Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Merjek gyereket vállalni...

Merjek gyereket vállalni ilyen életkörülmények közt?

Figyelt kérdés

Párommal nagyon szeretnénk babát, én már szinte fájóan vágyom rá, nem is lenne korán, 28 éves múltam.

Viszont páromnak összesen 80ezer a nettója, nekem 60ezer és albérletben lakunk, esély sincs rá, hogy a közeljövőben saját lakást vegyünk.

Szerintetek meg lehet ennyi pénzből élni babával is?

Ha szülök akkor az én keresetem is kiesik ( GYED-et nem igényelhetnék).

2009. nov. 26. 22:41
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
38%
Nem lesz konnyu de meg lehet csinalni.Legyen egy baba,mellette tudsz otthon is dolgozni valamit.Varrni,forditani,vasalni,gepelni otthon is lehet.Nem sok penz de azt az egy evet amig otthon vagy tulelitek.
2009. nov. 26. 22:47
 2/69 anonim ***** válasza:
28%

Miért nem igényelhetsz gyedet?Feketén dolgozol?

Hát a gyes pedig csak 25000+csp 1 gyerekre 12000

Akkor ennyi a havi fix,ez elég pelenkára meg tápszerre ha kell,de még ha arra nincs is szükség,fél éves kora után akkor is sokba kerül az is ha főzöl neki,az is ha készen veszed.Plusz kell havonta még egy csomó minden.Nem beszélve arról,hogy ahhoz,hogy be tudjatok mindent szerezni amire a babának szüksége lesz ahhoz kell tartalék pénz bőven.Szerintem próbálj meg egy jólfizető munkahelyet keresni ahonnan elmehetsz gyedre,a férjed pedig keressen mellék állást.Máshogy nehezen élnétek meg babával.Mi a nagyobbik babánkra 2005-ben született,kb olyan 5-6száz ezret költöttünk.Ebbe még nem vettünk új szekrényt a szobájába,azt később tudtunk csak.Igaz,hogy mindent újan vettem,mert terveztük a tesót is,aki azóta már másfél éves.Ha használtan veszel mindent,akkor is min a felére kell számolni amit leírtam.

Hát,sajna ez van,ha szerencséd van akkor kapsz egy csomó mindent,nekem nem volt ilyen téren.

2009. nov. 26. 22:54
 3/69 anonim ***** válasza:
32%
Ha és amennyiben csak az anyagiaktól teszed függővé lehet, hogy soha nem lesz gyereked. Nem erről szól az élet.
2009. nov. 26. 22:59
 4/69 A kérdező kommentje:

Nem vagyok bejelentve, de ne ítéljetek el, a mi vidékünkön örülök,h. hosszú évek után találtam így munkát.

Jó nekünk a használt holmi is, babaruhát meg lehet venni turkálókból is, úgysem az értékektől függ a gyerek boldogsága.

2009. nov. 26. 23:01
 5/69 anonim ***** válasza:
89%

Először a párod keressen mellékállást, utána hajrá! Nem várhatsz örökké...

Azért azt az 5-600e Ft-ot el ne hidd, könyörgöm... :S

2009. nov. 26. 23:03
 6/69 anonim ***** válasza:
100%

Megmondom őszintén : én ilyen körülmények között nem mernék gyereket vállalni!

Még magatokat sem tudjátok eltartani, ennyiből ketten is elég szegényesen élhettek, szerintem felelőtlenség egy kisbabát is bevállalni!!!

Inkább azon igyekezzetek, hogy jobb álláshoz tudjatok jutni, akár pl. olyan áron is, hogy külföldre mentek dolgozni.

Ha Mo-on úgysincs lakásotok, akkor teljesen mindegy, hol éltek bérelt lakásban, viszont külföldön pár év alatt jobb körülmények közé kerülhetnétek...

2009. nov. 26. 23:06
 7/69 A kérdező kommentje:

Igen, az kissé irreális nekem is.

Persze biztos el lehet költeni annyit is egy bababoltban...aki megteheti. De nekünk nem kell baldachinos csecsemőágy :)

Párom sokszor vállal pluszmunkát , így is havi nettója max. 90-95 ezer.

Persze nem a pénztől függ, ha most kiderülne, hogy terhes vagyok, boldog lennék, de kíváncsi vagyok, más is vállalt-e hasonló körülmények közt gyereket.

Szerintem jogos az aggodalmam, bár tudom, hogy (habár egyáltalán nem gazdagok, sőt) a család sem hagyná, hogy a kisgyerekkel nélkülözzünk.

2009. nov. 26. 23:08
 8/69 A kérdező kommentje:

Sajnos külföldön sem kolbászból van a kerítés és az a javaslat, hogy itthon találjunk jobban fizető munkát...hááát, nem is tudom, nevessek, vagy sírjak-e.

Persze tudom, hogy jó szándékkal írtad, de a mi városunkban munkát találni nagyon nehéz.

Külföldre meg amúgy se mennénk ki, páromnak van egy kislánya az előző házzasságából és nem várom el tőle, hogy itthagyja ( én sem szeretném).

2009. nov. 26. 23:10
 9/69 anonim ***** válasza:
94%

akkor a párod gyerektartást is fizet a 90k-ból nem?

Nézd én megértem ,hogy gyereket akarsz ,de ne mindenáron. Írják sokan, hogy ne a pénz diktáljon, mindig van 1-2 ember aki hőbörögve ezt írja, de ha van egy kis eszed, akkor ebbe is bele kell gondolnod. A szeretetből nem tudod megetetni a gyereket. Próbáljatok pénzt gyűjteni, esetleg mellékállást, vagy jobb állást találni.

Jobbat nem tudok, próbálj ne csak a saját örömödre gondolni, hogy te gyereket akarsz, hanem gondolj arra is, hogy a gyerekednek meg tudnád e adni a boldogságot. Amíg erre a válasz nem, addíg nem érdemes.

2009. nov. 26. 23:27
 10/69 anonim ***** válasza:
53%
Az a Te döntésed,hogy mersz e de én nem vállalnék. sajnos ha csak a párod hoz pénzt a házhoz,80 ezer forint ... nagyon kevés. 1 embernek is alig elég,háromnak akkor hogyan? Ráadásul a babának jó hogy ruhákat,butort,ágyat olcsobban tudsz szerezni de a pelenka nagyon drága,ha esetleg nincs tejed a tápszer is..később sokféle gyümölcs,zldség,hús... ha mindent megvesztek a babának akkor ti éhenhaltok.
2009. nov. 26. 23:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!