Tényleg mindenkinek joga van gyerekhez, csak mert biológiailag nincs akadálya?
Mindenre jogosítványt kell szerezni, a legegyszerűbb munkákhoz is papírt kérnek, orvos vizsgál, próbaidővel kezd az ember, hogy kiderüljön, megfelel-e. Pedig itt csak egy eszköz működtetéséről, vagy lapátolásról beszélünk.
Miért nem kötik komoly feltételekhez a gyerekvállalást? Miért magától értetődő, hogy mindenféle buta emberre rá lehet bízni egy új ember életét? Nem lenne jobb legalább pár kötelező tanfolyamra elküldeni a leendő szülőket, és egy pszichológiai vizsgálatnak alávetni őket? Én börtönnel büntetném azokat, akik természetesnek veszik, hogy szülik a világba a gyerekeket, mintha csak levegőt vennének. Rettentően szabályozott világban élünk, részben én is hülyeségnek tartom, de szerintem ez fontos lenne. Túl sok gyerek szenved attól, hogy a szülei felelőtlenül vállalták a szegénységbe, vagy esetleg pont a saját anyja és apja teszi tönkre az életét, mert egyszerűen csak hülyék.
Meg kéne érteni, hogy csak mert a teherbeesés és a szülés (sok esetben) magától megy, nem a nő vagy a férfi joga dönteni róla, mert igazán gyökeresen a gyereket érinti.
Ti mit gondoltok?
"nem tud önmagáért felelősséget vállalni, az ne vállalhasson felelősséget másért se"
Pont ez az! Csak az a helyzet, hogy nem csak az nem tud önmagáért felelősséget vállalni, aki otthonban él és papírja van róla. Ezek köztünk járnak.
FIGYELEM EMBEREK!!!
Én írtam ki tegnap és tegnapelőtt a kérdést arról, hogyan kellene szabályozni a gyermekvállalást, nem ez a kérdező. Reméltem, hogy másodjára nem törlik, ugyanis el nem tudom képzelni, hogy miért lenne provokáló dolog erről beszélni.
Én azt írtam, nem engedném a gyermekvállalást olyan ebereknek, akik még életükben nem dolgoztak, nem tudnak normális otthon biztosítani, és nem mennek át egy alapvető pszichológiai teszten.
Az állításomat továbbra is tartom, az én adómra ne szüljenek buta és lusta húszévesek, akinek derogál tanulni és dolgozni is, ráadásul ütik-verik és éheztetik a gyerekeiket...
El sem tudom képzelni, hogy valaki szerint ez normális...
Már válaszoltam, egyetértettem. Olvastam az egyik választ az enyém után. Betiltaná a segélyeket a gyerek után...na ezt én is nagyon díjaznám. Annak ellenére, hogy közöm nincs hozzá, nekem aztán nem sok vizet zavar, mert külföldön élek. De pont valami hasonló kérdést írtam én is ki, de csak a segélyekről és hogy mért vállalnak gyereket az emberek csak segélyre...stb stb.
Itt, ha nem dolgozol, nem kapsz segélyt. Ha néhány órában dolgozol, akkor már jár segély. Ha jól keresel (és itt a két minimálbér egy háztartásban 1-2 gyerekkel már jónak számít...hogy miért? mert meg lehet élni belőle. Nem úgy, hogy kicentized a pénzed.), akkor nem kapsz segélyt. Ha dolgozol terhesség alatt legalább 29. hétig, akkor kapsz 39 hétre segélyt. Ha nem, akkor nagyon nagyon nagyon keveset, sokkal rövidebb ideig. 1 év után (leállástól) ha visszamész a munkahelyedre (szerződéses munkahelyedre), akkor visszakapod az állásod, ha tovább maradnál, elveszíted az állásod. Mondjuk én ezt legalább 1.5 évre tolnám ki, de hát ez van. A gyermek egy éves koráig elég jó családi pótlékot lehet kapni, aztán minden évben egyre csökken. 2. évben a legdrasztikusabban. Főleg, ha akkor már dolgozol, akkor valami nagyon kevés jár. Valamilyen szinten ez a rendszer arra sarkalja az embereket, hogy ne az államon élősködjenek. Na itt is megteszik..de be kell vállalni hozzá egy fogyatékost..arra jó pénz jár. Így mikor a genetikai uh-on kiderül, hogy gáz van, tuti megtartják, ezért van itt ennyi fogyatékos.
