Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Hogyan kezeljem?

Kinek van igaza? Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
jövő tavasszal készülünk házasodni. Minden szép meg jó, csak a leendő anyósom... Szóval kitalálta, hogy mi X helyre megyünk nászútra, ki is nézte netről- innen onnan, elémtett 5féle katalógust, hogy nézzem meg mindegyikben milyen szuper dolgokat írnak róla? Levegőt nem tudtam venni, slussz-passz ő fizeti az apóssal, mi meg menjünk és lehetőleg dolgozzunk a "trónörökösön".Nekem abszolút nem tetszik a hely, és vissza is kérdeztem fa-arccal, hogy "nem akarsz Te is jönni?". Ezen besértődött. A párom is. Szerinte hálátlan vagyok, hogy az anyja így gondoskodik rólunk, és nekem semmi sem tetszik. Neki vagyok keseredve, mert szerintem igazam van. A mi nászutunk, és majd mi eldöntjük hova akarunk menni...én bocsánatot nem fogok kérni, az fix.Anyósom szerint meg illene. (N/26)
2009. dec. 1. 10:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem csak jót akar, ha neked ez az út nem is tetszik. De gondolj bele, kifizetik az utat, megadják a lehetőséget. Biztos, hogy bírnak is téged, ha azt mondták, hogy unokát szeretnének (lehet, hogy félig viccesen értették, hogy dolgozzatok a trónörökösön). Én nem sértődnék meg...sőt. Ha mindig azt fogom mondani, hogy neked van igazad, nem fog sokáig tartani a házasságod. Másokra is tekintettel kell lenni. Ha ennyire zavar a dolog, mondd meg anyósodnak, hogy ne haragudjon, nektek más elképzelésetek volt a nászútról, de kedves tőle, hogy finanszírozni akarta. Ilyenért elrontani indulásnál egy anyós-meny kapcsolatot vétek volna...nem tudom, hogy miért kell megsértődni azon, hogy valaki gondoskodni akar rólad. OK, mondd meg, hogy mást akarsz, de nem ártana kicsit udvariasabbnak lenni.
2009. dec. 1. 11:46
 12/77 anonim ***** válasza:
93%

Anyósodat Te ismered,hogy milyen típusú ember.

Ebben az ügyben én úgy gondolom kedves volt a részéről a felajánlás.Azt,hogy Ti hova szeretnétek menni természetesen nektek kell eldönteni.Tehát azért,hogy felajánlotta és durván reagáltál bocsánatot illene kérned,viszont ha a dolgaitokba avatkozik azt utasítod vissza azért nem.Ezért írtam,hogy nem mindegy milyen anyósod,mert ha minden lében kanál akkor kedvesen ugyan,de határozottan le kell állítani.Persze ha nem ért a szép szóból akkor nem marad sok választás,mert akkor se avatkozzon a fiatalok dolgaiba.Nekem ez a "dolgozzunk a trónörökösönből" jön le,hogy mintha még ezt is Ő szeretné irányítani Ti mikor vállaljatok babát.Ülj le a pároddal beszélgetni.Ha úgy érzed sok az anyjából,mondd meg nyíltan neki.Azt te tudod milyen az Ő kapcsolatuk.Ha anyuci kisfia,akkor menekülj,ez nagyon nehezen gyógyítható.Vannak anyukák akik a fiukkal még 40 évesen is óvodás szinten maradtak,és nem is hajlandóak belátni,hogy felnőtt független férfi lett belőlük.De ez a kisebb baj,a nagyobb az,amikor a pasi nem hajlandó anyukáról leválni,legszívesebben még a nászágyba is beengedné.Na,ez beteges.Te tudod a párod milyen,beszéljétek meg.Ha meg anyós nem hárpia csak rendes akart lenni,akkor kérj elnézést a durvaságért.

2009. dec. 1. 11:48
 13/77 A kérdező kommentje:
nah, azt várhatja hogy bocsánatot kérek tőle!! Nagyon pipa vagyok!
2009. dec. 1. 11:51
 14/77 anonim ***** válasza:
82%

Akkor szerintem nálatok nagyobb a baj anyóssal mint a nászút kiválasztása.Neem??Manipulálni akar benneteket?Uralkodni felettetek,irányítani?

