Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Merjek gyereket vállalni...

Merjek gyereket vállalni ilyen életkörülmények közt?

Figyelt kérdés

Párommal nagyon szeretnénk babát, én már szinte fájóan vágyom rá, nem is lenne korán, 28 éves múltam.

Viszont páromnak összesen 80ezer a nettója, nekem 60ezer és albérletben lakunk, esély sincs rá, hogy a közeljövőben saját lakást vegyünk.

Szerintetek meg lehet ennyi pénzből élni babával is?

Ha szülök akkor az én keresetem is kiesik ( GYED-et nem igényelhetnék).

2009. nov. 26. 22:41
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
65%
Mi nem albérletben lakunk, a párom maga 110et hozna haza és így sem merünk. Igaz, hogy ha állandóan arra várna mindenki, hyog ideálisak legyenek az anyagi körülmények sose lenne senkinek gyereke, de azért szerintem nem árt átgondolni a dolgokat valamennyire. Én albérletbe, úgy hogy 80 ezret keres a párom nem szülnék. Hát mennyi maradna ott a rezsi, bérleti díj, meg a kaja után? Lehet, hogy ketten sem tudnátok megélni csak az ő fizetéséből, nem hogy egy plusz gyerekkel.
2009. nov. 27. 00:47
 22/69 anonim ***** válasza:
31%

00:44-es válaszolónak:

Én nem azt mondom, hogy nagyon vidám dolog nehéz anyagi körülmények között gyereket nevelni. De igenis lehet. És még mindig inkább így nevelek gyereket, mint sehogy. Nem rajta spórolok. Hanem magamon. És boldogabb vagyok, mint a legtöbb karrierista idióta körülöttem, akik közel a harminchoz még mindig azzal próbálják karban tartani az egójukat, hogy kivágott topban, meg miniszoknyában rázzák a hátsójukat minden hétvégén, miközben teljesen üres az életük. Mert ők nem képesek szülni, "csak ha majd se a fodrászról, se a szoliról nem kell lemondani miatta"...

2009. nov. 27. 01:01
 23/69 anonim ***** válasza:
67%
mondtam már a ló túlsó oldalára átesést? mondtam? jah, akkor nem mondom el újra neked.
2009. nov. 27. 01:15
 24/69 anonim ***** válasza:
39%

A 100 évvel ezelőtti dolgokról meg csak annyit, hogy a hozzászólásom közel sem "0 információs", csak sajnos te nem érted.

Segítek:

Szerinted egy világháború után jobb volt a helyzet, mint ma? Elárulom, sokkal nehezebb volt. Családok szakadtak szét, férfiak haltak meg a fronton, nők maradtak egyedül, gyakran 4-5 gyerekkel... Mégsem ültek le a számítógép elé nyávogni, hanem mentek, és csinálták a dolgukat.

Azok a férfiak pedig, akik nem haltak meg, családot alapítottak, és dolgoztak. 100 éve nem volt munkanélküli segély, sem szakszervezetek garmadája, és elég viccesnek tartom, hogy szerinted akkor "egyszerűbb volt megélni"... Szerintem te sem gondoltad komolyan.

Tudod, a zöldségtermesztést, a csirketartást (persze nem nagyüzemben) ma sem tiltja senki, csak a legtöbben nem foglalkoznak vele, mert sok vele a munka. Inkább megveszik "olcsón" a boltban...

És az is nevetséges, hogy anno bárki elmehetett "rakodómunkásnak"... Legfeljebb a pénz, amit kapott érte, nem volt elég semmire...

Mindegy is, mert az álláspontodat úgysem fogom megváltoztatni. Kívánom, hogy sose kerülj nehéz helyzetbe. Ne legyél munkanélküli, ne történjen semmi a családoddal. Ugyanis beleroppannál az önsajnálatba.

2009. nov. 27. 01:18
 25/69 anonim ***** válasza:
4%

És én mondtam már, hogy 40 évesen szüljön a halál? Nem? Akkor most mondom...

(Mellesleg, mint már írtam, semmi nem garantálja, hogy akkorra stabil egzisztenciát tudok teremteni. Magyarországon élünk ugyanis.)

De ha van recepted arra, hogy hogyan teremthet az ember 10 éven belül a semmiből jó körülményeket, amik már "megfelelőek" a gyerekvállaláshoz, akkor isszuk a szavaidat...

