Van itt olyan család, aki nem tud félretenni semennyit?
Ma olvastam egy kérdést itt, hogy kinek mennyi megtakarítása van, és döbbentem olvastam, hogy a kb. 60 válaszoló közül kb. 50-nek milliós nagyságrendben van félretett pénze.
És még én hittem azt, hogy a többséghez tartozom ma Magyarországon, a 0-ás megtakarításunkkal :-(
Hogyan szerezték az állásukat? Egyszerűen felfoghatatlan számomra, aki a létminimum közelében él, hogy a többség milliós bevétellel rendelkezik. :-(
Igen, savanyú a szőlő. :-(
Ja, még mielőtt bárki ítélkezne: könyvtárból netezek INGYENESEN. :-(
Én bankban dolgozom, megtakarításokkal foglalkozom, és látom, hogy igenis van itt pénz. Mindig azt hallom, hogy sír a magyar ember, de akkor változott meg minden benne, amikor megkaptam a banki munkát. Rengeteg embernek van több milliós megtakarítása, olyanoknak is akikről egyáltalán nem gondolná az ember.... Van olyan 60 körüli férfi, aki teljesen egyszerű, inkább szegényesebb öltözetű, biciklivel jár, és minden hónapban, kb 1-2 millió forintot befektet.... elképzelésem sincs honnét. Sok a fiatal ember is, aki folyamatosan hozza be a megtakarítását, és nagyon szép összeg gyűlik már a számlán. Vidéki városban dolgozok, és elárulom nem egy olyan ügyfelünk van, akinek a megtakarítása eléri milliárdot (!).
Elmondhatom, hogy a gazdag emberek többségéről én meg nem mondtam volna, hogy mennyi pénzük van, inkább titkolják.
Gondolom ez a tény senki sem nyugtat meg, engem sem, mert én sem élek nagylábon, de be akartam mutatni egy másik világot.
Annak a hölgynek üzenem, aki a közszférában dolgozik, hogy az édesanyám is abban dolgozik. Nagyon pici pénzt kapott a középfokú végzettségével, míg egyszer megelégelte és elment fősulira. Nem erős iskolába természetesen, de a diploma az diploma. 50 éves korára meg is szerezte, és a nyelvvizsga pótlékával együtt konkrétan az illetménye a duplájára nőtt havonta.
Nekem is van olyan ismerősöm, aki az esküvője után kapott a szüleitől 6 milliót. Felesége szülei alapból jól keresnek, tele vannak pénzzel. Igaz, hitelre vettek lakást, de mikor jött a 2. baba, eladták a lakást, végtörlesztettek a 6 millióból, vettek egy nagyobb lakást, aminek a törlesztöjét a feleség anyósa fizeti! Igaz, hogy felhasználtak a 6 millióból, de maradt is. Az ismerősöm úgy szerezte meg a diplomáját, hogy az anyósa kifizette a tandíjakat is, így lett egy mérnöki diplomája és egy jól fizető állása! Na, így nekem is savanyú a szőlő!
Egyébként ma a legtöbb esetben csak szülői segítséggel tudsz bármit is kezdeni az életeddel, ritka aki önerőből tud. Én havi 90 ezret keresek, párom 120 ezret, 2 gyerekünk van és próbálom befejezni a tetőteret, a szüleim házában ahol lakunk, mert nem akarok panelba menni, egy családi ház albérlete meg 100+ rezsi, ja köszi. Hitel? Önerő legalább 10%. Szocpol? Csak új építésű házra, ami kb. 20 millió, tehát tegyél le 2 milliót legalább, akkor fizess 25 évig havi 100 ezret (köszi), szocpol 2 gyerekre 800 ezer (köszi)!
Én annyi segítséget kaptam a szüleimtől, hogy a tetőteret beépíthetem, de saját erőből, mert hát ők se gazdagok. Ennyi. Vagy nyomoroghatok egy panel albérletben.
Szóval, lassan 4 éve próbáljuk befejezni a tetőteret fizetésből! Még jó, hogy 12 éve van munkahelyem és így mindig kaptam gyedet. Szóval félre nem tudok tenni, ami végül is félre megy, az megy is bele a házba, legalább az legyen kész. Ilyen több éves lekötések szóba se jöhetnek, mert vagy ez, vagy az.
Én is tanultam főiskolán, de sajnos az én szüleim nem bírták anyagilag, pedig akkor ingyenes volt az állami felsőoktatás, csak ugye az albérlet, mert hiába laktam 200 km-re a fősulitól, nem volt elég messze és nem voltunk elég szegények a félárva szaktársamhoz képes, akinek minden ujján, fülén, nyakán arany volt és az anyja elfelejtette megemlíteni, hogy van élettársa, így mint gazdag félárva kapott koleszt.
Még lehetne sorolni hasonlókat, ez az élet, igazság nincs, ez van! Kérdező, sajnálom a helyzeted!
39-es vagyok:
Nem, egy ügyvédjelölt általában örül, ha kap VALAMIT... egyáltalán bármit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!