Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg mindenkinek joga van...

Tényleg mindenkinek joga van gyerekhez, csak mert biológiailag nincs akadálya?

Figyelt kérdés

Mindenre jogosítványt kell szerezni, a legegyszerűbb munkákhoz is papírt kérnek, orvos vizsgál, próbaidővel kezd az ember, hogy kiderüljön, megfelel-e. Pedig itt csak egy eszköz működtetéséről, vagy lapátolásról beszélünk.

Miért nem kötik komoly feltételekhez a gyerekvállalást? Miért magától értetődő, hogy mindenféle buta emberre rá lehet bízni egy új ember életét? Nem lenne jobb legalább pár kötelező tanfolyamra elküldeni a leendő szülőket, és egy pszichológiai vizsgálatnak alávetni őket? Én börtönnel büntetném azokat, akik természetesnek veszik, hogy szülik a világba a gyerekeket, mintha csak levegőt vennének. Rettentően szabályozott világban élünk, részben én is hülyeségnek tartom, de szerintem ez fontos lenne. Túl sok gyerek szenved attól, hogy a szülei felelőtlenül vállalták a szegénységbe, vagy esetleg pont a saját anyja és apja teszi tönkre az életét, mert egyszerűen csak hülyék.

Meg kéne érteni, hogy csak mert a teherbeesés és a szülés (sok esetben) magától megy, nem a nő vagy a férfi joga dönteni róla, mert igazán gyökeresen a gyereket érinti.

Ti mit gondoltok?

2014. jan. 7. 15:54
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
54%
nekem nem úgy tűnik, ha lenne elég eszed nem írnál ilyen hülyeségeket
2014. jan. 7. 16:20
 12/56 anonim ***** válasza:
67%
11: semmiféle hülyeséget nem írtam. Szerintem nem hülyeség az, hogy ne más pénzére, és ne nyomorra elljék ki a gyerekeket, hanem megfelelő körülmények közé, a saját pénzükre szüljenek.
2014. jan. 7. 16:24
 13/56 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem igazad van. A legnagyobb felelősség a világon, és minden, MINDEN idióta csinálhat gyereket.

Egyébként ez egy tök jó módszer lenne arra, hogy bebizonyítsa, hogy igazából a gyerekvállalók is önzők. Mert azt hiszik, a gyermektelenek azok, de képzeld el azt a nőt, akinek elmondanák, hogy "93%-ig biztos, hogy Ön rossz szülő és nem tud értékeket továbbadni."

Hányan mondanák, hogy nekem akkor is kell gyerek, ha biztos, hogy elb@$zom?

2014. jan. 7. 16:25
 14/56 anonim ***** válasza:
61%

Nem láttam a kérdést korábban, és egyetértek a kérdezővel.

Valami tanfolyam kellene, és csak az vállalhatna gyereket, aki rendesen levizsgázik, valamint megfelelő anyagi körülményei vannak. Pár generáción belül szépen felfelé ívelne az evolúciónk.

2014. jan. 7. 16:27
 15/56 anonim ***** válasza:
47%

Gondolom akik egyetértenek a kérdezővel, jó szülőnek képzelik saját magukat. Mert ugye csak más lehet rossz szülő, ő nem.

Kíváncsi lennék akkor is egyetértenének ezzel, ha nekik tiltanák meg a gyerekvállalást.

2014. jan. 7. 16:33
 16/56 anonim ***** válasza:
48%

Ilyenkor mindig eszembe jut Ibolya, a kisvárosunkban idegen emberek nyomába szegődő, beszédes, és általában kedves gyámoltalan enyhén szellemi fogyatékos lány, aki talált egy hasonló értelmű és habitusú fiút, és gyereket vállaltak. Míly megható. (gúnyosan, ha valaki nem értené)

Előbb utóbb amúgy valamiféle születés szabályozás úgyis lesz, ha nem is itt, de más országokban tuti. Van ahol már próbálkoztak vele a túlnépesedés miatt.

De ha más nem, legalább valami kötelező tanfolyamot tartanának, ha valaki teherbe esik, illetve fogyatékosok ne gyárthassanak már gyereket! És itt most azokról beszélek, akiknek öröklődő fogyatékosságuk van.

2014. jan. 7. 16:35
 17/56 anonim ***** válasza:
24%
5-os. Ez nagy volt. :D
2014. jan. 7. 16:39
 18/56 anonim ***** válasza:
79%

"Gondolom akik egyetértenek a kérdezővel, jó szülőnek képzelik saját magukat. Mert ugye csak más lehet rossz szülő, ő nem.

Kíváncsi lennék akkor is egyetértenének ezzel, ha nekik tiltanák meg a gyerekvállalást."

Nincs gyerekem, de valamilyen szinten egyetértek!

Szerintem fogyatékosok, putrisok, (akik tényleg a koszban élnek, tudjátok milyenekre gondolok) ne vállaljanak gyereket!

És itt nem az egyszerű, átlagos, normál anyákra gondolj különböző életstílussal, hanem tényleg a legaljára. Mutatok példát:

[link]

[link]

[link]

És nem, nem a kurucinfót olvasom mielőtt ebbe belekötne valaki, egyszerűen beírtam a gugliba, hogy putri.

2014. jan. 7. 16:39
 19/56 anonim ***** válasza:
61%

Minden gyereknek joga van az élethez. Annak is akiknek tanulatlanok, vagy szegények a szüleik.

Lehet egy gazdag, több diplomás vezető beosztásban dolgozó ember is utolsó féreg apaként /lásd az enyémet/, valamint lehet egy szerényebb, tanulatlanabb ember igazi anya /lásd barátnőm 5 gyerekkel/

Ki lenne az, aki megmondja kinek, milyen feltételekkel szabad? Ki az aki dönthet afölött, hogy egy új életre milyen sors vár. Láttam én már fiatalt, aki a tutiból a drogosok közé került és belehalt, no meg láttam olyat, akinek fiatalon szinte étele nem volt, de diplomás tisztként végzett.

Tehát nem tudhatod, hogy ki honnan verekszi föl magát a magasba, és ki honnan veti magát a mélybe.

Azonban egy dolgot én se engednék. A szellemileg sérült, magukat ellátni nem tudó, nevelő otthonokban élő embereknek nem adnék ebben önálló döntési jogot. Mert aki nem cselekvőképes önállóan, és nem tud önmagáért felelősséget vállalni, az ne vállalhasson felelősséget másért se.

2014. jan. 7. 16:43
 20/56 anonim ***** válasza:
85%
Nekem megtilthatják, hogy legyen gyerekem. Fogalmam sincs, milyen szülő lennék. Nyilván a legjobb akarnék lenni, de ha valaki el tudná mondani, hogy milyen lennék, megkönnyítené a dolgom. Gyereket nevelni rohadt nagy felelősség. Nem hiszem el, hogy ennyien felfogják, megértik, hogy mekkora felelősség, mert akkor nem lenne ennyi hülye ember a világban.
2014. jan. 7. 16:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!