Szerintetek is gáz, ha egy 28 éves nő még a szüleivel
él?
Figyelt kérdés
A barátnőmről van szó. Nem szeretne elköltözni, mert szerinte felesleges albérletre pénzt kiadni, mikor ott van egy nagy családi ház és bőven van hely a szüleinél. Szerintem ez nagyon nem normális. Ennyi idősen már rég önállósulnia kellett volna, de benne nincs is meg a vágy, hogy saját élete legyen. Hogyan lehetne hatni rá?
Én a szüleimmel és a testvéreimmel lakom még 31 évesen is, m ivel nem élek jelenleg párkapcsolatban. Így viszont van annyi megtakarításom, hogy megtehetem majd, hogy minimális összegű hitellel veszek egy lakást, ahová elköltözöm a leendő párommal.
És nem, nem vagyok önállótlan azért, mert otthon élek. Sokat dolgozom, így gyakorlatilag csak aludni járok haza. Akkor meg nem mindegy, hogy kinek a tulajdona az a ház? Nem kényelemről, hanem logikus gondolkodásról van szó.
2013. dec. 14. 16:56
12/48 anonim válasza:
de minek bérelne, csak azért hogy máshol lakjon? :D lehet hogy lenne pénze rá, de ha nem gazdag akkor biztos jobban jár, ha félreteszi.
2013. dec. 14. 16:56
13/48 anonim válasza:
hol olvastad, hogy pénzelik???
2013. dec. 14. 16:57
14/48 anonim válasza:
Ha nem jöttem volna össze annó a férjemmel, akkor én se költöztem volna el otthonról, eszembe se jutott, míg egyedül voltam. Minek? Önálló voltam otthon is, amennyire kellett, volt sjaát pénzem, tudtam félretenni, meg tudtam venni magamnak mindent amire szükségem volt, nem voltam egyedül, volt kihez szóljak, mindenem megvolt. Vannak, akik élvezik, hogy egyedül lakjanak, de van aki nem, ennyi. Amúgy neked mi közöd van hozzá?
2013. dec. 14. 16:57
15/48 anonim válasza:
Én szeretnék elköltözni, de CSAK azért, hogy a párommal élhessek, ha ő most nem lenne, akkor nem mennék. Minek? Ablakon kidobott pénz! Nem ők pénzelnek, mert dolgozom. De akkor így nem is vagyok önálló?
2013. dec. 14. 16:59
16/48 anonim válasza:
Miért lenne gáz? Attól még mert otthon lakik lehet önálló. És igen miért kéne neki fizetnie albérletet stb, ha otthon mindez ingyen van, vagy legalább is, besegít a közös költségbe. Nekem nem egy nem két ismerősöm van aki otthon lakik már 30on túl is, és szerintem jól teszik. Én 23 vagyok, de eszembe nem jutna elköltözni. Maximum a barátomhoz, és fordítva.
2013. dec. 14. 17:00
17/48 anonim válasza:
A mai generáció nagy betegsége: az önállótlanság, a felnövésre, elszakadásra való képtelenség.
Egészséges embernek erre már 18-20 éves kora között igénye van... pszichikailag függő, lélekben még gyerek felnőtteknek meg kb. soha.
Az albérlet nem ablakon kidobott pénz, hanem az első lépés az elszakadáshoz, felnövéshez. Ha 40 évesen sem lesz állandó párkapcsolata, akkor olyankor is éljen még otthon? :)
2013. dec. 14. 17:01
18/48 anonim válasza:
Egy 18-20éves miből költözzön el?
Megy továbbtanulni, nagyrészt nappalin. És nem sok meló tolerálja ez. Lesz kb 23-24 vagy több mire diplomás lesz és elkezd dolgozni.
Ez meg más, ha valaki 40 évesen anyuci szoknyáján ül! Ne keverd a szezont a fazonnal!
És ha otthonról nem dobják ki, és kijön a szüleivel, segítik egymást, akkor igenis kidobott pénz, mert azt félre tudja tenni és majd tud venni (kisebb hitellel) lakást, ha eljön az idő!
2013. dec. 14. 17:03
19/48 anonim válasza:
Igényről beszéltem, nem lehetőségről. Tanulj meg olvasni kérlek, mielőtt hülyeségeket írsz. Egészséges felnőttnek IGÉNYE VAN önálló életet élni. A lehetőségei más kérdéskör.
2013. dec. 14. 17:04
20/48 anonim válasza:
Ja egy 14évesnek is igénye van rá, mikor összeveszik a szüleivel, akkor költözzön el ő is?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!