Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Hogyan kezeljem?

Kinek van igaza? Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
jövő tavasszal készülünk házasodni. Minden szép meg jó, csak a leendő anyósom... Szóval kitalálta, hogy mi X helyre megyünk nászútra, ki is nézte netről- innen onnan, elémtett 5féle katalógust, hogy nézzem meg mindegyikben milyen szuper dolgokat írnak róla? Levegőt nem tudtam venni, slussz-passz ő fizeti az apóssal, mi meg menjünk és lehetőleg dolgozzunk a "trónörökösön".Nekem abszolút nem tetszik a hely, és vissza is kérdeztem fa-arccal, hogy "nem akarsz Te is jönni?". Ezen besértődött. A párom is. Szerinte hálátlan vagyok, hogy az anyja így gondoskodik rólunk, és nekem semmi sem tetszik. Neki vagyok keseredve, mert szerintem igazam van. A mi nászutunk, és majd mi eldöntjük hova akarunk menni...én bocsánatot nem fogok kérni, az fix.Anyósom szerint meg illene. (N/26)
2009. dec. 1. 10:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
83%

11:55-tel egyetértek teljesen! Ha 5 katalógusból nem tudtál(akartál)választani akkor az anyós a hülye???

Pontozz le nyugodtan!

2009. dec. 1. 12:06
 22/77 A kérdező kommentje:
megszoktam, hogy az enyém az irányítás. Nem szeretem, ha beleszólnak az életembe/életünkbe. Ilyen vagyok, és kész... nem egy bólogatós kiskutya, hogy ide mész és kész.
2009. dec. 1. 12:09
 23/77 anonim ***** válasza:
71%
12:09 reagálásod után miért vársz itt javaslatokat, hozzászólásokat? Makacs vagy és kész! Szerintem ezek után fölösleges bárkinek megerőltetni magát. Ha ez neked jó...? Élj így tovább!
2009. dec. 1. 12:12
 24/77 anonim ***** válasza:
68%
Nah neked se lennél szivesen az anyósod!DE A FÉRJED SE!!!!
2009. dec. 1. 12:12
 25/77 anonim ***** válasza:
92%
hát, te tudod mit csinálsz, de egy biztos. ebben a kérésben a párod az édesanyja mellé állt nyíltan. ebből látszik, hogy jó a kapcsolatuk. ezzel a viselkedéssel nem csak az anyósod és magad között ásod a szakadékot, hanem a párod és te közted is. mégiscsak ő nevezett hálátlannak. az más kérdés, hogy ki szerint jogos és ki szerint nem, a tény tény marad, hogy mi a párod álláspontja. így a kilakult helyzet azt hiszem neked tesz a legkevésbé jót.
2009. dec. 1. 12:13
 26/77 anonim ***** válasza:
65%
Van gyerekem,igen három.És sosem sajátítanám ki Őket ahogy Te is írod.A legnagyobb lassan felnőtt lesz,és ha minden jól megy nemsokára anyós(remélhetőleg először fiús)leszek pár éven belül.Örüljön mindenki akinek rendes jóindulatú anyósa van,és ne feltételezze naivan,hogy ez mindenkinek megadatik.Sajnos,mert én is úgy gondolom,hogy nagyon jó dolog ha össze tart a család.Az pedig mindenkinek magán ügye,hogy mennyit tud vagy akar segíteni a gyerekeinek anyagilag.De semmilyen segítség nem jogosít fel arra,hogy az életükbe avatkozzunk.Szerintem a kellő távolság tartással, a magán élet tiszteletben tartásával jobban ki lehet vívni a tiszteletet szeretetet,mint a tolakodással,az erőszakkal.Mert lássuk be sok anyuka nagyon rámenős erőszakos.Több az élet tapasztalata,és azt hiszi,ezért neki kell megmondani mindig mi a jó a fiataloknak,hogyan kellene nekik élni.Ez akkor sem helyes,ha jóindulat van mögötte.De van aki betegesen uralkodó típus,rátelepszik másokra.ez nagyon vissza taszító.Tanácsot akkor kell adni,amikor kérik.A kéretlen tanáccsal sokszor haragot idéznek elő.Szerintem egy okos anyós ésszerűen normálisan reálisan próbál gondolkodni,és nem azt csinálja amit esetleg a saját anyósában is a legjobban utált.
2009. dec. 1. 12:14
 27/77 anonim ***** válasza:
80%

11:55ös vagyok.

Nem azt mondtam, hogy engedni kell mindenbe beleszólni. Csupán azt írtam (fentebb), hogy normális módon is lehet közölni azt, ha valami nem megfelelő az ember számára. A kérdező viszont a válaszaival is alátámasztja, hogy csak megerősítést vár a saját igazára, de nem hajlandó elismerni, hogy Ő is hibázott.

2009. dec. 1. 12:22
 28/77 A kérdező kommentje:
mert nem hibáztam. Most a nászútba szól bele, utána a gyereknevelésbe, utána a házaséletünkbe...
2009. dec. 1. 12:22
 29/77 anonim ***** válasza:
80%
Jó, akkor nem hibáztál, tökéltes vagy. Ezt akarod olvasni? Tessék. De akkor nem értem, mi a fenének kérdezel, ha nem érdekel a tiéddel ellentétes vélemény. :S
2009. dec. 1. 12:25
 30/77 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, leírtad, hogy te szereted kimondani az utolsó szót, és szeretsz irányítani, majd gondolj vissza erre, ha a te gyereked fog neked visszapofázni tizenévesen.
2009. dec. 1. 12:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!