Hogyan oldjuk meg? A párom lánya allergiás a kutya és a macskaszőrre, folyamatosan beteg, amikor nálunk van. Az anyja lassan elengedni sem akarja hozzánk.
Allergiát szinten lehet tartani !
Barátnőm egy éve vette magának élete első kutyáját, pedig tudta magáról ,hogy allergiás a kutyaszőrre .Az első hetek kemények voltak ,aztán az immunrendszere szépen felvette a harcot ,mára már nyoma sincs az allergiájának .
Nem értek egyet azokkal ,akik az írják ,hogy az állatoknak tirhulniuk kell ! Lehet a kislány is kinövi majd az allergiáját !
A kutyának ,macskának vegyél furminátort ,nagyon hasznos kütyü . Meglátod jóval kevesebb szőr lesz a lakásban .
Az se mindig segít, ha az állatok kint vannak. Anyáéknál van macska, tilos bemennie a házba, csak az udvaron lehet, mégis ki szokott jönni az allergiám a házban is, ha hosszabb időre megyek haza. Aki kint van a macskával, az simogatja, a macska törleszkedik, szőröz stb. rátapad a szőr a ruhára, beviszik, széthordják. Ezt nem lehet elkerülni ott, ahol állatot tartanak. Még ha naponta 2x porszívóznánk, akkor talán jobb lenne, de tudod ki fogja azt megcsinálni.
Vannak egyébként természetes gyógyszerek allergiára, homeopátia stb. az semmi kárt nem okoz a kislány szervezetében. Én is olyat szedek, és sokat segít.
Úgy tudom, hogy erre is van gyógyszer, fel kellene keresni egy allergia központot, kórházakban van. Bp. Honvéd Kórházban pl. van, vagy a Budai Allergiaközpontban is.
Sok szülő nem ad gyerekének erre gyógyszert, mert egyszerűbb, ha eleve nem vásárolnak állatot.
Mivel én magam nagy állatbarát vagyok, nálunk is van mindenféle állat, a lakásban is, én eleve olyan férfiba nem szerelmesedtem bele, aki allergiás v. a gyereke az.
A te esetedben ez késő bánat. Én elítélnélek, ha a kutyákat macskákat stb. dobnád ki egy olyan gyerek miatt, akit nem is te szültél.
nem szed a párod lánya allergia elleni gyógyszert?
nálam úgy derült ki hogy allergiás vagyok hogy a nagyimtól mindig betegen jöttem haza tüsszögve kötőhártya gyulladással a mamámnál mindig is volt kutya:) és miután kiderült az allergiám a kutya is maradt és én is mentem látogatni is és szedtem a gyógyszert és semmi bajom nem volt attól kezdve
azóta már van saját kutyám és szerencsére rá nem vagyok allergiás és semmi kellemetlen tünetem nincs
az állatok szeretete és közelsége nekem többet ér mint hogy egy "kis allergia" miatt állatok nélkül éljek
Nyilván nem lökjük az utcára egy ilyen helyzetben sem az állatot. Javasolnám, hogy azt a helyiséget ahol a gyerkőc alszik nagyobb gonddal takarítsd, ne engedj be oda állatot. Az ágyneműjével még véletlenül se érintkezzenek az állatok. Ha ott esetleg szőnyegpadló van, akkor érdemes lenne a szilárd padlózaton elgondolkodni.
Aki állatot tart lakásban az tudja, hogy a szőrszálak a legnagyobb gondosság mellett is beleülnek a ruhaneműkbe, lakástextilekbe. Ezzel akkor szembesültem mégjobban, amikor megkaptam a ruhaszárítógépemet. Elképesztő, hogy mosás után még mindig marad szőr a ruhákban. A szárító szűrőjében mindig találok szálakat. Ha lehetőségetek van, akkor ezt is ajánlom a figyelmetekbe.
homeopátiás allergia elleni szerek is vannak szóval az nem káros a gyerek szervezetére sem
és mint ahogy visszaolvastam a leányzó szereti azokat az állatokat na most ha megszabadulnának az állatoktól vagy csak a lányt tiltanák el tőlük akkor bizony lelkileg picit kilesz ha érzékeny erre
velem is ezt akarták hogy az allergiám miatt majd nem lehet állatom
szeretem őket és mindig is úgy képzeltem el magam hogy én leszek majd a környék kattant macskás öregasszonya:D
kis túlzással depressziós lettem miatta :/
Most nem azért, de itt akik az állatok "paterálgatását" forszírozzák (#2, #6, #9, stb) olvasták azt a részét a kérdésnek, hogy itt nem egy fél éves csecsemőről, hanem egy 13 éves kamaszról van szó?
El tudják képzelni, hogy hogyan reagálna a lány, ha egyszer csak eltűnnének az általa is imádott állatok, "mert az anyja ezt akarta"???
Kérdező, nyilván a kompromisszumos megoldásokat kell keresni, amiket már itt is írtak, mint az allergológus, a szőnyegek lecserélése, a gyakori NEDVES takarítás, és társai.
Anyucinak meg eszébe kell juttatni, hogy úgy okoskodjon, hogy 1 év múlva a gyerek már jórészt maga dönt az elhelyezéséről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!