Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Merjek gyereket vállalni...

Merjek gyereket vállalni ilyen életkörülmények közt?

Figyelt kérdés

Párommal nagyon szeretnénk babát, én már szinte fájóan vágyom rá, nem is lenne korán, 28 éves múltam.

Viszont páromnak összesen 80ezer a nettója, nekem 60ezer és albérletben lakunk, esély sincs rá, hogy a közeljövőben saját lakást vegyünk.

Szerintetek meg lehet ennyi pénzből élni babával is?

Ha szülök akkor az én keresetem is kiesik ( GYED-et nem igényelhetnék).

2009. nov. 26. 22:41
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ne!

lehet, hogy mindent megveszel olcsón, de nagyon nőnek a picik, mindig újat kell venni, ha nem tudsz szoptatni, és tápot kell venni, akkor 20 ezret számolhatsz rá, főleg ha a doki úgy látja, hogy a drágábbik kell, ha beteg lesz, akkor 5 ezer körül vannak a gyógyszerek.

Ha óvodába megy, akkor ott látja majd a többi gyereknek ez van, meg az van, akkor majd mondja, hogy neki is vegyél, és a szíved fog fájni , hogy nem kaphatja meg.

Hidd el, tapasztalat.

Nekem most 4 és fél éves a lányom, a fiam 3, amikor születtek még jól ment minden, de most nagy sz@rban vagyunk, és állandóan sírok.

Most a szárnyas barbi az új, ami 8 ezer felett van, és nem tudom megvenni.

Persze szeretetben, szegénységben is fel lehet nevelni, de nagyon sok keserűséggel jár mindanyiótoknak.

Én is , és a párom is ki vagyunk készülve idegileg emiatt.

Próbáld ki pl 3 hónapig, hogy nem nyúlsz a fizudhoz.

Ha ezalatt minden rendben, akkor vállald, hiszen a gyes és a csp rámegy majd a babára, és más jövedelmed pedig nem lesz.

2009. nov. 26. 23:32
 12/69 anonim ***** válasza:
69%

Én is 28 éves vagyok. 20 hónapos a kisfiam, párom munkanélküli, (talán már nem sokáig) én is csak GYES-t kapok, mert persze szinte sehol nem jelentettek be.

A babát az anyagiak miatt későbbre terveztük, egyetlen "baleset" eredménye, hogy megfogant. De ha már így lett, nagy-nagy szeretettel vártuk.

A tapasztalataim:

Gyakorlatilag vajas kenyéren élünk, fűtés is csak egyetlen szobában van, ahol a pici is alszik, lakik.

Ő mégsem kell, hogy lemondjon semmiről. Van ruhája, van cipője, és neki van mit enni is. Vannak játékai is, (amikkel rendszerint nem játszik, mert inkább az apja szerszámaival "szerel"), barátai a játszótéren, erős, egészséges kis lurkó, az életem értelme, a szemem fénye.

A véleményem a gyerekvállalásról kevés pénzzel:

Háborúban is születtek gyerekek. A nehéz helyzet sem tart örökké. Semmi a világon nem akkora doppingszer az előre jutáshoz, a küzdelemhez, mint egy kisgyerek. Arról nem is szólva, hogy 28 évesen mire kellene, hogy várjon a kérdés feltevője? A lottóötösre? Vagy mondjon le élete fő céljáról, csak mert "nem engedheti meg magának"? Van reális esélye annak, hogy hamarosan javulni fog az élethelyzete? Vagy esetleg szül majd 10 év múlva, tízszer annyi kockázattal? (Ha egyáltalán teherbe esik akkor...)

Kedves "angyalka-Barbie"-a anyuka! Te visszacsinálnád? Ha akkor, amikor a gyerekvállalás mellett döntöttél, tudtad volna, hogy nem vehetsz majd meg minden hülyeséget a gyerekednek, és emiatt rosszul fogod majd érezni magad, lemondtál volna a gyerekekről? Ugyan már!

Ha csak az vállalna gyereket, aki anyagilag valóban megengedheti magának, akkor nem lenne már élő ember az országban!

