Tényleg mindenkinek joga van gyerekhez, csak mert biológiailag nincs akadálya?
Mindenre jogosítványt kell szerezni, a legegyszerűbb munkákhoz is papírt kérnek, orvos vizsgál, próbaidővel kezd az ember, hogy kiderüljön, megfelel-e. Pedig itt csak egy eszköz működtetéséről, vagy lapátolásról beszélünk.
Miért nem kötik komoly feltételekhez a gyerekvállalást? Miért magától értetődő, hogy mindenféle buta emberre rá lehet bízni egy új ember életét? Nem lenne jobb legalább pár kötelező tanfolyamra elküldeni a leendő szülőket, és egy pszichológiai vizsgálatnak alávetni őket? Én börtönnel büntetném azokat, akik természetesnek veszik, hogy szülik a világba a gyerekeket, mintha csak levegőt vennének. Rettentően szabályozott világban élünk, részben én is hülyeségnek tartom, de szerintem ez fontos lenne. Túl sok gyerek szenved attól, hogy a szülei felelőtlenül vállalták a szegénységbe, vagy esetleg pont a saját anyja és apja teszi tönkre az életét, mert egyszerűen csak hülyék.
Meg kéne érteni, hogy csak mert a teherbeesés és a szülés (sok esetben) magától megy, nem a nő vagy a férfi joga dönteni róla, mert igazán gyökeresen a gyereket érinti.
Ti mit gondoltok?
# 3
Aha, mert az csak így eldönthető:D
Mi alapján döntenél?
Amúgy tudom ezeréves vicc, de muszáj most ide....
1. kérdés: Ha ismernél egy not, aki éppen terhes, már van 8 gyermeke, akik közül 3 süket, 2 vak és egy szellemileg visszamaradott, neki pedig szifilisze van, ajánlanád neki az abortuszt?
2. kérdés: Itt az ido, hogy megválasszák a világ új vezetojét és a te szavazatod számít a döntésben. Az alábbiakban olvashatsz néhány tényt a vezeto-jelöltekrol:
A-jelölt: tisztességtelen politikusok veszik körül, és asztrológussal konzultál döntései elott. Két szeretoje van. Zsinórban dohányzik és napi 8-10 martinit iszik.
B-jelölt: hivatalából kétszer elbocsátották, délig alszik, az egyetem alatt opiumot használt és minden este egy üveg whisky-t megiszik.
C-jelölt: Kitüntetett háborús hős. Vegetáriánus, nem dohányzik. Néha megiszik egy-egy sört, és soha nem volt házasságon kívüli kapcsolata.
Melyik jelöltre esne a választásod?
A-jelölt: Franklin D. Roosevelt
B-jelölt: Winston Churchill
C-jelölt: Adolf Hitler
És mellesleg ha az abortusz kérdésre igennel válaszoltál, akkor épp most ölted meg Beethovent…
Egyszer már válaszoltam asszem a tegnapi kérdésedre, de hosszú volt, mire megírtam, a kérdésed törölték.
A lényege az volt, hogy a jövőben szerintem a túlnépesedés és a selejtesség elterjedése miatt, szabályozni fogják, és filmekben már meg is vannak az ötletek. Símán megvalósítható, és én úgy godnolom, hogy akár meg is történhet.
Sajnos gyakorlatilag igen, de én sem értek ezzel egyet. A gyerekvállalást nem lehet feltételekhez kötni, de ha lehetne, tenném: legyen megfelelő egzisztenciájuk (ne 1-2 szobában, 50m2-en nyomorogjon a szülő a gyerekekkel); teljen normális, változatos étrendre (ne párizsis kenyér legyen az átlagmenü), jusson programokra, kirándulásra, legyen mindig fűtött és élhető lakás/ház, rendezett normális ruhát adjanak rá, ne szakad-turkálós rongyokban járjon... és ezen felül persze érzelmileg-értelmileg megfelelő példát tudjanak nyújtani a gyermeknek. Aki ezekre nem képes, az nem való szülőnek!
Ennek érdekében én eltörölném a gyest, családit és egyéb alanyi jogon járó segélyeket, mindenféle juttatást munkához és munkahelyhez kötnék - aki nem képes megdolgozni érte, az ne vállaljon gyereket, és ne élősködjön belőle mások pénzén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!