Mit csináljak ebben a helyzetben? Nem értenek meg a szüleim.
Keres valami szakkollégiumot,oda lehet felvennének.
Azt, hogy mit szeretnél meg neked kell tudni. Jegyeket meg ne mond meg, meglett aztán kész, úgyse nézegetik a leckekönyved.
Akarj tudni és érteni az informatikához, akkor nem kín lesz a tanulás, hanem érzed, ahogy egyre többet tudsz, ami elég jó dolog.
Ezt sajnos én is csak a saját bőrömön tapasztaltam, így sokkal könnyebb a dolog.
A gyakornoki állás pont úgy megy, ahogy a szüleid mondták, de amíg magadban sem vagy biztos, tényleg nincs értelme beégetned magad.
Nyelvtanulással kapcsolatban el vagy tájolva, nem elég egy nyelvvizsga, a papír nem fog érdekelni senkit. Hanem a jó állásokhoz az interjú egy része angolul fog zajlani, ott úgyis kiderül tudsz-e angolul, vagy csak papírod van róla. Ha pedig tudsz egy másik nyelvet is, még bizonyítványod nincs róla, az csak előnyödre válik. Én a spanyolra feküdtem rá önállóan, nem lehetetlen így fejlődni.
Az időddel pedig meg kell tanulnod gazdálkodni. Ha mást nem csinálj tervet, mikor mit fogsz megtanulni, stb. De ahhoz tartsd is magad.
Téged egyáltalán hogy vettek fel egyetemre ezzel az érettségivel?!
Na mindegy...
Ne haragudj, de a szüleidnek igaza van. Magad is bevallottad, hogy lusta vagy, nem szeretsz se tanulni, se dolgozni, "majd lesz valahogy, leszarom" mentalitás, a nyelvek minek, stb.
Hát fiam, ki kell hogy ábrándítsalak, az élet nem ebből áll. Ha nem vagy agyilag olyan szinten, hogy egyetemre járj, akkor inkább hagyd félbe, mert már most kínszenvedés neked az egész, és semmit nem akarsz kezdeni magaddal. Így 1-2-3 évet el lehet ott lébecolni, de szakdogát írni és államvizsgázni a büdös életben nem fogsz.
Értem én, hogy fiatal vagy még, de ha neked is lenne gyereked, te sem tudnád megérteni ezt a "szarok mindenbe, nekem nincs kedvem semmihez" gondolkodást. Ott egy remek lehetőség az orrod előtt, de neked minden büdös...a tanulás, a munka...helyette azon rinyálsz, hogy hány napot p*csoghatsz a barátaiddal és mennyire nem értik meg mások, hogy szabadidődben a playstationre vered ki.
Próbálkozni cégeknél nem akarsz, mert az biztos nem úgy megy - honnan is tudod? Rohadt nagy a munkanélküliség, annak nem dobálják ám utána, aki nem is kérdi. Lehet, hogy 30 cégből 30 azt mondja nincs hely, de lehet, hogy egynél mégis akad. Apádnak igaza van, esély MINDENRE csak úgy van, ha próbálkozol! Pofátlanul kell küldeni a jelentkezést, önéletrajzot MINDENHOVA, ahova csak tudod. Próbálkozni nem ciki, ellenben semmittenni, próba nélkül fintorogni a jótanácsokra, na az az.
Mi tévő legyél? Nézz magadba, mert itt nem a szüleiddel van a baj. Ha nem 80-ból akarsz megélni, akkor ideje kezdeni magaddal valamit, mert az általad körülírt szemlélettel örülhetsz, ha 80-at utánad dobnak a hanyag munkádra.
Ezt én ugyan nem akartam leírni, mert nem akartam rombolni tovább az önbizalmadat, de az utolsónak igaza van. 74%-ra írtam meg a közép matek érettségit úgy, hogy nekem nem felvételi tárgyam volt, tehát az alapján csináltam, ami rám ragadt alap matekon. Ehhez képest egy matekkal továbbtanulni akaró diáktól a 79% nekem kevésnek tűnik. De ez most már mindegy, felvettek az a lényeg.
Munkát úgy tudsz találni, ha már előre erre készülve állítod össze az órarendedet. Minden délelőttöt, vagy minden délutánt szabaddá teszed. Ha belelóg egy-két előadás, arra legfeljebb nem mész be, vagy előbb kiosonsz. Valamit valamiért. Ismerek olyat, aki gyógyszerészeti mellett is dolgozott, az pedig hidd el nem semmi kar.
Ha az angolt meg tudod tanulni, akkor meg tudsz tanulni mást is. Nem kötelező a német, más hasznos nyelvet is választhatsz. Egyetemeken van ingyenes nyelvi kurzus, nem csak angolból, szóval pénzedbe sem kerülne. Hajrá! Nekem egyszer sikerült egy kezdő japán kurzust is elcsípnem :D
Állást valaha kerestél már életedben? Nem, ugye? Akkor mégis honnan a túróból tudnád, hogy hogyan működik??
Lehet, hogy éppen akkor nincs állás. De az önéletrajzod már ott lesz, látja a főnök az arcodat, ha jó benyomást teszel, akkor el is raktároz az agya hátsó zugában. Amikor pedig megüresedik egy hely, eszébe fogsz jutni, és talán meg sem hirdetik a gyakornoki helyet, hanem közvetlenül téged keresnek majd meg. Sőt felajánlhatod, hogy ha ők megengedik, hogy rendszertelenül járj be, akkor megelégszel kevesebb pénzzel is. A végén persze ingyen fogsz dolgozni, de azzal nem szabad kezdeni, hogy "ingyen is megcsinálom" :) De így legalább mire kikerülsz az egyetemről lesz szakmai tapasztalatod, amivel igen nagy előnyben leszel a többiekkel szemben.
Szüleiddel kapcsolatban: ha kialakítod a terveidet, és tartod is magukat hozzájuk, akkor egy idő után látni fogják, hogy viszed majd valamire.
Jelen helyzetben viszont kívülről csak azt látják, hogy mindenre van valami kifogásod. Azt neked is be kell látnod, hogy ez nem az igazi.
Menj haza kevesebbszer, tölts velük kevesebb időt és egyébként meg koncentrálj a terevidre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!