Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjuk meg? A párom...

Hogyan oldjuk meg? A párom lánya allergiás a kutya és a macskaszőrre, folyamatosan beteg, amikor nálunk van. Az anyja lassan elengedni sem akarja hozzánk.

Figyelt kérdés
Közös felügyelettel nevelik a kislányt, 13 éves. Elméletileg egy hónapot tölt az anyjánál és egyet az apjánál, de nálunk folyamatosan folyik az orra és előjön az allergiája, mert több állatot is tartunk, nem csak kutyát és macskát. Nem tudom, mit tehetnénk még, mert hiába takarítom különös odafigyeléssel a házat, akkor is marad a probléma.
2013. nov. 5. 07:06
 31/100 anonim ***** válasza:
46%

Hogy hogy oldjátok meg?

Erre én is csak azt tudom mondani, amit itt előttem már sokan. A lakásban nincs helye állatnak! Nekem is volt gyerekkoromban, félre ne értsetek, nem vagyok állatellenes, de ha valaki allergiás a szőrre, akkor egy embernek sincs joga ennek kitenni azokat, akik egy háztartásban élnek vele.

A kéthavonta egy hónap hosszú idő. Ha pl csak egy hétvége lenne, akkor is azt tanácsolnám, hogy azokra a napokra zárjátok ki az állatokat. Miért kell annak a gyereknek szívnia, mert nem tudtok felelősséggel állatot tartani. Annak a kutyának macskának stb nő a szőre, tehát van bundája pont a téli hideg és eső ellen véd. Nagyon profi kutyaházakat lehet építeni, amibe még a szél se fúj be.

Nehogy már azt ugassátok le, aki a gyereke egészségét védi, főleg úgy, hogy tudvalevő, hogy a súlyos légúti allergiás tünetek a későbbiekben asztmához is vezethetnek.

Az allergia meg nem gyógyul inger hatására, hanem súlyosbodik. Erre jó példa pl a rovarcsípés, ami először csak extrém dudorral jár, a 2. 3. csípés után meg halált okoz, ha nincs ellenszer kéznél. Az ételallergia szintén. Először egy teljes adag vált ki allergiát, aztán meg már a "nyomokban" tartalmaz is súlyos következményekkel jár. Azért, mert a légúti nem életveszélyes, igenis komoly dolog. Az asztma meg borzasztó betegség, addig nem szabadna eljutni.

A lakásban való állattartásról meg annyit, hogy semmivel sem tisztább egy kutya mint akármelyik más állat. Amikor kimegy sétálni, mindenféle végtermékbe, bűzös mocsokba meghempergőzik, minden szrt összeeszik, valamint belelép a legundorítóbb köpetekbe, mert hát ő ugye nem kerüli ki. Ezután sok helyen a lakásba érve kicsi szeretett eb felugrik az ágyba, az ember meg nem tudja mitől betegedett le. Ennyi erővel egy mindent összesz.ó disznóval is együtt lehetne élni, mert jaj de cuki.

Az állat az állat, ezt jó lenne mindenkinek megtanulnia.

2013. nov. 5. 10:13
 32/100 anonim ***** válasza:
64%
Nos, utolso, halistennek van gyerekem. Sot harom macskank es ket kutyank is. Egeszen pontosan ebbol egy kutya es egy macska a gyereke. De a gyerek mindig az allatok elott allt es ez igy is marad. Imadom az allataimat, de a gyerekemet meg jobban. Es kepzeld, igen, ha olyan problema merulne fel, ami segitseggel nem megoldhato, akkor bizony menne az allat, barkie is, barmennyire szereti is. Az egyik kutya pl epp a parome, egy nagytestu, amugy rendkivul jambor allat, a parom imadja, mi nem kulonben. Ennek ellenere amikor a kuyta fogta magat es csak ugy minden ok nelkul beleharapott a kezebe nem kicsit, akkor sirva ugy dontott, hogy a kutyanak mennie kell, barmennyire is faj erte a szive: mert a gyerek fontosabb es nem akarja kitenni annak, hogy a kislannyal kelljen a korhazba rohanni egy harapas miatt. Nos, a megoldas vegul az lett, hogy a kuytara abban a pillanatban amint a gyerek hazaer felkerul a szajkosar. Allergiaval mit csinalsz?
2013. nov. 5. 10:15
 33/100 anonim ***** válasza:
14%
Utolso elottinek szolt.
2013. nov. 5. 10:16
 34/100 anonim ***** válasza:
59%
#33, pl. első körben megkérdem a gyereket, hogy neki mi a fontos, és mit vállalna érte, mint írtam. Aztán ha úgy DÖNT (igen, dönt) hogy neki az állat fontos, akkor első körben felkeresnénk egy allergológust, és nem a kristálygömböt nézegetném, meg nem is a saját elveimet...
2013. nov. 5. 10:19
 35/100 anonim ***** válasza:
73%
De nem erted meg, hogy egy 13 eves az gyerek, nem tud felelossegteljes dontest hozni???? Azert vannak a szulei, te .... Vagy szerinted, ha ugy dont, hogy hopp, holnaptol nem jarok suliba/madarpokot tartok/raszokom a dohanyzasra/meztelenul jarok az utcan, akkor ugy kell lennie, mert a 13 eves ugy dontott?????
2013. nov. 5. 10:24
 36/100 anonim ***** válasza:
57%

Nézd #36, nyilván a döntésnek vannak határai, képzeld én sem járhatok meztelenül az utcán, és nekem is be kell mennem adott esetben a munkahelyemre, ne keverjük a szezont (általános társadalmi normák) a fazonnal (szülői autokratizmus).