Tudjátok, mi itt a baj? Hogy elhiszitek a reklámok hülyeségeit, és ahelyett, hogy valóban odafigyelnétek a kicsikre, pótszerekkel akarjátok kifejezni a szereteteteket! A gyerekek azért váltak ilyenné, mert ezt látják a felnőttektől... A tárgyaink alapján ítéljük meg egymást. Persze, az ember igyekszik mindenből a legjobbat adni a gyerekének. De nem kell negyedévente másik Barbie-t venni, még akkor sem, ha a gyerek ezért hisztizik. Ha minden szülő belátóbb lenne, és nem rohanna túllicitálni a vásárlási versenyben a többi szülőt, akkor lassan a gyerekek is megtanulnák, hogy a játéknak akkor van értelme, ha szeretni lehet, nem pedig akkor, ha olyan sok van belőle, hogy a végén már értékelni sem tudja a tulajdonosa...

Én nem érzem kevesebbnek magam senkinél, mert nem Audival járok. És ebben a szellemben fogom nevelni a fiamat is. Küzdeni fogok, hogy normális otthonunk, emberhez méltó életünk legyen. És sokkal könnyebb úgy küzdeni, hogy van kiért...

(Ajánlom mindenkinek Michael Ende: Momo c. meseregényét. Gyerekeknek, és a szüleiknek egyaránt...)

2009. nov. 27. 00:20
 13/69 anonim ***** válasza:
65%

"Háborúban is születtek gyerekek. A nehéz helyzet sem tart örökké."

Igen, erről szoktak az idősek sírni mindig, hogy mennyire rossz volt, nem volt kajára pénzük, éheztek, stb. Nyilván nagyon jó volt nekik, azért ilyen kellemes emlék ez nekik.

2009. nov. 27. 00:25
 14/69 anonim ***** válasza:
66%

A 00:20-as válaszoló vagyok.

Még csak annyit tennék hozzá, hogy a mai világban senki családja nincs bebiztosítva anyagilag. Alkalmazottként bármikor munkanélkülivé válhatsz. Megemelhetik a törlesztőrészleteidet. Vállalkozóként csődbe mehetsz. Elüthet az autó, leeshetsz egy létráról, lerokkanhatsz. Politikusként meg leválthatnak 4 év múlva... :)

Szóval ennyi erővel akkor soha, senki ne vállaljon gyereket, mert urambocsá' előfordulhat, hogy egyszer majd az üzletközpont polcán kell hagynia a szárnyas Barbie-t... Sőt. Ennél történhet még rosszabb is.

Azért vagyunk emberek, hogy küzdjünk. Ha nincs gyereked, bármennyi pénzed lehet. Lehetsz sikeres, szép, falhatod a pasikat/nőket, járhatsz luxuskocsival... De amikor majd megöregedsz, senki nem lesz, akit érdekeljen, mi van veled. Legfeljebb csak az, hogy kire hagyod majd a pénzedet...

2009. nov. 27. 00:34
 15/69 anonim ***** válasza:
54%

Szia, en nem szulnek ilyen keves jovedelem mellett, plane hogy a parod ebbol a penzbol meg gyerektartast is fizet.

Akkor a te havi 60 ezred elmegy a rezsire, az alberletre, gondolom, es a 80-bol a parod meg fizet gyerektartast is. Nem sok marad nektek, kajara, es buszberletre elegendo, telefont feltolteni.

Ti ketten is nagyon szukosen elhettek meg. Akkor hogy lennetek meg a babaval? Es ha szules utan nem mehetsz majd vissza a mostani munkahelyedre?

A csaladod igaz hogy segiteni fog, de ha annyira segitenenek, akkor te mar reg szultel volna, gondolom.

Miert nem koltoztok fel Budapestre vagy Gyorbe, ott azert jobban van talan munkalehetoseg, mint nalatok.

Vagy a kulfoldre gondoltam en is, de lattam, hogy azt se vallaljatok be.

Pedig valamit tennetek kell, hogy tobb legyen a havi bevetel.

