Merjek gyereket vállalni ilyen életkörülmények közt?
Párommal nagyon szeretnénk babát, én már szinte fájóan vágyom rá, nem is lenne korán, 28 éves múltam.
Viszont páromnak összesen 80ezer a nettója, nekem 60ezer és albérletben lakunk, esély sincs rá, hogy a közeljövőben saját lakást vegyünk.
Szerintetek meg lehet ennyi pénzből élni babával is?
Ha szülök akkor az én keresetem is kiesik ( GYED-et nem igényelhetnék).
Nevetséges, ahogy itt néhányan próbálnak mindenkit lebeszélni a gyerekvállalásról, akiknek nincs havonta több százezrük...
Nézzetek körül a közösségi portálokon. Nézzétek meg azokat a mai tizenéveseket, akik megkaptak "mindent" aputól-anyutól. A lányok műhajjal, falatnyi ruhában pózolnak, maguk is "Barbie-babává" váltak, a fiúk meg néha azt sem tudják, melyik nemhez tartoznak, máskor meg átalakulnak késsel pózoló G. I. Joe-vá.... A közös jellemzőjük etzeknek a gyerekeknek általában az, hogy mindegyikük stabil anyagi hátterű családban nevelkedett...
Soha semmi nem pótolhatja a gyerek számára az időt, amikor csak vele foglalkozol. És amikor apu-anyu reggeltől-estig dolgozik, hogy a gyereknek megteremtse mindazt, amit a mai társadalom "elvár", sőt, lassan már "megkövetel", akkor pont a legfontosabbat áldozza fel a "szárnyas-Barbie", a Nike-cipő, meg a falmászó autó oltárán. Az idejét... Azt, amire a gyerekének a legnagyobb szüksége lenne.
A tápszer körül kialakult vitát én egy kicsit erőltetettnek tartom, ugyanis nálunk sem került egy vagyonba a tápszerezés, pedig nem szaldgáltam naponta receptért sem. Egy doboz, amiben két zacskó volt elég volt majdnem egy hétre. Egy éves kora után pedig egy sokkal olcsóbb tejitalra váltottunk, aztán másfél éves korára áttértünk a kakaóra, és azt issza azóta is. Gyümölcsöket kapott ő is, sőt, még babadesszerteket is, mégsem mentünk csődbe, pedig akkoriban vált Apa munkanélkülivé. Minden csak azon múlik, mennyire tudja az ember beosztani a pénzét. Ha nagyon kifogytunk, hó végén mindig segített pár ezerrel valamelyik nagyi, sőt, szinte mindig akadt plusz bevételi forrás, akár egy vaterán eladott autóalkatrész, akár valami alkalmi munka formájában.
Az a véleményem, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben senkinek sem könnyű. De ez nem fog örökké tartani. A nehéz évek után könnyebb évek fognak következni, a gyerekvállalásról pedig senkit nem szabad lebeszélni. Ha nagyon kevés a havi bevétele a családnak, még mindig be lehet menni az önkormányzatra segítséget kérni, higgyétek el, nagyon sok olyan ember is megteszi, akik egyáltalán nem szorulnának rá. De feladni nem szabad.
Az pedig, aki nem képes megbirkózni a fogyasztói társadalom hátulütőivel, és rossz szülőnek érzi magát azért, mert nem tud ész nélkül vásárolni a gyereknek mindenféle hiperjátékot, az tényleg ne vállaljon gyereket. Nem kell mindent megvenni a gyereknek, elég csak szülinapkor, Karácsonykor, különleges alkalmakkor. És akkor fogja tudni értékelni, amit kap. Szerintem ez ennyire egyszerű. Arra fektessünk hangsúlyt, ami igazán fontos. Azt pedig nem lehet pénzért megvenni...
"Nézzétek meg azokat a mai tizenéveseket, akik megkaptak "mindent" aputól-anyutól."
mindenkinek mást jelent a "mindent". Neked a minden azt jelenti, hogy elárasztják minden szarral a gyereket. Nekem azt jelenti, hogy van mindig enni, nem szenved hiányt, van rendes ruhája, stb. Mellesleg ha valaki gazdagabb és megkap mindent, attól még lehet nevelni, sokszor ennek hiánya okozza az elcsesződést amit te írsz.
Azt meg senki sem mondta, hogy több százezernek kell lennie a gyerekhez. De azt hiszem nem árt ha egy főre több pénz jut havonta mint 20-30ezer Ft.
"De azt hiszem nem árt ha egy főre több pénz jut havonta mint 20-30ezer Ft."
