
Jól lehúztatok pont ügyileg nem mondom,csak azért mert nem vállalok 3. gyerkőcöt...
Amúgy sem szeretnék 3.-at és amúgy sem lesz esküvő. Mi már az elején tisztáztuk,hogy a papír nem fontos.Már a elején tudta a párom,ha megkérné a kezem,akkor igent mondanék és össze is házasodhatnánk. DE! Nem ez volt a mérvadó.
Nálam nem adhat okot,hogy 8 év után kilépjek a kapcsolatból,mert nem lettem és nem leszek feleség.
Párom nem zárkózik el előle,nem görcsöl rajta,hogy hű most mi lesz. Van ennél nagyobb problémánk.
Viszont a sok okoskodónak mondanám,hogy biza a városházán köttetett házasság ingyenes vagy max 1-5ezerbe kerülhet (városa/községe válogatja). A házasulandó felek és 2 tanú szükséges hozzá,semmi más!
Kedves #48, senki sem azt vitatja szerintem, hogy az anyakönyvi hivatalba hivatali időben bemenni két tanúval, és ott a kötelezően feltett kérdésre adott igenleges feleletek után aláírni a házassági anyakönyvet, az ingyen van.
Sokkal inkább arról van szó, hogy:
- végképp nem értjük, hogy ennek mi értelme lenne
- tipikus probléma-gyártó helyzet... ahogy leírtam már a #31-ben... vagy abban a pillanatban kezd enek el azonnal "megdolgozni", vagy ha nem, ha nem hagyod magad, akkor utólag fog mindenki neheztelni, akivel előzőleg tök jóban voltál.... anyós, após, saját szülők, testvérek, rokonok...
- az elvi ellenzésen meg semmit sem segít...
Ha Neked ennyire fontos a papír, kérdezz rá egyenesen, hogy mikor vesz feleségül! Én nem erőltetném...ha jól megvagytok, nincs különösebb gondotok a kapcsolatotokban, egy darab papír nem oszt, nem szoroz. Az én szüleim 31 éve vannak együtt, nincsenek összeházasodva. Lehet, hogy ez az oka, de én speciel nem látok különbséget az élettársakként együttélés és egy papírozott kapcsolat között.
De ha Neked ez nagyon fontos, hát kérdezd meg a Párodtól! :)
28n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!