Es egy gyereknek nemcsak baba kora van, eppen hogy nem az a sok, hanem ahogy no majd, annal tobbe fog kerrulni! Sokan megallnak a babakocsinal, meg a szoptatasnal, pedig majd utana kerul meg tobbe a baba!

Szoval en nem szulnek, en azon lennek, hogy minel tobb legyen a havi bevetel.

Mi kulfoldon elunk, a parom is es en is dolgozom, megis csak egy gyerekunk van, es nem is lesz tobb.

Ha normalisan (nem luxus!!!) csak teljesen normalisan akarsz gyereket nevelni, ahhoz kell a penz.

Ha vajas kenyeret akartok enni, es futes nelkul elni a teli hidegben, es egyfolytaban veszekedni az anyagiakon, akkor szuljel nyugodtan.

Az lebegjen a szemed elott, hogy a babatol nem lesz tobb penzetek, csak kevesebb!

En a helyetekben koltoznek egy masik varosba, vagy kulfoldre.

2009. nov. 27. 00:38
 16/69 anonim ***** válasza:
50%

00:25-nek:

De ha nem lettek volna hajlandóak azok az öregek akkor éhezni, fázni, nyomorogni, küzdeni, és aztán pár év alatt újáépíteni mindent, akkor lehet, hogy ma te sem írogatnál itt.

17/69 anonim ***** válasza:
34%

Szia, en nem szulnek ilyen keves jovedelem mellett, plane hogy a parod ebbol a penzbol meg gyerektartast is fizet.

Akkor a te havi 60 ezred elmegy a rezsire, az alberletre, gondolom, es a 80-bol a parod meg fizet gyerektartast is. Nem sok marad nektek, kajara, es buszberletre elegendo, telefont feltolteni.

Ti ketten is nagyon szukosen elhettek meg. Akkor hogy lennetek meg a babaval? Es ha szules utan nem mehetsz majd vissza a mostani munkahelyedre?

A csaladod igaz hogy segiteni fog, de ha annyira segitenenek, akkor te mar reg szultel volna, gondolom.

Miert nem koltoztok fel Budapestre vagy Gyorbe, ott azert jobban van talan munkalehetoseg, mint nalatok.

Es egy gyereknek nemcsak baba kora van, eppen hogy nem az a sok, hanem ahogy no majd, annal tobbe fog kerrulni! Sokan megallnak a babakocsinal, meg a szoptatasnal, pedig majd utana kerul meg tobbe a baba!

Mi kulfoldon elunk, a parom is es en is dolgozom, megis csak egy gyerekunk van, es nem is lesz tobb.

Ha normalisan (nem luxus!!!) csak teljesen normalisan akarsz gyereket nevelni, ahhoz kell a penz.

Ha vajas kenyeret akartok enni, es futes nelkul elni a teli hidegben, es egyfolytaban veszekedni az anyagiakon, akkor szuljel nyugodtan.

Az lebegjen a szemed elott, hogy a babatol nem lesz tobb penzetek, csak kevesebb!

18/69 anonim ***** válasza:
37%

"ma 00:34"

szokásos a ló túlsó oldalára áteső hozzászólás. nem csak az a két véglet van, hogy most azonnal gyerek vagy pedig soha gyerek.

2009. nov. 27. 00:39
 19/69 anonim ***** válasza:
0%

2009. nov. 27. 00:40
 20/69 anonim ***** válasza:
38%

"ma 00:38"

ez is egy 0információs hozzászólás. nem erről szólt a kérdés.

Annak meg kicsit nézz utána, hogy mi volt a más 70-100évvel ezelőtt. Volt munka, ha más nem, akkor elmentél pakolni, rakodni. Sokan tudtak termelni valamit a kertükben. Tudott dolgozni a fiatalkorú gyerek is, nem volt megtiltva mint ma, stb..

Ha ma valaki nélkülözik, vagy utcára kerül, az kissé szarabb mint a nagyszüleid idejében. És valljuk be, olcsóbb volt maga az élet is. Soroljam még? Ne hasonlítsd össze a régi időkkel a mait, nem helytálló.

2009. nov. 27. 00:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!