Van itt olyan család, aki nem tud félretenni semennyit?
Ma olvastam egy kérdést itt, hogy kinek mennyi megtakarítása van, és döbbentem olvastam, hogy a kb. 60 válaszoló közül kb. 50-nek milliós nagyságrendben van félretett pénze.
És még én hittem azt, hogy a többséghez tartozom ma Magyarországon, a 0-ás megtakarításunkkal :-(
Hogyan szerezték az állásukat? Egyszerűen felfoghatatlan számomra, aki a létminimum közelében él, hogy a többség milliós bevétellel rendelkezik. :-(
Igen, savanyú a szőlő. :-(
Ja, még mielőtt bárki ítélkezne: könyvtárból netezek INGYENESEN. :-(
"döbbentem olvastam, hogy a kb. 60 válaszoló közül kb. 50-nek milliós nagyságrendben van félretett pénze."
Szerintem azért, mert ott azok válaszoltak inkább, akiknek tényleg van megtakarításuk, mert főleg rájuk vonatkozott a kérdés. Amúgy sokan vannak, akiknek nincs. Nekünk sincs, mert ahhoz túl kevés a jövedelmünk. Ha van is néha egy kis plusz, mindig van valami régóta halogatott fontos dolog, amire elmegy, tartalékolni hosszabb távon nem nagyon tudunk.
Tényleg nagyon sok ember tud félretenni, nem biztos hogy kamuznak. Csak nekem van 5 olyan ismerősöm akik jóval 200 felett keresnek nettóban és még nincsenek 30 évesek. Valaki azt írta, nem szabad irigykedni másra, mert a pénz önmagában nem boldogít és nagyon igaza van.
Viszont sokkal de sokkal több az olyan család, akik a létminimum alatt élnek és a napi kenyérre nem telik. Ha erre gondolok, van mit ennem van fedő a fejem felett van munkám és egészséges a gyerekem, és mi is, akkor nem elégedetlenkedek.
Megtanultam, hogy annak is kell örülni ha süt a nap.
Én nem haragszom, csupán dühít a helyzet, az, hogy tehetetlen vagyok. :-( És hidd el, hogy nem irigykedek, csupán nem esik jól azt hallgatni, hogy másnak milyen jól megy a szekér.
Igen, ennyire rossz már nekünk, lehet depressziós is vagyok, mert kimerülőben vagyok lelkileg, a jelenlegi helyzet változtatása egyre inkább felőrül, mert nem jutunk egyről a kettőre. :-(
Nem sirànkozni kell hogy nincs munka hanem felemelni a kicsi hátsodat és elmenni elvàllalni olyan munkát is amit " a te végzettségeddel megalàzo). Idősgondozàs, takarítás stb. Te voltàl aki mindenkit lepontozott abban a kérdésben. Gratulàlok.ha nem vagy képes elfogadni a helyzetedet amit magadnak csinàltàl akkor miért nem csinálsz valamit hogy jobb legyen? Nem csak a szőlő savanyú hanem az életed is.
(És nyugodtan írhatod a privát üzeneteket melyben átkozol amiért nekem jobb életem van mint neked... )
Közszférában megbízási szerződéssel dolgozom (tehát se táppénz, se szabi stb...) Havi nettó 80-100e-t viszek haza, párom kicsit többet keres, de a havi 250e-t nem érjük el. Albérletben lakunk, nem mondom hogy jól élünk, de annyira rosszul se (bár azért mi is megfontoljuk, hogy mikor mit veszünk meg...). Az első a csekkek, lakbér stb... aztán jön a kaja stb... Most jön a baba (végre összejött, ez sem volt egyszerű), ha nem lesz aktuális szerződésem nem lesz csak az alanyi jogon járó gyes, de nem kesergek.. Gazdag rokonok nincsenek, anyumék pici panelján jelzálog a bátyám jóvoltából, párom szülei önkormányzatiban laknak, hitelük van... Szóval még "örökölni" se fogunk semmit, max adósságot...
Jah igen, nekünk ugyan nincs saját: nyaraló, telek, lakás, kocsi stb... DE legalább hitelünk sincs. Sose gondoltam volna hogy albiba szülök gyereket, de ha a sajátra várok akkor mindenről lemaradok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!