Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Merjek gyereket vállalni...

Merjek gyereket vállalni ilyen életkörülmények közt?

Figyelt kérdés

Párommal nagyon szeretnénk babát, én már szinte fájóan vágyom rá, nem is lenne korán, 28 éves múltam.

Viszont páromnak összesen 80ezer a nettója, nekem 60ezer és albérletben lakunk, esély sincs rá, hogy a közeljövőben saját lakást vegyünk.

Szerintetek meg lehet ennyi pénzből élni babával is?

Ha szülök akkor az én keresetem is kiesik ( GYED-et nem igényelhetnék).

2009. nov. 26. 22:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
83%

Én 36 éves vagyok, a férjem 45. Mi nem merjük vállalni az anyagiak miatt. Pedig külföldön élünk, de csak a férjem keres, én nem kapok munkát. És itt még gyed és családi pótlék sincs, ráadásul csak ketten lennénk semmi segitséggel. Mi még használt holit sem kapnánk, mert nincs kitől. Haza meg azárt nem megyünk, mert akkor egyikünknek sem lenne munkája. Úgyhogy nekünk nem lesz gyerekünk még pár évig.

És ez nem önzés vagy ilyesmi. Egyszerűen nem akarom annak kitenni a gyerekemet, hogy éhezzen és ne adhassak meg neki mindent. Szóval, a kérdésre válaszolva, én nem vállalnék igy babát. (Pedig nekem is ez minden vágyam és a férjemnek is. Még várunk pár évet, hátha jobb lesz.)

2009. nov. 27. 14:58
 42/69 anonim ***** válasza:
55%
Mire ilyen és olyan játékokat, stb.. kér, addigra jobb esetben újra dolgozik az anya. Nem egy család nevelte fel szegénységben a gyermekét aki(k)ből nem egy elkényeztetett, lusta felnőtt lett aki(k) 30 évesen is a szüleikre támnaszkodnak!!
2009. nov. 27. 16:21
 43/69 anonim ***** válasza:
55%

14:44-es!!!

A kórházból EZZEL A RECEPTTEL engedték őket haza!!

de már azt eszi amit az anyukája főz, kettejüknek nem kell nagy adag!

2009. nov. 27. 16:26
 44/69 anonim ***** válasza:
22%
Kedves utolsó! Akkor másképpen írom, mert látom nem érted. Egy újszülött gyereknek nem lehet a tejen kívül mást adni. Ha nincs anyatej, akkor tápszert kell kapjon. 1 doboz tápszerből 4l tejet lehet készíteni. Nehogy azt mondd, hogy 10 nap alatt mindössze 4l kaját kap az a szerencsétlen gyerek! Mert akkor jön ki a 3 doboz/ hó amiről írsz.
2009. nov. 27. 16:38
 45/69 anonim ***** válasza:
61%

Jó. 6-9-12-15-18-21. 6 étkezés, 90 ml-el (eleinte 60-at se ette meg) 540 ml. Persze a pici sose kelt fel reggel, tehát az első már kimarad de mindegy. 900 g-os a tápszer nem 600g, mint amit te említettél.

Számolj utánna!

Ne akarj már meghazudtolni én azt írtam amit láttam és tapasztaltam. És nem rosszindulatból tettem. Érzékeltetni akartam hogy nem csak a legdrágább tápon nő fel egy baba. Érdekes én tehéntejet kaptam anno mert még nem voltak tápok, mint az öcsémnél. Mégis felnőttem! Ma már 1 éves kor előtt tejet "nem szabad" adni!

Írd meg azt is hogy 25000 egy farmer. Lesz aki megírja hogy ő bizony turkálóban vásárol és abban is tud járni a gyermeke! Talán még jobban meg is becsüli!!!!!

