Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ebben a helyzetb...

Mit csináljak ebben a helyzetben? Nem értenek meg a szüleim.

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, egyetemre járok, ez a 2. évem mérnökinformatika szakon. Első félévem elég siralmas lett, csomó tárgy nem sikerült, na jó az összes egy darab 2 esem lett csak. Nem úgy áltam hozzá a dolgokhoz, ahogy kelett volna, nem igazán tanultam. 2. félévembe az első félévet csináltam, uyganis indult kereszt félév minden tantárgyból, plusz ugye az egyikre felvettem a ráépülőt, mivel az meg lett. 2 db 2-es egy db 3 as és 2 db 4 es lett a termés. Nem vettek fel koliba (hála az első féléves tanulmányaimnak) ezért a 2. évemtől albérletben lakok, így muszáj volt diákhitelt is felvenni. Most ott tartok, hogy egy darab tárgy lehet, hogy nem sikerül, de a többi valszeg meglesz, 2-3-4 esel. Dolgozok is egyetem melett, általába heti egy napot, kedden mert az szabad illetve hétvégén néha. Azért, hogy valahogy segítsek a kölcségekbe, de igazábol sok kedvem nincs, és elég sok időt elvesz. Egyáltalán nem könnyű 4 órás munkát találni, sőt szinte lehetetlen, így nem tudok midnennap dolgozni, d epersze itthon elvárnák, de nem értik meg, hogy nincs. Melelsleg minnél többet dolgozok, annál több idő is megy kárba, nem érné meg napi 4 órás munka, mert az azt jelenti, hogy legalább 1,5 órát utazni is kell a városba, ami napi szinten sok, ha 2 szer 3 szor dolgozok 8 órát, több időt megspórolok, d e apénz ugyanaz. Általába találkozok a barátnőmmel, heti 2-3-4 szer, de sokszor 1-1 órákat, vagy van, hogy tanulok is közbe. Olyan ritkán van, hogy egy napot eggyüt töltünk, mondjuk egy hétvégét 12-től estig, de azért sokat vagyunk együtt. Az érettségim szerintem jó lett, vagyis annyi pontot szereztem, amennyi kelett, így bekerültem egyetemre, főleg azokat a tárgyakat huztam meg, ami kelett egyetemre, azaz az informatika és a matek, azok 68, illetve 79 százalék lett lettek, 5 ös, illetve 4 es. Az infó az emelt volt. Többi érettségim is meglett 65-70 % al 4 es, de ez igazábol nem számított. Szerintem jó lett, apám szerint nem, szerinte egy nagy büdös 0. Első félévem azér tlett szar, nem éreztem jol magam a koliba, de igazábol nem is ugy áltam hozzá a tanuláshoz, mindig halogattam, meg azt hittem egyszerűbb, ezt elismerem ebbe igaza van. Második félévemre szintén megkaptam, hogy 0, nagyon jól esett természetesen. Mindig megkapok mindent, ha meglátják, hogy fifázok az a baj, hogy fifábol nem fogsz megélni, ha azt látják hogy épp forma egyte nézek, akkor az a baj, ha netezek az a baj(mondjuk ebből lehet tényleg sok van) de szerintem nem jáccok sokat, és nincs sok kikapcsolódásom. Eemelett megkapom, hogy tanuljak angolt, napi egy órát legalább, de egyszeráen nem visz rá a lélek, meg kezdjek el 2. nyelvet tanulni orosz vagy német önerőből, de nem érdekel leszarom, nem érdekelnek a nyelvek, egy angol nyelvizsgám lesz majd ez a lényeg, sztem az bőven elég, másrészt nem érzem azt, hogy nekem önerőből menne nyelvtanulás, ha nem magyarázzák, nem értem meg. Ha persze bnőmmel vagyok, akkor azért is kapom az ívet. Azt is megkaptam iratkozzak be informatikai tanfolyamra, egyetem melett persze még dolgozzak is, nyelvet is tanuljak, és szórakozzak is, nem lenne időm egyszerűen. Ha hazautazok pestről, akkor az van, hogy itthon ne tanuljak, családdal legyek, meg mindig kitalálnak vmit, h mibe segítsek, d elegtöbbször olyan, amit egyedül is meg tudnának csinálni. Apám idegbeteg ha ugyvan és nagyon begurul nekem jön, és ordít össze vissza, szoval félek tőle, bántani nem szokott, nagyon rég fordult már elő ilyesmi, de ordít. Igazábol előre félek, mert szerencsére ebbe a hallgatói szerződéses szarba kerültem én is egyetemre, így ha nem fejezem be a képzési idő 1,5 szörösén belül az egyetemet, vissza kellene fizetni a képzés díját, ami ugy 1,5 milla, de miből? emellé jön a hitel meg minden... Semmiben sem értenek meg, nem hagynak élni, csak tanuljak dolgozzak meg segítsek, bármit csinálok, az a reakció ebből nem lehet megélni. Ugy érzem nem fog menni, hogy időben végezzek, vagyis már nem nagyon hibázhatok tárgyakkal, mindnenek elsőre meg kellene lenni szinte és félek. Nem akarok nagy adóságba kerülni. De abban sem vagyok biztos, hogy nekem való ez az egyetem, nem tudom, hogy abba kéne e hagynom. Ha abbahagyom most kb 600 ezret kéne visszafizetni, hála a hallgatói szerződésnek... Nem tudom őszintén szólva, hogy jó helyen vagyok e, de igazából a fő bajom az, hogy semmit sem akarok, és semmibens em értenek mega szüleim. Nem tudom mi szeretnék lenni, mit kéne csinálni semmit. Az biztos, hogy nem 80 ezret szeretnék keresni, hanem viszonylag normális életet akarok, de nem érzek semmit, hogy melyik lenne számomra jó út. Apám azt is mondja menjek be infó cégekhez és mondjam nekik, h nincs e gyakornoki állás, de sztem ez nem így megy, persze időm sinc sbemenni, meg szerintem kiröhögnének meg ciki is, sztem így nem lehet állást kapni, meg nem is érzem azt, hogy lenne tudásom. Egy biztos, a barátnőm nagyon szeretem, és nem szeretném elveszíteni. Ő ugy epesti, ott ismerkedtem meg vele, miután felkerültem, én vidéki vagyok, és lehet, hogy megszakadna a kapcoslat, ha nem pesten lennék, bár szerintem nem, mert megoldanánk. Szerintetek mi tévő legyek? Mit kéne tennem, és mit tegyek, h megértsenek a szüleim. Számomra sokkal fontosabb az, hogy legyen egy szerető feleségem és jó családom átlagos körülmények között, mint h milliomos legyek. De azért nem 80-ból akarok megélni.
2013. dec. 7. 23:00
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tisztázzunk pár dolgot:

