Mit csináljak ebben a helyzetben? Nem értenek meg a szüleim.
Nyámnyilázókhoz még egy strigula.
Jártam tanfolyamra olyannal, akinek két gyereke volt. Az elsőt még akkor vállalta, amikor egyetemre járt, ugyanoda ahová a párja. Úgy mentek vizsgázni, hogy amíg az egyik bement, a másik kint vigyázott a gyerekre majd cseréltek.
Én munka mellett tanultam mindig, egyszer amikor már az egyik nyelvből magasabb szintre értem, akkor megkértem a nyelviskolát, hogy egyszerre két szintet végezhessek. Heti két nap a teljes munkaidő után rohantam az egyik nyelvtanfolyamra, 1,5 óra tanulás, volt fél órám, hogy átérjek a másik helyszínre és futás közben rágcsáljak valamit. 1,5 óra újabb tanulás, és 10-re értem haza. Ez csak két nap volt hetente, heteken keresztül, többi napokon meg tanultam és mindig készen volt a leckém.
Persze most meg azt hallgatom, hogy mázlim volt, hogy felvettek a multihoz a jó fizetésért, mert szerencsés vagyok, hogy jól beszélek két nyelven, és szintén szerencsés vagyok, hogy közben külföldre jöhettem és itt sem takarítanom kell, hanem a szakmámban elhelyezkedtem.
Egyszerűen csak hisztis vagy és kifogásokat keresel, ahelyett hogy összekapnád magad.
Hogy pedig a kérdésedre válaszoljak ("Mit csináljak ebben a helyzetben?"): embereld már meg magad, mert szánalmas ez a kifogáskeresés és nyafogás.
"Az elsőt még akkor vállalta, amikor egyetemre járt, ugyanoda ahová a párja. Úgy mentek vizsgázni, hogy amíg az egyik bement, a másik kint vigyázott a gyerekre majd cseréltek."
Jó ilyen történeteket én is tudok, akinek csak azért lett diplomája mert becsúszott egy gyerek, aztán a tanárai 90% nő megsajnálta. Az életbe nem lett volna különben diplomája.
Rájöttem egyébként Kérdező a titok nyitjára. Tanuld meg normálisan használni a szóközt!
Mert mi itt még csak elolvassuk, amit "firkálsz", de egy programnyelvben a számítógép nem javítja ki neked a hibákat. Tuti ezért buktál meg mindenből, mert össze-vissza nyomkodod a space-t programozás közben is :D
Neked egyébként tényleg az a legfontosabb ebben az egészben, hogy mikor van szabadidőd? :) Látom sikerült felfogni a válaszolók mondandójának lényegét :)
31-es vagyok
"de it tmég mindig nincs semmi reaglás arra, hogy pl neke dhoyg van szabadidőd mit csinálsz stb..."
Amikor még ifjú voltam, akkor kihasználtam azt, hogy nincs családom, semmi kötelezettségem, így elsősorban a munkára és a tanulásra koncentráltam. Persze barátokkal időnként összejártam, de nem napi szinten és nem is lógtam a gépen órákat.
Amikor gyerekeim lettek, akkor sem a lábamat lógattam otthon. Amikor a GYED után állást kellett keresnem, a gyerekek előtti kemény munka meghozta a gyümölcsét, mert annyi szakmai tapasztalatot szereztem, hogy két állás közül én választhattam a nekem megfelelőbbet. Aztán közben a gyerekek nagyobbak lettek, nem kell fürdetnem őket, esznek maguktól, nem kell percre pontosan hazaérni, mert egyedül is lehetnek már, a munkaidőm korrekt, így már van szabadidőm, ha akarok gyakorin lógok, ha akarok elszaladok este valahová vagy csak később jövök, keresztrejtvényt fejtek, stb... de nem úgy kezdtem, hogy a lábamat lógattam, hanem előtte 20 évig hajtottam mint az állat.
Kérdező, soha nem fogod beismerni, hogy neked kellene változtatnod, ugye?
Van egy ismerősöm. A vegyésztechnikusi OKJ-t a következő időbeosztás mellett szerezte meg:
Reggel kelés, suli kora délutánig. Ezután futás a céges buszhoz, mert suli után még lenyomott egy délutáni műszakot egy gyárban (14-22), diákmunkásként. Éjfélre hazaért. Majd reggel ismét 6kor kelt, stb. Ez így folytatódott nap mint nap, két éven keresztül hétfőtől péntekig. (vagy egy évig, nem tudom pontosan meddig tart a vegyésztechnikusi) Hétvégén pedig ugyebár tanult egész nap. Jelenleg munka mellett a Kémia Bsc-t csinálja levelezőn. A szabadsága már elfogyott, ezért fizetetlen szabadságokat vesz ki. Nem elég tehát, hogy sokba kerül az utazás, ráadásul kevesebbet is keres. De összeszorítja a fogát és csinálja, mert nagyobb fizetést szeretne a munkahelyén. Hozzáteszem, itt sem a milliós fizetésekről beszélünk, és nem egy karrierista nőről. Ő is csak átlagos körülményeket szeretne.
Hány ilyen történetet akarsz még elolvasni, mire ráébredsz: pihenni majd fogsz eleget később. Most fiatal vagy, csomó energiád van, ki kell használni. A láblógatást most kell megalapozni, az elején mindenki keményen dolgozik, ha nem gazdag családba született.
Ahogy Nagymamám mondta: pihenni fogok még eleget a koporsóban, amíg nem ott vagyok, addig inkább hasznossá teszem magam, nem csak ülök egy fotelben és nézek ki a fejemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!