Szerintetek gáz, hogy 25-30 éves pár több időt tölt a szüleivel, mint barátokkal?
A barátok valahogy kikoptak, akik még megvannak külföldön vagy más városban vannak, csak ritkán járnak haza. Olyankor persze találkozunk velük, ez karácsony szilveszter periódus, és nyáron 2-3 hét kb. Azonkívűl szinte csak a szüleinkkel találkozunk. Fiatalos, jófej szüleink vannak, az én szüleimhez is megyunk heti 2-3 alkalommal, az ő anyjával is találkozunk ennyiszer kb. Volt már, hogy megkaptuk, hogy ennyi idősen inkávbb fiatalok térsaságát kéne keressük, de igazából nem igényeljük. A barátainkkal tartjuk a kapcsolatot interneten, telefonon, mikor hazajönnek találkozunk, vagy megyünk mi hozzájuk. Azonkívűl jobb a szüleinkkel, mint más felszínes haverokkal.
Szerintetek ez nincs rendben?
Igen. Gáz. Jó nagy gáz.
Azt jelzi, hogy a szüleikről nem sikerült leválniuk, és azok őket nagyon szoros kötésben tartják. Egy 25-30 éves párnak a barátai és a normális ember esetében a gyerekei, a munkája kéne, hogy a legfontosabb legyen, nem a szülei.
(A szülők is fontosak, csak valahol hátrébb kéne, hogy legyenek a sorban.)
Mi is így vagyunk, távol él az összes barátunk, de nekünk sajnos a családjaink is (mi költöztünk az ország másik végébe munka miatt). Telefonon, neten tartjuk mindenkivel a kapcsolatot, itt csak néha járunk össze kollégákkal, szomszédokkal.
(Én most épp itthon vagyok a babával).
Szerintem ahogy párra talál az ember és elkezd dolgozni, óhatatlanul van egyfajta távolodás a barátoktól (pláne, ha már gyerekek is vannak). Vagy azért, mert mindenki hasonló cipőben jár, építgeti a saját életét, vagy azért, mert aki még egyedülálló, olyan új barátokat gyűjt, akikkel bulizhat. Persze ha közel élnénk egymáshoz, 2-3 hetente azért biztos találkoznánk, de már nem lenne ugyanolyan, mint gimiben vagy egyetemen, amikor minden szabadidőnket együtt töltöttük (akár párosan).
Irigyellek, hogy a szüleitekkel ilyen jó és szoros a kapcsolatotok.
Utolsóval abszolút mértékben nem értek egyet. Miért ne sikerült volna leválni a szülőkről? Vannak barátok, tartják is velük a kapcsolatot, ha itthon vannak találkoznak is. Miért gond, ha a szülőkkel találkoznak hetente többször? Ha otthon ülnek, az jobb? Egész nap emberek között vagytok, el is hiszem, hogy a nyugi kell munka után, a legtöbb ember a barátokat úgyis hétvégére rakja be. Azt meg sehol nem írod, hogy hétvégén nem mentek sehova.
Férjem is hetente többször megy haza anyukájáékhoz (közel a munkahely), és ennek én is örülök, meg a szülők is.
Ne hallgass az ilyen hozzászólásokra, nagyon rendesek vagytok. Ha mindenkinek jó így, akkor senkinek semmi joga beleszólni.
Mi is inkább a szüleikkel vagyunk együtt, a barátok mindig másodlagosak. Szerintem ez nem baj, kedves kérdező!
A barátok megvannak a facebook-on, néha találkozunk velük is, de a szülők a fontosabbak. Ki tudja, meddig élnek még, bár egyikük sem idős, minden perc érték velük.
4-es, az miért baj, ha valaki jóban van a szüleivel? Hihetetlen... ha valaki nincs jóban a szüleivel, nem beszélnek, akkor az a baj, ha meg jóban vannak, akkor az.
Szerintem teljesen normális, ha jóban vagytok velük, ők szívesen látnak, ti is szívesen töltötök időt velük, akkor miért ne lenne jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!