A 60-70%-os érettségik átlagosak, illetve átlagon aluliak, továbbtanulóknak pedig kifejezetten szrok. Nem tudom, melyik egyetemre vettek fel eleve ilyen helyesírással, amit itt produkáltál, plusz ezekkel az eredményekkel! A BME-re például nyelvvizsga, 2 emelt és 85-90%-os érettségik nélkül bejutni esély sincs, szóval áruld már el, hova a bánatba vettek téged fel?

A másik az, hogy szerinted hány százezer diák megy dolgozni munka után? 8-ra bemész, 3-ra végzel és azon rinyálsz, hogy utána nincs kedved dolgozni? Hát sok embernek nincs hallod, de MUSZÁJ. Te meg még este 8-ra bőven hazaérnél, lenne vagy 4 órád tanulni, 8-ad aludni. Mégis mi a fene a problémád?

Rengeteg diák nem talál 4 órás munkát, és éjszaka dolgoznak árufeltöltőként, vagy hétvégén. Azt jobban szeretnéd? Akkor meg gondolom az lenne a bajod, hogy nincs időd a haverjaiddal p*csulni megint.

Elárulom, ha egyszer elkezdesz dolgozni, sz*rabb lesz. Minden csöves nap be kell vonszolnod a segged 8-ra, ha nem 6-7-re(munkahelyfüggő), aztán 5-6 között haza is mehetsz. Akkor mire lesz időd?

Azt hiszed az élet abból áll, hogy befetrengesz 1-2 órára az egyetemen, 3-kor kieresztenek aztán nyomkodhatod a gépet meg sörözhetsz? Persze, állhat ebből, csak akkor nem viszed éppen semmire. Az eredményekért dolgozni kell, fogd már fel!

Az ebédelős dologhoz meg annyit szólnék hozzá, hogy kétlem hogy 8-4-ig csak gyakorlataid vannak, előadáson meg nyugodtan tömheted a fejedet a nálad lévő étellel. Mit gondolsz, mások mikor esznek, ha nincs szünetük...?

2013. dec. 8. 13:17
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Szegény szüleid.Próbálnak segíteni,de téged nem hat meg a dolog.Ha nem csak 80 ezret szeretnél keresni,akkor azért tenned is kell valamit.

Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat és nagyon igazuk van.Te csak nyafogsz össze-vissza...ilyen hozzáállással nem kell otthagynod az egyetemet,mert elég hamar kirúgnak/kibuksz. Az nem ciki? Az már annál inkább,hogy keress egy gyakornoki állást?

