Merjek gyereket vállalni ilyen életkörülmények közt?
Párommal nagyon szeretnénk babát, én már szinte fájóan vágyom rá, nem is lenne korán, 28 éves múltam.
Viszont páromnak összesen 80ezer a nettója, nekem 60ezer és albérletben lakunk, esély sincs rá, hogy a közeljövőben saját lakást vegyünk.
Szerintetek meg lehet ennyi pénzből élni babával is?
Ha szülök akkor az én keresetem is kiesik ( GYED-et nem igényelhetnék).
Kedves kérdező!
Nem muszáj otthagyni a munkádat,azért mersz szülsz,nem írtad,hol dolgozol,de ha napi pár órát be tudsz járni,ha a párod hazaér,akkor már kerestél(esetleg hazavinni a munkát,ha olyan)
Vidéken éltek,albiba.Az nem lehet túl drága,de ha nincs lehetőséged dolgozni ,akkor váltani kell olyan albérletre,ahol tudsz"háztájival"foglalkozni.Egy fizetésnyi élelmet meg lehet otthon termelni havonta (nem beszélve arról,hogy pénzt is lehet belőle csinálni)
Ha valaki valóban dolgozni akar,akkor az megtalálja a megélhetését.Szóval az a kérdés inkább,hogy hajlandó vagy olyan dolgokra(pl kapálni a kiskertben-ha nincs más)amit gyerek nélkül nem tennél.Ha igen,akkor nyugodtan vállaljátok be a babát.
Húú, nem gondoltam, hogy ilyen vitát generálok.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Én nagyon pozitív ember vagyok, biztos nem a pénz miatt fogom eltolni a babavárás időszakát. Valóban szimplán érdeklődtem, ki mit gondol erről, én tudom, hogy úgyis megoldódik minden, ha olyan rosszul élnénk, én sem gondolkodnék ezen, de nem éhezünk, nélkülözünk és szerintem egy baba velünk igazán boldog lenne (szárnyas barbiek-tól függetlenül :D ).
Én 4 órában voltam bejelentve, és megszakadt a munkaviszonyom 7 hónapos terhesen hogy miért nem írom le mert hosszú. de továbbra is dolgoztam. Főnököm aki csupa szív és lélek bejelentett de csak szülés előtt 2 héttel 130000-el. Így, mivel több mint 1 hónapra megszűnt terhesen a munkaviszonyom, csak az utolsó mhelyi fizetést vette figyelembe az OEP, és 90000 gyedet kapok (sajnos már nem sokáig, mert lassan 2 éves a pici).
Ez is egy jogi kiskapu, lehetőség amit ki lehet használni. Hátha valakinek hasznára lesz!!
30 napos hónapnál:
br: 95985 jár:9118 adóe:6092 nettó 80775
+családit is kapok.
a szárnyas barbie-s vagyok.
csak példának írtam, de ezt bármire értheted.
Amikor a gyerek mondja, hogy ugye veszel nekem is olyat, és huszadszorra kell nemet mondanod, akkor igenis fájni fog nem csak neked, de a gyerekednek is.
Azt fogja hinni, hogy ő kevesebb a többinél, hogy ő nincs úgy szeretve, mint a többiek, és nem fogod tudni neki megmagyarázni, hogy miért is kell ennek így lennie.
Remélem így már értitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!