2009. nov. 27. 01:22
 26/69 anonim ***** válasza:
78%
Én nem mernék így gyermeket vállalni. Ha tudod majd szoptatni, akkor szerencséd van, ha nem akkor mehet 20ezer havonta a tápszerre. Meg még ugye pelenkát is kell venni, tök mindegy milyet vesztek kb. 200 el fog fogyni az első időkben. Nagyon sok ezer forint havonta. A gyerkőcöt nem fogja betakarni a gyed és a családi pótlék. Ha úgy meg tudnátok élni, hogy te semmit nem keresel és a párod jövedelméből tudjátok fizetni az albérletet és kaját venni (ugye a gyereknek változatosan kell étkezni tehát gyümölcs és hús is kell), akkor vágjatok bele, bár ez elég valószínűtlen így. Én nem merném, mert a gyerek is szenvedne ha nem most, akkor később biztosan, mivel semmit nem tudnátok fizetni neki. Soha nem lehetne új ruhája, cipője, nem mehetne nyaralni, a többiről már nem is beszélek. De ti tudjátok.
2009. nov. 27. 07:54
 27/69 anonim ***** válasza:
77%
07:54-es vagyok. Nem azt akartam mondani, hogy soha nem vállalhatsz gyereket, de most még ne tedd! Költözzetek el olyan helyre, ahol van munkalehetőség. Normális munkalehetőség. Mi Budapesten élünk és hidd el, hogy mindenféle szakképzettség és nyelvvizsga nélkül nettó 120ezret kerestem anno és be voltam jelentve a teljes összegre! És ilyen álláshirdetésekből most is van bőven. Még ha több is lenne az albérlet itt a fővárosban, akkor is sokkal jobban élnétek, mint vidéken. Dolgoznál 2 évet itt fent bejelentve és jöhetne is a baba. Esetleg elkezdhetnél államilag finanszírozott képzésben egy főiskolát vagy egy szakképzést vagy tanulhatnál nyelvet. Sokkal több esélyetek lenne a boldogulásra. Persze ezek mind csak akarat kérdései. Bárki meg tudja csinálni, de nem könnyű természetesen. A lényeg az, hogy nem csak sírni kell meg elkeseredni, hanem meg kell próbálni változtatni a helyzeteteken. Mert ennyi pénzből a babával nem tudnátok megélni. Még az alapvető dolgokat sem tudnátok neki biztosítani mint például a játékok, a ruházat. Talán etetni még tudnátok amíg pici és keveset eszik, de semmi egyebet. Nyilván mindent meg lehet venni használtan, de hidd el úgy is pénzbe kerül. Sokan úgy vannak vele, hogy majd biztos fog segíteni valaki, de egy felelős, értelmes felnőtt ember nem erre apellál.
2009. nov. 27. 08:08
 28/69 anonim válasza:
100%
szia.mi az elsö gyerköcöt elég hamar bevállaltuk mert már én is nagyon vágytam rá.én kaptam gyedet,de igy is nehéz volt.igaz közben adósságaink is lettek most nem részletezném.tényleg elég sok minden kell nekik.amig nem vagy anya nem tudod.én is olyan sok mindent szeretnék neki megadni,de nem tudok.pl,hordozó babakocsi a kiságy késöbb gyerekülés,vitaminok,ágynemü,matrac.ha használtan is veszed ezeket akkor is minimum 50000ft.cumisüveg,lázmérö,játék,ruha.a családi simán elmegy a pelusra.ha teheted próbáljatok anyagilag kicsit feljebb jönni.hidd el késöbb rosszabb ha nem tudsz neki megadni valamit.ha betegek akkor kapásból 4-5000ft a gyógyszertárban.akár hónap vége akár eleje van.jól gondoljátok meg.
2009. nov. 27. 08:52
 29/69 anonim ***** válasza:
75%

Az én barátnőm EGYEDÜL neveli a kisfiát gyesből + családi pótlékból (40000 kb, gyerektartást nem kap, albérletben élnek (igaz csak 10000+rezsi)

Hétvégente beugrós egy kis élelmiszerboltban. És IGEN!! BOLDOGOK kettesben!!!!!

2009. nov. 27. 08:55
 30/69 anonim ***** válasza:
68%
8:55-ös vagyok! A barátnőm nem tudta szoptatni, tápszert adott neki. 800 ft/doboz ha érdekel melyik, megkérdezem tőle és megírom. Havonta max 3 dobozzal használtak el.
2009. nov. 27. 08:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!