Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan család, aki nem...

Van itt olyan család, aki nem tud félretenni semennyit?

Figyelt kérdés

Ma olvastam egy kérdést itt, hogy kinek mennyi megtakarítása van, és döbbentem olvastam, hogy a kb. 60 válaszoló közül kb. 50-nek milliós nagyságrendben van félretett pénze.

És még én hittem azt, hogy a többséghez tartozom ma Magyarországon, a 0-ás megtakarításunkkal :-(

Hogyan szerezték az állásukat? Egyszerűen felfoghatatlan számomra, aki a létminimum közelében él, hogy a többség milliós bevétellel rendelkezik. :-(

Igen, savanyú a szőlő. :-(

Ja, még mielőtt bárki ítélkezne: könyvtárból netezek INGYENESEN. :-(

2013. nov. 13. 13:25
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
57%
Ismeretlenül bárki írhat bármit, igen, nekem is van 2 házam, 3 autóm hitel nélkül és havi 1 milliót keresek... na, ki ellenőrzi le? :)
2013. nov. 13. 13:41
 12/57 A kérdező kommentje:
Lehet. :-)
2013. nov. 13. 13:43
 13/57 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Kérdező, azért írtam, hogy lásd, attól függetlenül, hogy mennyi a bevétel, albérletben vagyunk.

De hogy vigasztaljalak benneteket, anyukámnak szemidegsorvadása van, és kb. 2 éven belül teljesen meg fog vakulni. Odaadnám minden pénzem, nyomorognék halálomig, csak lenne egészséges a szeme.

2013. nov. 13. 13:44
 14/57 anonim ***** válasza:
44%

Kedves kérdező! Arra ne gondoltál, hogy a legtöbb ember nagyzol és hazudik? Itt mindenki azt ír amit akar. A mondás szerint, messziről jött ember azt mond amit akar.

Amúgy mi sem tudunk félretenni.

2013. nov. 13. 13:45
 15/57 A kérdező kommentje:

Gondoljátok, hogy ismeretlenül is hazudnak itt a GYIK-en a legtöbben??? Lehet, hogy igazatok van, de esküszöm, olyan rossz volt olvasni, hogy milyen jól megy egyeseknek, mi meg itt szenvedünk... :-( Baromi érzékennyé tett ez az állandó nélkülözés, spórolás, munkanélküliség...

Kedves 13-as! Igazán sajnálom. Nálunk a kisfiamnak van egy betegsége, ami megpecsételheti az egész hátralevő életét.. :'(

2013. nov. 13. 13:54
 16/57 anonim ***** válasza:
96%

Hát nekem is savanyú a szőlő! :-(

Mikor írja valaki, hogy havi 300.000.-et tud félretenni, és már a plafonig ugrálnék örömömbe, ha a havi összjövedelmünk lenne 300.000.-Ft.

A negyvenes éveink közepén járunk, van egy 17 éves lányunk. Nincs kocsink, és az összvagyonunk egy panel lakás, pedig mindig is tisztességesen dolgoztunk. Csak éppen vesztünkre a közszférában - diploma nélkül. Nahát abból a fizetésből nemigen lehet félretenni,tényleg örülök ha éppenhogy kijövünk belőle!

2013. nov. 13. 13:54
 17/57 anonim ***** válasza:
41%

Azért sem szabad irigykedni arra akinek szép és jó, mert nem tudhatod, hogy milyen árat fizetett érte. Lehet, hogy gyermekkorában ütötték, verték molesztálták, megölték a családját, betegségben eltemette a szüleit, verte a volt párja, utcán élt, vagy akármi. Csak arról valahogy nem beszélnek. Ők mondjuk biztos meg is becsülik, amijük van.

A másik oldala pedig a gazdagon született, vagy gyorsan gazdaggá vált emberek. Meg lehet nézni, hogyan élnek. Az unatkozó szülők már rég mással kefélnek, a gyerek meg jódolgában drogozik. Csak hát ezzel ugye nem büszkélkedik senki.

2013. nov. 13. 13:55
 18/57 anonim ***** válasza:
62%

Egy valamit nagyon jól megtanultam már. A pénz nem minden. Tényleg nem. A gazdagok sokszor egy hajszállal sem boldogabbak, mint a szegények. Persze nem az a gondjuk, hogy hogyan lesz befizetve a villanyszámla, hanem akad más. Hiába a nagy ház(ak), a szép autó, ha a százezres éjjeliszekrény fiókjában ott lapul több levélnyi Xanax. Ne irigyelj olyan embereket akiknek nem ismered az életét!!! Sokak (túl) nagy árat fizetnek a vagyonukért.

(Félreérés ne essék, nem vagyok gazdag, sosem voltam. És már nem is leszek.)

2013. nov. 13. 13:55
 19/57 anonim ***** válasza:
36%
Nekünk is vannak megtakarított millióink, de saját lakásunk mégsincs. Addig van csak milliónk, amíg nem veszünk lakást.
2013. nov. 13. 13:56
 20/57 anonim ***** válasza:
74%

#3, #13 vagyok

Az elején még rosszul éreztem magam, amiért akaratlanul is rossz érzést keltettem másokban, mintha érzéketlen lennék és dicsekednék. De már kezdem azt érezni, hogy az irigykedők sokkal érzéketlenebbek.

Valaki azt írja, hogy plafonig ugrálna örömében.

Nos, én most azért imádkozok, hogy anyukám a tavasszal születő első babámat még láthassa.

Nemrég gyógyultam ki egy daganatos megbetegedésből. Mikor úgy volt, hogy huszonévesen meghalhatok, akkor szerintetek segített a pénzem? Anyun segít a pénzem?

Kitörölhetem vele.

2013. nov. 13. 14:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!