Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Hogyan kezeljem?

Kinek van igaza? Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
jövő tavasszal készülünk házasodni. Minden szép meg jó, csak a leendő anyósom... Szóval kitalálta, hogy mi X helyre megyünk nászútra, ki is nézte netről- innen onnan, elémtett 5féle katalógust, hogy nézzem meg mindegyikben milyen szuper dolgokat írnak róla? Levegőt nem tudtam venni, slussz-passz ő fizeti az apóssal, mi meg menjünk és lehetőleg dolgozzunk a "trónörökösön".Nekem abszolút nem tetszik a hely, és vissza is kérdeztem fa-arccal, hogy "nem akarsz Te is jönni?". Ezen besértődött. A párom is. Szerinte hálátlan vagyok, hogy az anyja így gondoskodik rólunk, és nekem semmi sem tetszik. Neki vagyok keseredve, mert szerintem igazam van. A mi nászutunk, és majd mi eldöntjük hova akarunk menni...én bocsánatot nem fogok kérni, az fix.Anyósom szerint meg illene. (N/26)
2009. dec. 1. 10:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
88%
Mindenkinek igaza van valamelyest...Neked abban,hogy igen,a te nászutad.Az anyósnak meg abban,hogy igaz ő fizeti,de attól még ti is eldönthetnétek hová akartok menni...Mindketten kissé idegesen reagáltátok le a dolgot.csak annyit kellene tenned,hogy megmondod neki,köszönitek szépen,de ha nem dönthetitek el ti hová szeretnétek menni,akkor nem éltek azzal a lehetőséggel,hogy ő fizesse.Ígty meglátod mit reagál rá...
2009. dec. 1. 11:11
 2/77 anonim válasza:
58%
akkor döntsd el Te, ha fizetni is tudod, egyébként pedig életedben ez legyen a legnagyobb problémád.
2009. dec. 1. 11:15
 3/77 anonim ***** válasza:
74%
Ha már van olyan nagylelkű anyós és após, hogy fizetik a ti nászutatokat, akkor legalább kicsit kevésbé bántóan is közölhetted volna, hogy ti szeretnétek eldönteni, hova mentek, és hogy neked nem tetszik az általa választott hely, nem kell egyből bunkónak lenni, persze, ő se döntse el helyettetek, ebben igazad van, csak lehet azt finomabban is, és akkor nincs sértődés.
2009. dec. 1. 11:16
 4/77 anonim ***** válasza:
82%
Mégha nem is tetszik az a hely, akkorsem így kellett volna elintézned. Szerintem a normális módja az lett volna, hogy megbeszéled a pároddal és együtt szépen megköszönitek, viszont elmondjátok, hogy esetleg ti máshová szeretnétek menni. Mindent meg lehet beszélni szerintem, csak akarni kell...
2009. dec. 1. 11:16
 5/77 anonim ***** válasza:
75%

11:16-os vagyok.

annyit még hozzátennék. A bocsánatkérés szerintem a MINIMUM. Nem azért, mert nem oda szeretnél menni, hanem azért ahogy ezt közölted...

2009. dec. 1. 11:18
 6/77 anonim ***** válasza:
75%
Hát igen, elég sértő volt amit mondtál. Meg lehet mondani udvariasan is, hogy neked más hely tetszene. Mellesleg simán el tudom képzelni, hogy a fia azt mondta előre, hogy neki mindegy hova mentek, anyós nézzen valamit.
2009. dec. 1. 11:18
 7/77 anonim ***** válasza:
87%

Szia! Szerintem is bocsánatot kellene kérned tőle amiért így nekiestél. Viszont azt is mond, hogy ő is hibás, amiért nélkületek döntenek.

Gondolom, ő csak jót akart, kifizetni a Ti nászutatokat. Mond el neki szépen, hogy ti mit néztetek ki, és ha szeretnék még, akkor arra az útra fizessenek be titeket. De lehet ezek után már nem számíthattok arra, hogy ilyen ajándékot kaptok.

2009. dec. 1. 11:26
 8/77 anonim ***** válasza:
73%

Mivel ez a ti nászutatok, nektek kéne eldönteni, hová akartok menni! El tudom képzelni, hogy az anyagi keretek nagyjából korlátozottak, így azon belül kell megtalálni a mindenkinek megfelelő megoldást! Ez nem kérdés, hogy a ti elképzelésetek a döntő!

Bár szerintem az anyós azzal, hogy katalógusokat mutogatott neked, tulajdonképpen ezt tette, csak őneki az tetszett...Mindenki magából indul ki, lehet, hogy ő a legjobbat akarta...

Ha meg így van, szerintem kérj bocsánatot mielőbb!

2009. dec. 1. 11:26
 9/77 anonim ***** válasza:
88%

Igazad van meg nem is. Nekem sem tetszene ha anyós helyettünk kiválasztana egy helyet. Ez az ő részéről önzőség volt, bár jól tudta burkolni. Mert ha valóban ajándék lenne, akkor a hely meghatározását rátok bízta volna.

A Te hozzáállásod egy kicsit túlzás volt, vagy lehet, hogy az adott helyzetben nem tudtál uralkodni az indulataidon.

Szerintem üljetek le megbeszélni. El kell mesélned, hogy Te hogyan éreztél, s mi az álláspontod.

Az a legrosszabb, hogy ilyenkor tovább gondolva, mi mindenben akar majd beleavatkozni. Ő az az ember aki burkoltan, manipulatívan irányít??? A pénz mindig a hatalom elsődleges eszköze volt. Logikus, hogy az irányító szülök is használják.

Amit én tennék:

1. megbeszélem a párommal

2. leülünk a szülőkkel

3. elnézést kértek a kirohanás miatt.

Sok sikert!

2009. dec. 1. 11:30
 10/77 anonim ***** válasza:
88%
Szia! Igazán nagyvonalú felajánlás az anyóséktól, hogy fizetik a nászutat, de ahhoz, hogy hova mentek, semmi köze sincs, azt nektek kell kiválasztani. Érdekes, hogy a pároddal egy ilyen alapvető dolgon nem egyezik a véleményetek, az meg szintén furcsa, hogy nem a te oldaladra áll a problémát illetően. Én aludnék még egyet arra a házasságra…….
2009. dec. 1. 11:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!