2009. nov. 27. 16:50
 46/69 anonim ***** válasza:
36%
Kedves 16,50 te meg azt értsd meg,hogy semmi tapasztalatod gyerekek terén tehát nem is tudod miről beszélsz.Azt nem anyuka vagy más határozza meg,hogy a baba mit egyen,hanem a gyerek.Képzeld nekem a 3 gyerekemből 1 fogadta el az olcsóbb tápszert.A másik kettőnek kénytelenek voltunk vagyunk megvenni a drágábbat,ami nem 900gr,hanem 600gr.És én a picinek aki elmúlt 1 éves,még most is 3 dobozzal veszek meg egy hónapban,aminek darabja 2190ft.Plusz veszek neki 10-15 üveg gyümit,az 3-4000ft,a többit normál formában eszi,az talán kijön 1-2 ezerből.Ja,és refluxos,a gyógyszere havi 15000ft amire 1 ft támogatást nem kapunk,és ezt minden hónapban meg kell vennünk.Neki még spec kaja kell,nem eheti amit mi,azokat is megveszem megfőzöm,ez havi kb.15-20ezer.Ezen kívül pelenka+törlőkendő havi 10000ft,kozmetikumok 2-3000ft,és neki ruha félét tényleg alig veszek.Ez megy el nálunk a kicsire.Plusz a 2 nagy,ovi suli:7000,Ők is esznek isznak fürdenek...stb..itthon,rájuk is elmegy még idehaza havi 20-25000/fő kb.Ezen felül ruha cipő,különórák,oviba rendszeresen lehet számolni havi 5000-et mert valamire mindig kéregetnek,plusz csoportpénz,suliba osztálypénz.És KELL venni játékokat is!!!Ugyanis szükséges a gyerek normális fejlődéséhez!!!Tehát fel lehet kötni a gatyát aki gyereket vállal,mert hiába írják sokan,hogy a semmiből is lehet,jah,tényleg lehet,én is ismerek ilyen szerencsétlen gyerekeket,sajnálom is őket nagyon de nagyon.Pedig nem élünk luxusban mi sem.De,hogy többet ne mondjak,most tartottuk a középső szülinapját,és szerényen,de egy figurás torta 7500fr volt,és egy szerény ajándék is 5000ft volt.Vagy a jeles napokon is csak magyarázni kellene agyereknek,hogy miért nem kap semmit???Múlt hónapban a nagyobbnak volt szülinapja,sőt szinte minden hónapra jut plusz kiadás.Én nem tudom sokan hol élnek....
2009. nov. 27. 17:43
 47/69 anonim ***** válasza:
55%

Te nem érted amit én írtam!

Azt, ahogy a barátnőm él. Természetesen pont ugyanúgy senki nem fog és úgy sem ahogy te! Csak egy példa volt.

És képzeld, 4 GYERMEKEM van! A legnagyobb 14 lesz, a legkisebb 2.

Ezenkívül 9 és 6 évesek. De nem hoztam fel a saját példámat mert anyagilag nincs okom panaszra. Persze mikor az elsőt szültem még mi sem így éltünk, mégis jó döntést hoztunk mikor vállaltuk!

2009. nov. 27. 17:49
 48/69 anonim ***** válasza:
30%

Akkor meg,hogy lehetsz ennyire sötét??És miért akarod megmagyarázni,hogy jó a hóembernek a napon amikor látjuk,hogy olvad???

Lehet,hogy a barátnőd havi bevétele 37-38000ft,de ehhez kell,hogy kapjon még valahonnan,(segélyek,ismerősök,barátok,szülők...stb..)mert ha nem akkor varázsol!!!Ne akard megmagyarázni,hogy albérletbe ennyi pénzből meg lehet élni egy gyerekkel!!Jó,hogy azt nem írod,hogy ebből még nyaralni is mennek.

Nem írj már hülyeségeket!!!

2009. nov. 27. 17:56
 49/69 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem meg te vagy sötét nem is kicsit, mivel megírtam még az elején, hogy hétvégente beugrós egy kisboltban....
2009. nov. 27. 18:03
 50/69 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet, bár remélem lesz tejem és nem kell tápszerezni.

Amúgy, ha a többiek utánanéznének, rájöhetnek, hogy a bolti ára a MILUPA MILUMIL 1-nek is majdnem 2000 Ft, de támogatással csak 891 Ft.

2009. nov. 27. 21:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!