Mi lesz velem? FONTOS.
Úgy kezdődött az egész hogy mikor mikor megszülettem édesanyám nem mondta meg ki az édesapám .. szóval teltek múltak az évek .. eljött 2000.06.xx -és betöltöttem a 3. életévemet.. és mivel nem mondta meg ki az apám ezért kaptam egy "képzeletbeli" bunkót*1 az okmányaimban.. most a nagyszüleimnél lakom .. itt lakik anyum is..
és nem hajlandó elmondani ki az apám.. de ő meg nem rendes.. kezeltetni kéne mert beteg.. és nem bír magával volt amikor majdnem kinyírta a papámat. durván 6 éves lehettem akkor. Szerencsére a mamám,papám jól állnak anyagilag így tudnak nekem biztosítani mindent. egyébként nincsenek nagy elvárásaim..
és ha ők meghalnak nekem csak anya testvére van aki normális mert vele egyedül nem lehet együtt élni ..:(
Nem lehetne valamit tenni..
*** Azértírtam h ""képzeletbeli" bunkót*1 az okmányaimban.." mert ha érdekelném már megkeresett volna..
SEGÍTSÉG..:(
Anyád beteg. Be kell hogy jusson a pszichiátriára!
Nem halnak meg a nagyszüleid, miért halnának meg?
Ha mégis, akkor ott lesz a nagynénéd, ő lesz a gyámod. Ha anyukád nem alkalmas. Te is indíthatod (akkor) a gyámhivatalnál hogy legyen a gyámod. Állami gondozásba is vetetheted magad, nem kell kettesben lenned anyuddal. Ha nem lehet.
A nagyszüleid szerencsére jól vannak. Mikor ők meghalnak, te felnőtt leszel, saját életed lesz, erős leszel. Talán anyádról is lesz erőd gondoskodni. Ott a nagynénéd is, őrá számíthatsz később is. Ha nem tudsz majd anyádról gondoskodni, akkor az állam és az önkormányzat fog segíteni. Vannak intézetek, szanatóriumok.Valamilyen elme betegsége van? Még meg is gyógyulhat. Pl. a skizofrénia gyógyszerrel tünetmentessé tehető.
Apádra nem hinném, hogy számíthatsz. Talán senki sem tudja, ki lehet. Talán anyád sem. A nagynénit és a mamát faggasd! Ha tudják ki az, megkeresheted. Ha nem veszélyes ember.
Nem vagy egyedül.
A rokonaidon túl vannak barátaid biztosan. Lesz férjed. A város-falu önkormányzata segít. Vannak családsegítő intézetek. Idegenek is segítenek, ha segítséget kérsz. Na és ott az egyház, ott is kapsz emberi segítséget, igazi személyektől konkrét segítséget, nem csak általában. Kérni kell!
Soha nem leszel egyedül a gondjaiddal, ne félj! ha mégis, akkor elég erős leszel hozzá. A Jóisten próbákat küld ránk, de csak akkorát, amitől erősebbek leszünk, amit meg tudunk oldani. Ha kell segítség, azt is ad.
Imádkozhatsz is, nem baj, ha nem jársz templomba, csak úgy otthon , este, magadban. Jézushoz. Kérd a segítségét! Sokszor ez is használ.
Ha nem maradna másod, mint a nagynéni, akkor ő köteles lenne rólad gondoskodni, ha ő lenne a gyámod.És szívesen is tenné.Ez nem teher, hanem kötelesség. Az én unokatesóm felnevelte a férje másik házasságból való lányát a sajátjával. a férfi elment, de a lányt nem akarták bolygatni, hát ott maradt. Végül az édes lán férjhez ment, s ő most a mostohával lakik. Sose érezte tehernek, szereti.
Megértem, hogy megijedtél, de szerencsére a nagyszüleid nagyon reméljük, még fel tudnak nevelni téged.Még anyud is meggyógyulhat! És ott a nagynénid. S ha nem lenne, vannak más rokonaid, akik talán most nem törődnek veled, de ha baj lenne, hidd el, ők is melléd állnának.
Az iskolában beszélj a legkedvesebb tanároddal! Ha van sulipszichológus, védőnő, attól is kérhetsz tanácsot! Hogy mit tehettek anyuddal. Ne félj! Van, aki egy élő rokonát sem ismeri. Te jobb helyzetben vagy.
És próbálj imádkozni a bátorságért. Hogy bátor tudj lenni az életedben! Jó éjt! Vedd számba, mennyi mindenki szeret téged!
Miért lépne le a endes nagyszüleitől?
Egyébként ha ők rendesek veled, mármint nagyiék, miért izgulsz? Meghalnak? hát annyira túl öregek nem lehetnek, ha gondodat tudják még viselni, és Te is majd csak felnősz, és akkor már a saját sorsodért vagy felelős.
A mamám 60... a papám 66 éves..
Sajnos kezelésre nem akar elmenni .. tegnap is úgy cirkuszolt.. :( Annyira elegem van már.. volt már itt tanár,védőnő de elnézést a kifejezésért.. de szart sem ért...
Amúgy tegnap telefonált anya tesója hogy ő intézte el hogy behívják őket.. csak ne szóljak nekik arra kért... Talán.. de én már nem tudok hinni semmiben..
Köszönöm mindenkinek :)
Óh!!
Az én apám 77 éves, farmerban jár, és szánt meg padlót csiszol, meg pénzt hoz az unokáinak.
Az anyám 72, betonlapokat hord, főz, kézzel mos, fára mászik - gyomorfekély múltával.
Ne aggódj! A nagyszüleid még fiatalok. Melletted lesznek, amíg szükséged lesz rá! Még ha egyikük betegedne, a másik mindig ott van!
Az anyut meg csak bekényszerítik valahogy a kezelésre, előbb - utóbb. Reméljük. És egy darabig jobb lesz.
Ha pár évvel időseb leszel, könnyebb lesz neked is. Elszalad az idő! Tanulj, válassz jó szakmát, hogy a saját lábadra állhass hamar!
Lesz majd férjed, saját családod, gyerekeid, jó életed lesz majd!
Hidd el a a papám és a mamám sem otthon ül...
Traktorból van 2db azt is felváltva Landini vs MTZ
30hektár földel forgója műtve van 5 éve...
A mamám.. is rengeteget dolgozik van amikor este 10kor még mást csinál.. valamikor már nem is TV-znek örülnek ha végre letudnak feküdni... aztám reggel ... és folytatódik.. de anya nem segít semmit + őket akarta elküldeni a saját házukból a mamát,papát ,engem ..Más apa már régen kivágta volna.. nem hiszem h sokan tűrnék..
Villanyt,fűtést,vizet semmit nem kell fizetnie míg anya testvérét meg útálja a papám a mamám meg én segítek neki örül ha 100.-ftja marad hóvégére...
Már elnézést de honnan veszitek hogy lány vagyok ..?:D
12/F .. :P
deazért köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!