Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mást is letesztelt már az...

Mást is letesztelt már az anyós jelöltje?

Figyelt kérdés
Szóval, 2 éve vagyok együtt a barátommal. Jövő nyáron szeretné megkérni a kezem, ez nyílt titok. Mióta a barátom ezt bejelentette, az anyja szinte "megbolondult". Azóta folyamatosan tesztelget nyomoz utánam. Kérdezte tudok-e főzni. Mondtam, hogy néhány alap dolgot igen. Felsoroltatta velem, hogy miket, keresett egy szakácskönyvet, és kikérdezte, mintha valami leckéről lenne szó. Pár hete egyik nap spontán meghívott ebédre (azaz 11:35kor szólt, hogy délre érjek oda hozzájuk), de nem tudtam elmenni, mert negyed 1re mentem fodrászhoz a város másik felébe. 12:25kor bejött a fodrászüzletbe, megnézte, hogy ott vagyok-e. Sok hasonló eset előfordul. Felhív, hogy merre vagyok. Ha mondom, hogy megyek bevásárolni, kocsival követ, megnézi kivel állok szóba, mennyi ideig telefonálok stb. A barátomat kifaggatja, mikor hányra megyek dolgozni, vagy épp a főiskolára. Ha nem azzal a busszal megyek, mert lekésem, hanem a következővel (ami 10 perc múlva indul), már telefonál a barátomnak, hogy megcsalom, és most lebuktam. Az agyamra megy. Persze a kedvesem nem hisz neki, sokszor beszéltünk vele, hogy álljon le. Mikor megismert, egyszer hazudtunk neki, hogy egyetemre járok, de később ezt elmondtuk neki. (A fiának nem akar olyan "buta" barátnőt, aki "csak" főiskolára jár.)
2009. nov. 24. 17:56
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

De, és ennek úgy lehetne elébe menni, hogy szakít a párjával a kérdező. De nem szakít.

Gondolj bele mi lesz ha a kérdező ellenáll és kiosztja anyóspajtást. Ha anyóspajtás már most ilyen kattant, onanntól kezdve 100%on fog azon pörögni, hogy 1 perc nyugtuk ne legyen! Az mennyivel jobb :S

2009. nov. 24. 19:47
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Mi az,hogy valaki valakiről nem száll le??Olyan nincs!!!Kiiktatom az életünkből ha nincs más megoldás és kész.Ha meg a párom nem áll mellettem 100%-ban,akkor vegye el anyucit,slussz.Az olyan kapcsolatért nem kár.

Ha meg normális életet akar élni a kérdezővel,de az anyja ezt nem hagyja,akkor meg kell vele szakítani minden kapcsolatot.Majd csak észbe kap.Ha meg nem,akkor nem,lehet élni nélküle is!!!

2009. nov. 24. 19:53
 33/41 anonim ***** válasza:

Azt monják: olyan messze kell költözni, hogy anyós ne tudjon papucsban és köntösben átjönni.

Lemerném fogadni, hogy a párod egyke.

Kedves nyalósajánló! Én azt hittem viccnek szántad.

Attól hogy nyalizik nem lesz jobb a helyzet. Az én nagyanyám ugyanilyen szenya volt anyukámmal. Miután meghalt a banya rá egy évre anyu is elment. Teljesen belebetegedet anyósba. Ő próbálta szépen és durván is nem jött össze. Mikor a banyát a szobámba költöztették mert rákos volt , anyukám pelenkázta és egy kedves szava nem volt hozzá, pedig akkor már anyu is nagyon beteg volt.

Az ilyenek épphogy nem dugatná meg magát a fiával. Neki sose leszel tökéletes,mert szerinte ő maga a tökéletes a fiához.

A párodnak kell leállitania, ha másképp nem megy jól rá kell ilyeszteni a pasira, hogy elhagyod az anyja miatt.

Ha pedig nem teszi, akkor puding és nem való férjnek, az ilyen pasi nem férfi aki a párját nem tudja megvédeni. Én tuti nem mennék a helyébe se vasárnaponként. A rokonok előtt nem lehet beégetni, hogy mit művel , mondjuk a vasárnapi ebéd keretében? Apósjelölted van? Mit szól hozzá?

2009. nov. 24. 19:56
 34/41 anonim ***** válasza:
90%
Ezt egyertelmuen a parodnak kell lerendeznie, nincs ertelme neked konfrontalodni az anyossal, egyertelmuen nem normalis a no, eszervekkel ugysem tudnal ra hatni. Viszont ennek a helyzetnek veget kell vetni, mert egy harpia anyos annyira megkeseritheti az eletedet, hogy pszichiatrian fogsz kikotni es gyogyszereken fogsz elni. Sajnos lattam mar erre konkret peldat a csaladomban...
2009. nov. 24. 22:23
 35/41 anonim ***** válasza:

Itt a helyzet kulcsa a barátod kezében van.