2013. dec. 8. 14:05
 23/38 A kérdező kommentje:
Ja persze egy fizetésből, albérletbe gyerekkel napi 8 óra munka és még suli is, ugyan hogy xd:D? kamuzást hagyjuk már xd mert az esti sulik alapbol fizetősek levelezősök is, szoval kérdem én mégis miből fizeted? vagy 300 ezret keresel talán xd? igazábol amúgy senki nem a lényegre reagált de mindegy, fikáz mindenki mindent, tudod az nem ebéd, hogy megeszel két szendvicset de midnegy. amúgy megsúgom emelt érettségi 50 pont kétszer 79+68= 344 pont nagyon sok helyre be lehet ezzel kerülni... a többi érettségit nem nézik, ugyhoyg erről ennyi. ja és megsúgom 91+91 százalékos két érettségi az 360 abbol az egyik emelt 410 már ben is vagy a bme-n nyelvizsga nélkül... hülyeséget ne beszéljen már az, aki nem ért a dolgokhoz... ja és it tmidnenki szent, hogy felkel reggel 6 kor, bemegy suliba 3 ig, aztán haza se megy megy dolgozni 8 ig dolgozik, hazaér 9 re majd fent van éjfélig amíg tanul xd és ezt nyomja mindenap, emelett szombat vasnap még dolgozik 8 órát:D természetesen még főz is, takarít is emelett ugye mindennap lezuhanyzik kaját csinál, ami alapbol egy 1,5 két óra, de most számoljuk ki 9 ig reggel 6 tol nem csinál semmit, csak a munkával törődik meg sulival 15 órát talpon van alszik mondjuk 8 órát 23 óra és terméészetesen marad 1 órája xd eszerint itt soha senki nem néz meg egy filmet nem csinál smemit, ne röhögtessük már ki magunkat, csak jobb a másikat fikázni...
2013. dec. 8. 14:59
 24/38 A kérdező kommentje:
ja meg persze nem fészezik nem netezik, de most is a gyakorit bújja midnenki xd
2013. dec. 8. 15:01
 25/38 A kérdező kommentje:
ja és mégis minek irjam meg a szar magyar töri angolt átlagon felülire, ha a kutyát nem érdekel felvételinél? és a 60-70 százalék nem átlagos, mivel már az osztályzatban is benne van, hogy jó és sztem sokkal többen bugdácsolnak meg irnak 40-30 százalékos szarokat itt inkább az az átlag...
2013. dec. 8. 15:03
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan nem tudom, sírjak-e vagy nevessek.

Szerinted ha 20 ember mondja neked, hogy veled van a gond, akkor miért érzed még mindig úgy, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter?

Lusta vagy, semmirekellő. Ennyi.

2013. dec. 8. 15:19
 27/38 A kérdező kommentje:
és még egy ember aki fikázik, de érdembe hozzászólni nem tud xd:D
2013. dec. 8. 16:36
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

60-70% nem átlagos? Ne viccelj már, én anno a föld alá süllyedtem, amikor ez emelt (!) bioszom csak 72% lett a végén, nem értettem hogyan lehettem ilyen béna.

Te meg a közép 79%-ra vered magad, ráadásul egy olyan tárgyból, amiben jó vagy, de legalábbis felvételi tárgynak számít...a fél osztálynak ötös lett a matek közép érettségije úgy, hogy egyikük sem a matekkal akart továbbmenni, akik igen, azok eleve emeltre mentek.

Hiába nem hiszed, hogy valaki munka és gyereknevelés mellett tanul, igenis vannak ilyenek, többen mint gondolnád. Kapásból két ilyen évfolyamtársam van levelezős suliban. Kamasz gyerekeik vannak és családjuk, emellett csinálják az egyetemet minden pénteken-szombaton, és levizsgáznak normálisan. Nem könnyű, de megcsinálják, nő létükre.

Te meg itt vinnyogsz :)

Mert ahogy írták, vagy-vagy. Ha a szüleid tudnak támogatni, akkor tanulj nagyon jól. Ha nem tudnak, akkor nyilván magadat tartod el, tehát úgy teljesítesz, ahogy időd engedi, viszont abba senki sem szólhat bele.

Kajálás: 5 évig szinte minden hétköznap szendvicseket ebédeltem, meleg ételhez este jutottam. Nem haltam bele, meg lehet szokni. Neked is sikerülhet. Minden héten vittem otthonról egy tonna kaját, abból csak melegíteni kellett és szerda estéig, esetleg csütörtök reggelig kitartott, esténként azt ettem. Napközben szendvics, mert többre nem volt időm.

Szinte mindenre van megoldás, csak AKARNOD kell.

2013. dec. 8. 18:11
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Na de itt az a gond, hogy a kérdező nem akarja :D

Nem akar tanulni, nem kar dolgozni, csak barinőzni, számítógépezni meg nyafogni hogy neki milyen sz*r.

Őszinte részvétem a szüleidnek kérdező, biztos nem ők neveltek ilyen szerencsétlennek.

2013. dec. 8. 19:33
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

H@lyegyerek, még hogy én kamuzok? Mindent lehet, csak akarni kell. Azt nem mondta senki, hogy könnyű..

14-es, 20-as voltam

2013. dec. 8. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!