Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Hogyan kezeljem?

Kinek van igaza? Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
jövő tavasszal készülünk házasodni. Minden szép meg jó, csak a leendő anyósom... Szóval kitalálta, hogy mi X helyre megyünk nászútra, ki is nézte netről- innen onnan, elémtett 5féle katalógust, hogy nézzem meg mindegyikben milyen szuper dolgokat írnak róla? Levegőt nem tudtam venni, slussz-passz ő fizeti az apóssal, mi meg menjünk és lehetőleg dolgozzunk a "trónörökösön".Nekem abszolút nem tetszik a hely, és vissza is kérdeztem fa-arccal, hogy "nem akarsz Te is jönni?". Ezen besértődött. A párom is. Szerinte hálátlan vagyok, hogy az anyja így gondoskodik rólunk, és nekem semmi sem tetszik. Neki vagyok keseredve, mert szerintem igazam van. A mi nászutunk, és majd mi eldöntjük hova akarunk menni...én bocsánatot nem fogok kérni, az fix.Anyósom szerint meg illene. (N/26)
2009. dec. 1. 10:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem mindkettőtöknek igaza van valahol. Azt azért én sem szeretném,hogy a leendő anyósom beleszóljon mindenbe. Most eldönti hova menjetek nászútra, aztán eldönti mi legyen a gyerek neve, meg majd ő akarja a kezébe venni a gyerek nevelését, hova menjen majd iskolába satöbi.

Nektek kellene eldönteni hova mentek nászútra, mert az a ti nászutatok, nem az övé. Minthogy a gyerek is a tiétek lesz, nem az övé. Én egyébként a helyedben nem is azon háborodtam volna fel, hogy eldönti hová menjetek, hanem inkább azon, hogy dolgozzatok a trónörökösön. Hát nehogy már azt ő döntse el hogy te mikor ess teherbe!!!Már bele akar szólni a gyerek életébe,pedig meg sem született.(mi lesz később?)

Valaki azt írta, aludj erre a házasságra..szerintem igaza van.

Meg nem kell az anyósnak nekiesni, szépen meg kell mondani neki, hogy te és leendő férjed mit szeretnétek és hogyan, ha nem érti meg,akkor lehet feljebb venni a hengerőt.

2009. dec. 1. 13:01
 42/77 A kérdező kommentje:
csendes, olyan típusú, hogy "nekem mindegy". Én nekem meg nem mindegy. Viszont hogy az anyjáról van szó, már morgolódott. Én ilyen temperamentumú vagyok, és ami a szívemen az a számon...
2009. dec. 1. 13:01
 43/77 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem az anyós csak ne szóljon bele, hogy hova mentek!

Az tény, hogy nem volt éppen szerencsés a hangnem.

Az én véleményem az, hogy kérj bocsánatot, DE! az anyósnak is azt kéne. Mindketten hibáztatok, ezért le kell ülni és meg kell beszélni ezt az egészet.

Ja, és a férjed hozzáállásán meglepődtem. Érdekes, hogy nem a te álláspontodat képviseli...

Remélem tudtam segíteni.

:-)

2009. dec. 1. 13:03
 44/77 anonim ***** válasza:
86%

Miből kell egyből messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy anyósjelölt lelkesen tett egy javaslatot a nászút helyszínére? Szerintem ebből még nem következik egyenes arányosan az, hogy mindent meg akar majd határozni. Aki mindent meg akar határozni, az a kérdező, ahogy olvasom az írásait, ahogyan fogalmaz.

Egy javaslatból nem lehet ilyen rosszindulatúan következtetni, de ha már más is történt, azt meg a kérdező hallgatja el. Szóval halljuk! Mit nem tudunk?

2009. dec. 1. 13:06
 45/77 A kérdező kommentje:
mindent tudtok. Az anyósnak ez az első ilyen "húzása", de tapasztalatból tudom, hogy ez a kezdet. Én nem így nőttem fel. Önálló lettem már 14 éves koromtól.
2009. dec. 1. 13:07
 46/77 anonim ***** válasza:
73%
Őszinte leszek: én a két kezemet összetenném,ha anyósomék ilyen lehetőséget ajánlanának fel!Hálás lennék érte,és én már akkor is örömtáncot járnék,ha csak a Balcsira le tudnánk menni egy hétre,úgy,hogy más kifizeti nekünk...Én úgy látom,Te egy önző,beképzelt,és egoista ember vagy!Ráadásul elkényeztetett és hálátlan.Na,várom szeretettel a lepontozást,hajrá!!!
2009. dec. 1. 13:08
 47/77 anonim ***** válasza:
100%
Engem pl. érdekelne, hogy az anyós hová szeretne benneteket elküldeni nászútra?
2009. dec. 1. 13:13
 48/77 anonim ***** válasza:
75%

Ha az első ilyen "húzása"volt,akkor nem kellene rögtön a fejét venni.Ülj le beszélgetni vele ha különben rendes,hidd el jobban jártok mindannyian ha jó marad a kapcsolat.

Az viszont már aggasztóbb,hogy a jövendőbelidnek "minden mindegy",erről beszélj vele,hogy nem lehet ennyire határozatlan.Tudja már hol a helye!

2009. dec. 1. 13:15
 49/77 A kérdező kommentje:
valami görög szigetre.. korfu vagy mi...De már csak azért se mennék oda (pedig tényleg szép), mert ő találta ki.
2009. dec. 1. 13:18
 50/77 anonim ***** válasza:
100%
Azt meg lehetne kérdezni, hogy hová akar nászútra küldeni?
2009. dec. 1. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!