Neki kell az anyjával megvívnia, ami nem könnyű, ha közeli, meleg kapcsolatuk van.

"A férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és esznek ketten egy test" hangzik a Genezis definíciója a házasságról. Amelyik férfi nem válik le, nem lesz házasság az, amit a párjával köt.

Ülj le egyszer a barátoddal, és nagyon komolyan beszélj vele erről a problémáról. Világíts rá, hogy vagy 100 % melléd áll, és ketten alkottok egy egységet, vagy a ti házasságotokból az anyja miatt nem lesz semmi (akkor sem, ha hozzámész). Kénytelen leszel a saját akaratoddal szemben is elhagyni.

Kár, hogy ezt ő nem látja át magától.

Apósom hasonlóan viselkedett, de nekem egyszer sem kellett konfrontálódnom vele, vagy nyalni, tűrni neki. A férjemnek viszont sok veszekedése volt vele, ami mindig nagyon megviselte, de akkor is magától kiállt mellettem, ha jött az újabb forduló. 5 év harc után fogta fel apósom, hogy felesleges ellenem áskálódnia (volt, hogy azt mondta a férjemnek: Az csak asszony, te, én meg a bátyád vagyunk a család!)

Te ne küzdj, csak állj szimplán ellen. Vívja meg a csatát a párod.Ha erre nem hajlandó, két út van: szenvedsz a helyzetben, míg a pszichiátrián nem kötsz ki egy tönkrement házassággal, vagy közlöd a pároddal, hogy az anyja miatt elhagyod, vegye őt feleségül, ő nyert.

2009. nov. 24. 23:40
 36/41 anonim ***** válasza:
90%
Az elköltözés (100 km) segített... Ez egészséges távolság... :)
2009. nov. 25. 00:02
 37/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sokat gondolkoztam ezen. Mi lenne ha a saját módszerével támadnék vissza? Megkérném, hogy csináljon ebédre ezt vagy azt, és lecke-szerűen kikérdezném a receptet. Elkezdeném kritizálni, hogy hát ez a köret már kihűlt, a leves szerintem sótlan vagy sós. Gyerekes bosszú, de talán íyg észbe kap. Szerintetek?
2009. nov. 25. 07:22
 38/41 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem te végtelenül buta vagy!!!Nekem ez jön le a dedós gondolataidból.Olyan nincs,hogy valakit nem lehet leállítani leszerelni ha akarnátok.Vagy ilyen óvodás adok-kapokot fogtok egész életetekben játszani?A megoldás kulcsa a nyámnyila kisfiúd,aki az anyucikáját imádja nem téged!!!Arról miért nem írsz,hogy ő miért nem tesz ez ellen a helyzet ellen semmit???Ő tudná ezt a nevetséges helyzetet megoldani ha akarná.De úgy tűnik nem akarja.Ááááhh,kár neked a jó tanács,szerintem költözzetek össze a mamával,majd ő megtanít téged ostobácska menyjelöltet mindenre!!!HP

Ez az ostobaság már nagyon idegesítő!!!!

2009. nov. 25. 08:43
 39/41 anonim ***** válasza:

Szerintem ebből a drága anyós, csak igazolni látja majd, hogy egy tapló vagy. Miért kell utánozni ezt a nevetséges viselkedést? Semmire nem mész vele.

Szólj a párodnak, hogy cselekedjen. Az ő feladata ezt intézni szerintem is. Nem igaz, hogy ennyire nem képes. Én már lehet otthagytam volna a párom, ha látom, hogy nem hajlandó megvédeni. Most nem azt mondom, hogy szakadjanak el egymástól, azt én sem akarnám, de szerintem nem anyuci az első a prioritási sorrendben.

2009. nov. 25. 11:17
 40/41 anonim ***** válasza:
Tipikusan olyan anyós, aki "ölni tudna" mert elveszik a kicsi fiát! A párod tudna igazán tenni, illetve feltétlenül melléd kell, hogy álljon, és le kell, hogy állítsa az anyját. Apósjelölt nincs? Ha van, ő nem szól, hogy anyu fékezd magad? Szóval a párodnak kellene leállítania, de sürgősen, mert ennek a nőnek Te sosem fogsz megfelelni, bármit csinálsz és ez később bizony megmérgezheti a kapcsolatotokat. Akkor állítsa le a párod, amikor pont valami miatt számon kér, akkor amikor ott vagy! Biztosan hebegni-habogni fog.
2009. nov. 25. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!