Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjuk meg? A párom...

Hogyan oldjuk meg? A párom lánya allergiás a kutya és a macskaszőrre, folyamatosan beteg, amikor nálunk van. Az anyja lassan elengedni sem akarja hozzánk.

Figyelt kérdés
Közös felügyelettel nevelik a kislányt, 13 éves. Elméletileg egy hónapot tölt az anyjánál és egyet az apjánál, de nálunk folyamatosan folyik az orra és előjön az allergiája, mert több állatot is tartunk, nem csak kutyát és macskát. Nem tudom, mit tehetnénk még, mert hiába takarítom különös odafigyeléssel a házat, akkor is marad a probléma.
2013. nov. 5. 07:06
 81/100 anonim ***** válasza:
87%
Csak nekem tűnt fel, hogy anyuka vette a kislánynak az állatokat, csak aztán lepasszolta apukának, hogy ne neki kelljen foglalkozni velük? És még neki van igaza, hogy cirkuszol az állatok miatt, amit ő maga vett a gyereknek? Egyszerűen azért csinálja anyuka, mert belétek akar kötni. Ha az a baja, hogy az állatok miatt beteg a gyerek, akkor meg lehet neki mondani, hogy akkor vigye haza az állatokat, és akkor nem lesz beteg nálatok. Ilyen egyszerű. Apuka meg ne legyen papucs, ha közös a felügyeleti jog, akkor nincs olyan, hogy anyuci megtiltotta. Ha meg ilyennel akarja feljelenteni apukát, majd jól körberöhögik a bíróságon.
2013. nov. 5. 16:58
 82/100 anonim ***** válasza:
73%

Pontosan #81, egyelőre az van, hogy apuka a békesség kedvéért láthatóan tűr... ami valójában az ő jóindulata és kész, lévén hogy közös felügyeleti jognál a két szülő összes joga tökéletesen azonos. Mi az, hogy anyuka nem engedi el? Egyszerűen odamegy és elhozza, ennyi. Mi az, hogy anyuka megmondja, hogy milyen gyógyszert adhat vagy nem adhat a panaszaira? Olyant ad, amilyent akar, ha az egyébként szabadforgalmú és adható, vagy gyerekorvos/szakorvos rendeli... anyuka nem űberelheti az apa döntéseit, nincs semmiféle Jokere...

Valószínűleg itt az lesz az ügy ezen részének a megoldása, hogy az apa bekeményít, és remélhetőleg a lánya kívánságait fogja preferálnia az exével szemben... ugyanis a lánya a hozzátartozója és nem az exe... anyukának szépen, türelmesen, emberi módon el kell magyarázni, hogy mi merre hány méter, oszt ennyi... persze, ha akar, utána rohangászhat egy kört mint a mérgezett egér a hivatalokba, de ez már az ő problémája.

Az ügy ÉRDEMI részének a megoldása meg valszeg egy allergológiai szakrendelés felkeresése, ahol ki tudják deríteni pontosan, hogy voltaképp mire is allergiás az a gyerek, és tudnak javaslatot tenni a kezelhetőségre és a kezelésre. És akkor annak tükrében lehet tovább gondolkodni mindenfélén, meg megbeszélni dolgokat a gyerekkel.

2013. nov. 5. 17:18
 83/100 anonim ***** válasza:
100%
Úgy ahogy mondod utolsó !Apuka vigye el a lányát orvoshoz ,az eredmények függvényében kell valamit kitalálni .Az is lehet nem is szerencsétlen állatokra ,hanem egész másra !
2013. nov. 5. 17:25
 84/100 anonim ***** válasza:
100%

Amit én tennék :-Orvos !Derítse ki mire allergiás egész pontosan a gyermek ! Biztos nem a körülötte lévő összes állatra ,ha egyáltalán arra.

Azt a kis kedvencet aki az allergiát kiváltja sem kell feltétlenül elajándékozni stb ,hanem arra az időre amíg ott van nálatok a gyerek ,kialakítani az állatka számára egy átmeneti helyet ,pl.,nyári konyhában ,garázsban vagy valahol.

2013. nov. 5. 17:34
 85/100 anonim ***** válasza:
63%

#83, na ya... hallottam nem egy olyan esetről, amikor évekig azt hitték valakiről - meg ő is saját magáról -, hogy a macskára allergiás, aztán a vizsgálat kiderítette, hogy fenéket, olyan pollenre, porra, akármire, ami a macska bundáján megtapadva jutott a közelébe... elég gyakori sztori.