A kakukktojás meg a madárpók, miért ne tarthatna madárpókot egy 13 éves, ha azt akar? Mi tiltja?

2013. nov. 5. 10:27
 37/100 anonim ***** válasza:
60%
Én azt írtam ,hogy az allergia leküzdhető ,de legalábbis szinten tartható .Vallom ,hogy nem az a megoldás ,hogy elszeparáljuk az allergiást az allergiát kiváltó dolgoktól . Lehet kezelni ,akár el is múlhat . Az nem megoldás ,ha egy életen keresztül nem érintkezik pl. állattal ,mert jajj ,ő allergiás ... A betegséget kell kezelni .A testvérem is allergiás volt az állatszőrre ,mára elmúlt neki és esze ágában sincs lemondani az állattartás örömeiről .Egyébként mielőtt valaki megkérdezné igen ,jómagam is édesanya vagyok ,családos .Saját gyermekkoromban is volt mindig állatom ,hörcsög ,tengerimalac ,kutya ,macska ,mikor mi ... Jelenleg is tartunk állatot (lakásban) volt törpenyuszink de jelenleg egy kutyusunk van .Nálunk senki nem allergiás,de ha az lenne akkor is elsősorban a "betegséget" kezeltetnénk .
2013. nov. 5. 10:27
 38/100 anonim ***** válasza:
31%

37 gratula ahhoz, hogy nem a problémát szüntetnéd meg, hanem a betegséget kezeltetnéd.

Tehát ha rühes lenne a családod valamilyen állattól, gondolom a rüh ellen tennél, kezelgetnéd őket, ők meg újra és újra megbetegednének. Tehát nem az állatnak raknád ki a szűrét. Betegség és betegség közt nincs különbség. Egyik se jobb a másiknál.

2013. nov. 5. 10:30
 39/100 anonim ***** válasza:
34%

Úr isten mennyi beteg ember van itt, aki élből az utcára dobná az állatokat! Ne is haragudjatok, de a csak lakásban tartott állat immunrendszere nem olyan, hogy kibírja hosszútávon a kinti életet, főleg télen, fagyban, tehát ez egyenértékű a gyilkossággal.

Ahogy többen írták, az allergia kezelhető, kondicionálható! A kislánynak éppen hogy jót tesz, ha állatok között van, így a szervezete egy idő után hozzászokik és enyhülnek/elmúlnak az allergiás tünetek. Emellett persze mindenképp vigyétek el orvoshoz, és szedje a megfelelő gyógyszereket is, hiszen ez egy BETEGSÉG!

Az állatoknál többen javasolták a furminátort, ez nagyon jó ötlet! Napi 2x ha használjátok szinte semmi szőr nem lesz a házban,nekünk is van. Emellett naponta porszívózni, ha ott a kislány és felmosni.

2013. nov. 5. 10:33
 40/100 anonim ***** válasza:
75%

Én imádom a macskákat, s nekem is van egy perzsa macskám, ugyanakkor allergiás vagyok a macskaszőrre. A macskám úgy van nevelve, hogy egy fotel az "övé" a nappaliban, egy szék a konyhában, valamint van egy szőnyege a szobám ajtaja előtt. (A szobámba, ahol alszom, nem jöhet be.) A macskám bútoraira varrattam mosható huzatot a kárpit fölé, amit hetente mosok, a szőnyege egy bolyhos, meleg rongyszőnyeg, amit szintén mindig kimosok. Mindenből 3 db van, így ha lehúzom (vagy cserélem a szőnyeget), egyből fel tudom tenni a másikat. Valamint minden áldott nap porszívózok, és legalább egyszer megfésülöm a macskát (kint az udvaron). Plusz még gyógyszert is szedek az allergiámra, de az csak mérsékli a tüneteimet. Ja, és ha simogatom a macskát, van egy kétoldalú takaró, amit magamra terítek. Ez nyáron vékonyabb, télen vastagabb. Az egyik oldala kifejezetten összeszedi a macskaszőrt, ami másnak gusztustalan, nekem meg kapóra jön. Ilyen takaróm is több van. Simogatáskor meg az egyik kezemen van egy szőrápoló kesztyű, ami összeszedi a szőrt.

Magamtól nem vettem volna perzsa macskát, de szegényt kitették egy telepre, ahol dolgoztam, és senki másnak nem kellett. Egy darabig próbáltam neki gazdát keresni, de aztán már nem akartam tőle megválni. Egy nagyon szép, vörös macska, valamint nagyon barátságos, és okos is.

Szóval takarítani, takarítani, takarítani. Természetesen én se vagyok tünetmentes, de hogy ennyit takarítok, elviselhető a dolog. De, ha pl. elmegyek itthonról egy hétre és a párom macskát, nem fésüli, nincs takarítva, stb., akkor elég durva tüneteim vannak, amikor hazajövök. Ami még sokat segítene a dolgon egy, a házba beépített légtisztító berendezés. De gondolom nem kell részleteznem, hogy ez mennyibe kerülne...

2013. nov. 5. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!