Értem. Tehát mindazok, akik ma árufeltöltőként, pénztárosként, gyári munkásként, eladóként, stb. dolgoznak, és nem valami irodában, vagy menő vállalkozóként, azok felejtsék el, hogy valaha is gyereket vállaljanak. Ja, és ugyanúgy a rezidens orvosok, meg még sok más, főiskolát végzett ember is... Ugyanis elárulom, ők sem keresnek sokkal többet, mint nettó 80 ezer...
Magyarországon élünk. A nyakunkig ér a ... De ezért nem mondhatunk le a gyerekeinkről.
(Még csak annyit, hogy havi fejenként 20-25 ezerből is lehet tisztességgel nevelni egy gyereket. Tudom, mert ebben élek. Nem ő az, aki nélkülöz...)
Akkor talán érvelj, és ne személyeskedj, mert ezzel csak lejáratod magad. És a kultúrált fórumozás szabályai szerint írd oda, hogy mely válaszok tartoznak hozzád, mert csak az átlagod alapján senki nem fogja visszakeresni, hogy miket írtál.
Különben pedig ugyan cáfold már meg, amiket a fizetésekről írtam! Nem tudod, mert igazam van. Szóval szállj magadba, mert arcod az van,(lehet, hogy pénzed is), de másod semmi.
Hűha,és minek kell azokat a szegény gyermekeket tápszerrel tömni?
Tápszer nagyon kevés esetben kell(ha a gyerek érzékeny a tehéntejre)viszont akkor spec tápszer,mert ugye a kődrága tápszerek is tehéntej alapúak,mind a kedvelt tejpépek is.
Én amikor megkérdeztem doktornénit,hogy mi a fenéért nem jó a kecsketej a picinek(bevizsgáltattuk),miért jobb a tápszer,amikot joghurtot,túrót,tejpépet meg bárnmilyen tejterméket ehet,egyszerűen nem tudott válaszolni.Ez -a beteg gyermekek-kivételével olyan üzlet csupán,mint a szárnyas barbi.Egyáltalán nincs szükség rá.Igen,játékot sem kell venni.Lehet otthon csinálni.Nekünk már van házilag sátor,kisház,hinta,kiskonyha,bábszínház,autó,ló is(faragva),társasjáték,kártya(iskolakezdéskor veszünk + öntapadós fóliát,azzal tartóssá tehető)kishajó kádba stb...Amit ezen megspórolunk az a gyerekek tanítatására megy,de szárnyas barbit,meg hasonló hülyeségeket még véletlenül se vennék.
ha arra is képtelen vagy, hogy felgörgess pár pixelt, hogy visszaolvass, akkor még inkább tudlak sajnálni.
az pedig jogomban áll, hogy véleményt alkossak egy másik emberről. az meg nem tudom hogy jön ide, hogy van e vagy nincs pénzem.
"az pedig jogomban áll, hogy véleményt alkossak egy másik emberről"
...és ezáltal megalkotod a saját jellemrajzodat is nekünk.
Mellesleg itt nem az volt a kérdés, hogy neked mi a véleményed a többiekről, hanem hogy lehet-e gyereket vállalni nehéz körülmények között. Tehát te kezdtél el itt OFF-olni... De egyébként az alacsony műveltségű fórumozóknál tipikus jelenség, hogy ha elfogynak az érvek, elkezdenek személyeskedni, meg beszólogatni. Szóval ennyit rólad, és én itt be is fejeztem a személyeskedést, mivel értelmetlennek tartom. Majd akkor válaszolok, ha értelmes, a témához tartozó dolgot, meg érveket írsz...
Ezt döntsék el mások.
Tudod, ha valaki meg tud válaszolni a másiknak, azt hívják érvnek. Aki meg csak hülyézni tud, azt ostoba embernek hívják...
Alap dolog, hogy az ember helyesen ír, tud fogalmazni, meghallgatja a másikat, nagybetűvel kezdi a mondatait, és van otthon egy tükre, amibe bele is néz időnként. Ha pedig érzi, hogy nincsen igaza, akkor szépen magába száll, nem pedig befogja a fülét, a "csakazértisigazamvan" mentalitás jegyében.
Én abban élek, amiről írok. Te meg egyszerűen meg vagy győződve róla, hogy mindenki "rossz szülő", meg "felelőtlen", aki kevesebb pénzből is fel tud nevelni egy gyereket, mint te. Többször leírtam már, hogy a fiam normálisan kap enni, vannak szép ruhái, vannak játékai, és nem szenved hiányt semmiben. Akkor nem tudom, honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy megítélj engem, mint szülőt, vagy mint embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!