Tényleg mindenkinek joga van gyerekhez, csak mert biológiailag nincs akadálya?
Mindenre jogosítványt kell szerezni, a legegyszerűbb munkákhoz is papírt kérnek, orvos vizsgál, próbaidővel kezd az ember, hogy kiderüljön, megfelel-e. Pedig itt csak egy eszköz működtetéséről, vagy lapátolásról beszélünk.
Miért nem kötik komoly feltételekhez a gyerekvállalást? Miért magától értetődő, hogy mindenféle buta emberre rá lehet bízni egy új ember életét? Nem lenne jobb legalább pár kötelező tanfolyamra elküldeni a leendő szülőket, és egy pszichológiai vizsgálatnak alávetni őket? Én börtönnel büntetném azokat, akik természetesnek veszik, hogy szülik a világba a gyerekeket, mintha csak levegőt vennének. Rettentően szabályozott világban élünk, részben én is hülyeségnek tartom, de szerintem ez fontos lenne. Túl sok gyerek szenved attól, hogy a szülei felelőtlenül vállalták a szegénységbe, vagy esetleg pont a saját anyja és apja teszi tönkre az életét, mert egyszerűen csak hülyék.
Meg kéne érteni, hogy csak mert a teherbeesés és a szülés (sok esetben) magától megy, nem a nő vagy a férfi joga dönteni róla, mert igazán gyökeresen a gyereket érinti.
Ti mit gondoltok?
PONTOSAN UGYANEZT GONDOLOM!
(a majmokat nem utálod véletlenül?)
Ismét én vagyok az, aki korábban feltette már ezt a kérdést.
Én azt írtam, hogy az ilyen teljesen alkalmatlan szülőktől (és nem IQ-hoz közöttem a dolgokat, hanem minimális anyagiakhoz, meg minimális pszichológiai teszthez, pl. függőségek megállapítására) elvenném a gyerekeket és olyan szülőkhöz adnám örökbe, akik képesek gondoskodni róluk.
Nyilván továbbra is lennének olyanok, akik ész nélkül dugnak, de legalább elindulna valami változás. Nem érné meg többé 5 gyereket szüli 20 évesen, és ugye nem kellene agyba-főbe osztogatni a segélyeket. Az ebből visszatérülő összeget arra fordíthatná az állam, hogy támogatja a védekezést, illetve a felelősségteljes gyermekvállalókat.
baráti társaságban mi is sokat boncolgattuk már a témát, és mind én, mind pedig az ismerőseim többsége egyetért ezzel az elmélettel.
sajnos a szülővé válás alapvető emberi jog, ezen nem lehet változtatni.
viszont ha olyan támogatási rendszer alakítanának ki, ami a dolgozó, becsületes emberek gyerekvállalási kedvét mozdítaná előre, akkor nem lenne ennyi haszontalan putrisnak 8-10 gyereke a semmire.
megvonnám az összes alanyi jogon járó támogatást, és inkább adókedvezményekkel segíteném a felelős szülőket. így csak annak lenne gyereke, aki dolgozik, és nem annak aki számolgatja hogy X gyerek után mennyi gyest és családi pótlékot markolhat fel.
aki a nullára gyereket vállal, és nem tudja eltartani, attól az állam úgyis elveszi, de még mindig több marad az államkasszában, mintha a segélyeket osztaná ész nélkül.
Ha belgondolsz, már azon gondolkoznak, hogy a kutyatartáshoz is engedély kelljen. Sőt sok országban már meg is valósították! De gyereket még mindig bárki szülhet
Azzal azért nem értek egyet, hogy mindenkit meg kelljen büntetni, aki terhes és nem felel meg. Tényleg van olyan, hogy valaki véletelnül esik teherbe! Vagy akkor csináljanak teljesen 100%-os védekezéi módszereket.
Van egy remek film, a címe: Nevem Sam
Egy szellemi fogyatékos apukáról szól, aki csinált egy gyereket egy hajléktalan nőnek. A nő szülés után lelépett, és az apa nevelte a lányát 6 éves koráig. Egy kávézóban pohárszedőként dolgozott az apa, amikor is a gyámügy látókörébe került a dolog, és elvették az apától a kislányt, mondván, hogy betegsége miatt alkalmatlan a gyereknevelésre. De a kislány és az apa közt hatalmas a szeretet, elválaszthatatlanok, és mindketten küzdenek egymásért. Megható és érzelmes film. Aki a filmet nézve nem az apukának szurkol, hogy visszakapja a lányát, az nem ember...
Nézzétek meg, hátha néhányan elgondolkodnak azon, hogy mégsem szabadna ítélkezni arról, ki való szülőnek és ki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!