Mert szimplán nem kellene gyűlölködni ha nem ilyen.Hidd el nagyon jó ha van az embernek szerető családja szülők.Persze nem olyanok amit feljebb leírtam.

2009. dec. 1. 11:53
 15/77 anonim ***** válasza:
71%

Nem leszek népszerű...

Szerintem te élvezed, hogy beszólhattál neki, és megerősítő válaszokat vártál az igazadra. Legalábbis ebből, hogy csakazért sem kérsz bocsánatot, ez jön le nekem. Ez viszont buta, nagyon buta viselkedés... :S

2009. dec. 1. 11:55
 16/77 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező! Érdekelnek a valódi vélemények vagy csak azt akarod megerősíteni, hogy neked van igazad? Ugyanis azok a válaszok, amikben azt mondják, hogy illene bocsánatot kérned, mind le vannak pontozva. Szerintem te nem is vagy kíváncsi a véleményekre igazán...miért kell egyből neki ugrani? Jót akart, max. nem a legjobb úton, de ettől még nem rosszat akart, erre te meg ilyen mérges vagy rá. Hát a ti viszonyotok sem lesz valami fényes, és ez miattad is lesz ám!
2009. dec. 1. 11:57
 17/77 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, 2 dologra gondolok, amiért most így kifakadtál az egyébként normális válaszokra:

- egyáltalán nem vagy jóban anyóssal (bár az anya-fia kapcsolat valószínűleg jó, hiszen azt írtad, hogy a párod se díjazta a kitörésedet az anyjával szemben)

- makacs vagy és önfejű, és 26 éves létedre gyerekesen hisztis

2009. dec. 1. 11:58
 18/77 anonim ***** válasza:
63%

11,55 szerinted anyósnak mindenbe bele kellene avatkoznia?

Lehet,hogy a nászút kérdésben rendes volt,az is lehet,hogy ezzel is csak meg akarta venni a jogot ahhoz,hogy bele mászhasson a fiatalok életébe.A kérdező heves indulata erre enged következtetni.Ezt pedig nem kell hagyni.Senki nem alá vagy fölé rendelt a másiknak,még ha sok agyilag beteg anyós ezt is képzeli!!(gondolom te is ezek közé tartozol)És nincsen joga senkinek a mások életébe avatkozni semmilyen módon,még akkor sem ha a felnőtt gyerekéről van szó!!

2009. dec. 1. 11:58
 19/77 anonim ***** válasza:
73%
11:58: abban egyetértek, hogy betegesen nem szabad beleavatkozni más életbe, de itt csak az egyik oldalt hallottuk, te meg egyből honnan veszed, hogy az anyós beteges? Neked egyébként van gyereked? Mert ha van, akkor tudod, hogy egy szülőnek a gyereke örökre a gyereke marad (nem gyerek, hanem a gyereke). És nem kell belemászni az életébe, de azért lehet neki tanácsot adni pl. Érdekes, az anyagi segítséget olyan szívesen elfogadják a fiatalok, de ha valaki valamit mond, akkor az már beteges beleavatkozás. Érdekes...ja egyébként én nem vagyok anyós, csak meny, de sosem volt gondom az anyósommal, mert fel tudom fogni, hogy az éremnek két oldala van és nem vagyok olyan egoista, hogy kisajátítsak bárkit is.
2009. dec. 1. 12:04
 20/77 anonim ***** válasza:
97%

Hát alapvetően három lehetőség van:

1. Elfogadjátok anyós javaslatát és elmentek oda, ahova ő akarja nászútra

2. Nem fogadjátok el az ajánlatot és a pénzt sem, amit rászántak és akkor oda mentek ahova akartok nászútra

3. Leülsz a szülőkkel és a pároddal, bocsánatot kérsz anyóstól a kirohanásért és megpróbálod megbeszélni velük, hogy te máshova szeretnél menni. Aztán vagy megértik és elfogadják vagy leszükül a három választási lehetőséged az első kettőre.

2009. dec. 1. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!