Mit csináljak ebben a helyzetben? Nem értenek meg a szüleim.
Akkor tisztázzunk pár dolgot:
A 60-70%-os érettségik átlagosak, illetve átlagon aluliak, továbbtanulóknak pedig kifejezetten szrok. Nem tudom, melyik egyetemre vettek fel eleve ilyen helyesírással, amit itt produkáltál, plusz ezekkel az eredményekkel! A BME-re például nyelvvizsga, 2 emelt és 85-90%-os érettségik nélkül bejutni esély sincs, szóval áruld már el, hova a bánatba vettek téged fel?
A másik az, hogy szerinted hány százezer diák megy dolgozni munka után? 8-ra bemész, 3-ra végzel és azon rinyálsz, hogy utána nincs kedved dolgozni? Hát sok embernek nincs hallod, de MUSZÁJ. Te meg még este 8-ra bőven hazaérnél, lenne vagy 4 órád tanulni, 8-ad aludni. Mégis mi a fene a problémád?
Rengeteg diák nem talál 4 órás munkát, és éjszaka dolgoznak árufeltöltőként, vagy hétvégén. Azt jobban szeretnéd? Akkor meg gondolom az lenne a bajod, hogy nincs időd a haverjaiddal p*csulni megint.
Elárulom, ha egyszer elkezdesz dolgozni, sz*rabb lesz. Minden csöves nap be kell vonszolnod a segged 8-ra, ha nem 6-7-re(munkahelyfüggő), aztán 5-6 között haza is mehetsz. Akkor mire lesz időd?
Azt hiszed az élet abból áll, hogy befetrengesz 1-2 órára az egyetemen, 3-kor kieresztenek aztán nyomkodhatod a gépet meg sörözhetsz? Persze, állhat ebből, csak akkor nem viszed éppen semmire. Az eredményekért dolgozni kell, fogd már fel!
Az ebédelős dologhoz meg annyit szólnék hozzá, hogy kétlem hogy 8-4-ig csak gyakorlataid vannak, előadáson meg nyugodtan tömheted a fejedet a nálad lévő étellel. Mit gondolsz, mások mikor esznek, ha nincs szünetük...?
Szegény szüleid.Próbálnak segíteni,de téged nem hat meg a dolog.Ha nem csak 80 ezret szeretnél keresni,akkor azért tenned is kell valamit.
Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat és nagyon igazuk van.Te csak nyafogsz össze-vissza...ilyen hozzáállással nem kell otthagynod az egyetemet,mert elég hamar kirúgnak/kibuksz. Az nem ciki? Az már annál inkább,hogy keress egy gyakornoki állást?
Komolyan nem tudom, sírjak-e vagy nevessek.
Szerinted ha 20 ember mondja neked, hogy veled van a gond, akkor miért érzed még mindig úgy, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter?
Lusta vagy, semmirekellő. Ennyi.
60-70% nem átlagos? Ne viccelj már, én anno a föld alá süllyedtem, amikor ez emelt (!) bioszom csak 72% lett a végén, nem értettem hogyan lehettem ilyen béna.
Te meg a közép 79%-ra vered magad, ráadásul egy olyan tárgyból, amiben jó vagy, de legalábbis felvételi tárgynak számít...a fél osztálynak ötös lett a matek közép érettségije úgy, hogy egyikük sem a matekkal akart továbbmenni, akik igen, azok eleve emeltre mentek.
Hiába nem hiszed, hogy valaki munka és gyereknevelés mellett tanul, igenis vannak ilyenek, többen mint gondolnád. Kapásból két ilyen évfolyamtársam van levelezős suliban. Kamasz gyerekeik vannak és családjuk, emellett csinálják az egyetemet minden pénteken-szombaton, és levizsgáznak normálisan. Nem könnyű, de megcsinálják, nő létükre.
Te meg itt vinnyogsz :)
Mert ahogy írták, vagy-vagy. Ha a szüleid tudnak támogatni, akkor tanulj nagyon jól. Ha nem tudnak, akkor nyilván magadat tartod el, tehát úgy teljesítesz, ahogy időd engedi, viszont abba senki sem szólhat bele.
Kajálás: 5 évig szinte minden hétköznap szendvicseket ebédeltem, meleg ételhez este jutottam. Nem haltam bele, meg lehet szokni. Neked is sikerülhet. Minden héten vittem otthonról egy tonna kaját, abból csak melegíteni kellett és szerda estéig, esetleg csütörtök reggelig kitartott, esténként azt ettem. Napközben szendvics, mert többre nem volt időm.
Szinte mindenre van megoldás, csak AKARNOD kell.
Na de itt az a gond, hogy a kérdező nem akarja :D
Nem akar tanulni, nem kar dolgozni, csak barinőzni, számítógépezni meg nyafogni hogy neki milyen sz*r.
Őszinte részvétem a szüleidnek kérdező, biztos nem ők neveltek ilyen szerencsétlennek.
H@lyegyerek, még hogy én kamuzok? Mindent lehet, csak akarni kell. Azt nem mondta senki, hogy könnyű..
14-es, 20-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!