Azt azért ne felejtsétek el, hogy ahhoz, hogy valaki jó és felelősségteljes önfeláldozó szülővé váljon, nem kell se pénz, se szuper lakás.
Tudjátok mi kell hozzá? Rengeteg türelem, és szeretet. Semmi más. Nem értelmi képesség függő /egy bizonyos szintig persze, tehát a szellemileg sérültek már nem ütik ezt a mércét, viszont nem is türelmesek, és az érzelmeik se úgy működnek mint egészséges társaiknak./
Így akibe van szeretet, alázat egy új jövevény iránt, elegendő türelem, hogy a jóra tanítsa a jövevényt, annak való gyerek.
Ezeknek a kritériumoknak azonban nagyon kevés jómódú diplomás felelne meg úgy gondolom. Az igazi felelősségvállaláshoz nem lexikális tudás kell meg sok pénz, hanem szív.
A középosztályon kívül a felvetések alapján szinte senkinek nem lehetne gyereke. Persze úgy, hogy a születendő gyerek nem a saját anyja apja, így nem fogja feltétlenül azt az utat járni.
"Azt azért ne felejtsétek el, hogy ahhoz, hogy valaki jó és felelősségteljes önfeláldozó szülővé váljon, nem kell se pénz, se szuper lakás."
A szeretethez nyilván nem kell pénz. De a szeretetből nem lehet rezsit fizetni, sem ételt vásárolni, nem lehet kifizetni a tankönyveket, egy külön tanárt, ha a gyereknek pl. nem megy a matek.
Senki nem azt mondta, hogy feltétlenül saját lakás, diploma vagy milliók kellenek, de MINIMÁLIS alaphoz és biztonsághoz igenis joga van a gyereknek. Sőt, szüksége van rá egy normális élethez, különben nem fog tudni kitörni a helyzetéből.
Az ember sz*rt sem ér azzal, hogy önfeláldozó szülője van, ha közben nincs mit ennie.
Örülök, hogy előjött a régebbi kérdező, nekem úgyse hitték volna el, hogy nekem ez az első ilyen kérdésem. :)
Nem mondtam, hogy abortuszra kényszeríteném a nőt, ez hülyeség. Csak a gyerek érdekeit nézem. Ez egy eleve utópisztikus gondolat, a feltételek is ennek megfelelők.
Ha egy nő engedély nélkül esik teherbe, és a feltételeknek ezután se felel meg, a szülés után börtönre és pénzbírságra ítélném a férfival együtt. A gyerek állami gondozásba kerülne, persze nem a mostani intézményekbe, hanem megfelelőbe.
Ha szétnéztek ebben a kategóriában a gyakorin, talán feltűnik, hogy a család nem a legjobb hely a gyereknek, hanem a legkisebb rossz. Jó esetben.
"Azt azért ne felejtsétek el, hogy ahhoz, hogy valaki jó és felelősségteljes önfeláldozó szülővé váljon, nem kell se pénz, se szuper lakás.
Tudjátok mi kell hozzá? Rengeteg türelem, és szeretet. Semmi más. "
A gyerek etetéséhez és felneveléséhez meg tudod mi kell? Sok pénz és élhető lakás. Szeretettel nem tömöd meg a bendőjét és nem is ruháztatod belőle. Szeretettől nem lesz boldog, ha minden osztálytársa a májkrémes kenyér, a turis ruha miatt csúfolja, és egy kirándulásra se mehet el. Szeretettel nem megy semmire, amikor mindenki új könyvekből tanulhat, neki meg marad a szétszakad, leevett antikváriumos kiadás...szeretettel nem küldöd egyetemre és felsőfokú képzésre...szeretettel nem indítod el az életben...
A szeretet EGYIKE az alapvető dolgoknak, DE NEM HELYETTESÍTI A TÖBBIT!!!44444
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!