Aztán még ha az állatok valamelyikére is allergiás, lehet, hogy simán lehet deszenzibilizálni, vagy jól beállított racionális mennyiségű gyógyszerrel tünetmentesnek tartani.

2013. nov. 5. 17:37
 86/100 anonim ***** válasza:
58%

#84, OK, most akkor kiordítottad magad, lebarmoztál minket, ez megvolt, kipipálva. Esetleg valami érdemi a témához?

(hogy valamit nem lehet kezelni gyógyszerrel, az akkor derül ki, ha megpróbálod 1., majd 2., majd 3. módon, és nem müxik. Vagy tudsz erre is jobbat?)

2013. nov. 5. 17:40
 87/100 anonim ***** válasza:
82%

Én nem dobnám ki az állatokat. Barátnőm macskaallergiás, három keresztes. Két macskával él együtt. Semmi tünete már. Exem fulladt a macskáktól, lett két cicánk, eleinte szipuzta a gyógyszerét, de fél év alatt hozzászokott, azóta is ő él a két macskával.

Szóval tényleg hozzá lehet szokni és sok gyógyszer van, ami segíthet. De ha az anya hisztizni akar, fog. Én a saját részemről előbb tenném ki a faszit, mint az állatokat, de ha a párod is veled van, nincs miről beszélni, főleg, hogy a kiscsaj is!

2013. nov. 5. 22:28
 88/100 anonim ***** válasza:
85%

Ja és én is allergiás vagyok, a fűzfára pl. meg egy csomó mindenre. Ha jól számolom a szülői ház kertjében 7 db fűzfa van. Egyet sem vágtak ki mert feldagadt a szeme, meg taknyoltam. Igaz nem vagyok most fűzfa közelében, de mikor hazamegyek, akkor is tünetmentes vagyok. Ahova táborozni jártam gyerekkoromban, ott is volt vagy 20 fűzfa a faházak körül. Nem tudom, lehet, én is hozzászoktam. Az allergéntől való eltávolítás szerintem csak ront a helyzeten. Nyilván vannak súlyos esetek, de a leírás alapján a kislány nem tartozik ebbe.

Ellenben az exem, akit élete folyamán rengetegszer vitt el rohammentő, mégis megszokta a két macskát. Persze szerintem ez is mint sokminden agyban dől el. Ha valaki fúj, allergiás vagyok vidd innen a macskát, az sosem lesz tünet mentes, ezt is akarni kell, túl kell jutni a kellemetlen részen. Vagy ti a szüleim helyében kivágtáto volna az összes fűzfát? Ja amúgy erdő mellett laktunk, szóval akár a napalmot is ledobhattátok volna. Jajj, várjatok, tudom már! Elköltöztetek volna. Bravó.

2013. nov. 5. 22:58
 89/100 anonim ***** válasza:
64%

Én sem tenném ki a 10 éves állatomat a lakásból, csak mert az ex azt gondolja, hogy a gyerek az állatszőrre allergiás. Persze allergiavizsgálatra nem viszi, mert mindig "elfelejti elvinni".

Mondtuk, mi majd elvisszük. Válasz: jajj nem kell majd ő megoldja!

Na pff:D

2013. dec. 17. 16:38
 90/100 anonim ***** válasza:
20%

Hosszú távon az allergiából asztma lesz, az asztma pedig pokollá tesz az életet. És a halált is. Mert időnként belehalnak emberek.

Sok válaszoló rendszeres takarítást javasol, annak ellenére, hogy a kérdező leírta, hogy most is "különös odafigyeléssel takarítja a házat".

Az igaz, hogy az allergiának esetenként pszichológiai oka van. Az is, hogy esetenként elmúlik. Az is hogy esetenként működik az immunkúra. Esetenként! Időnként meg nem pszichológiai oka van, nem múlik el, és nem segít az immunizálás. Ezt sok válaszoló elfelejtette.

Ha van rá mód, nem szabad gyógyszert szedni. Nincs olyan gyógyszer ami ártalmatlan lenne. Lehet egy darabig próbálkozni mindenfélével. De ha semmi sem sikerül, akkor bizony örülni kell, hogy van gyógyszermentes megoldás. Igen, kellemetlen, kegyetlen eltávolítani az állatokat. De aki ehelyett évekig gyógyszerezne egy gyereket, az kiváló állatbarát - és bukott szülő.

2014. jan. 1. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!