Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjuk meg? A párom...

Hogyan oldjuk meg? A párom lánya allergiás a kutya és a macskaszőrre, folyamatosan beteg, amikor nálunk van. Az anyja lassan elengedni sem akarja hozzánk.

Figyelt kérdés
Közös felügyelettel nevelik a kislányt, 13 éves. Elméletileg egy hónapot tölt az anyjánál és egyet az apjánál, de nálunk folyamatosan folyik az orra és előjön az allergiája, mert több állatot is tartunk, nem csak kutyát és macskát. Nem tudom, mit tehetnénk még, mert hiába takarítom különös odafigyeléssel a házat, akkor is marad a probléma.
2013. nov. 5. 07:06
 41/100 anonim ***** válasza:
37%

Madarpok:Mérgük idegméreg, mely az élőlények idegrendszeri bénulását okozza, okozhatja. Az egészséges felnőtt emberre a madárpókok mérge veszélytelen, de rendkívül fájdalmas lehet. Legyengült immunrendszer mellett, allergiás érzékenységgel, vagy egyéb tényező mellett veszélyesebb is lehet a pókmarás. A tünetek lehetnek helyi fájdalom és a duzzanat, kimerültség, közepes vagy súlyos izomgörcsök, nehéz légzés és láz, néha késleltetve, a marás után akár egy nappal is.

Egyetlen esetről sincs említés, mely során a pókok tartása közben valaki belehalt volna a marásba.

Tehat vegulis miert ne tarthatna madarpokot a gyerek. Valoszinu, hogy nem hal bele, "csak" közepes vagy súlyos izomgörcsök, nehéz légzés és láz lehet, ja es fajdalom. Hajra.

2013. nov. 5. 10:34
 42/100 anonim ***** válasza:
89%
Ja, és ez kicsit luxusnak tűnhet, de a macska cuccaihoz külön mosógépet használok, különben összeszőrözné az én ruháimat is. Ez a gép a garázsban van, és anyámék ki akarták dobni, de erre tökéletesen megfelel. Utolsó voltam.
2013. nov. 5. 10:37
 43/100 anonim ***** válasza:
75%
"Tehát ha rühes lenne a családod valamilyen állattól, gondolom a rüh ellen tennél, kezelgetnéd őket, ők meg újra és újra megbetegednének. Tehát nem az állatnak raknád ki a szűrét." - #38, most őszintén, te csak írsz, vagy gondolkodsz is? Ugyan, miért kellene "kirakni a szűrét" a rühes állatnak, amikor pont ugyanarra a rühatkát ölő kezelésre van szüksége, mint az embernek, aki elkapta tőle... (teoretikus, a kutya rühessége nem terjed emberre általában)... a rühatkát kell "kirakni"...
2013. nov. 5. 10:39
 44/100 anonim ***** válasza:
59%

Egyszer és mindenkorra felelős lettél azért amit megszelidítettél !!!!!

Én is allergiásként kezdtem az állattartást .Minimális tüneteim vannak ,de van akinek az immunrendszere teljesen le tudja küzdeni az allergiát ! Ez nagy igazság ,kérdezzétek csak meg orvostól ! Nem feltétlenül az a megoldás ha eltávolítják az állatot ! Bizony én túl nem adnék rajta az tuti .Az egyik legjobb döntés az életemben,hogy magamhoz vettem egy kutyust :) !

2013. nov. 5. 10:42
 45/100 anonim ***** válasza:
80%

#41, nincs olyan, hogy "a madárpók így meg úgy", különböző madárpók-fajok vannak, különböző tulajdonságokkal, van amelyik kezdő póktartóknak is nyugodtan ajánlható, és van, amelyik tapasztalt gazdát kíván, ez pont olyan hogy a "kígyó így meg úgy" miközben alapvetően különbözik a gabonasikló a puffogó viperától...

(szólj hozzá, én ráadásul valamennyire pókfóbiás is vagyok, de ebbe így nem szólnék bele, a fajta kiválasztásánál kérném mindenképp hozzáértő ember segítségét)

2013. nov. 5. 10:46
 46/100 anonim ***** válasza:
44%

Feladom, utolso, nem erted a lenyeget.

A kerdezonek azert azt meg elmondanam, hogy anyuka fodulhat akar a rendorseghez is, hogy kiskoru veszelyeztetese miatt feljelentest tegyen, illetve indithat a birosagon gyermekelhelyezesi pert lathatas megallapitasaval, es az eredmeny lehet a kethetente egyszer, felugyelet mellett is.... Tenyleg kockaztatni kell az allatok miett?

2013. nov. 5. 10:50
 47/100 anonim ***** válasza:
71%

"Tehat vegulis miert ne tarthatna madarpokot a gyerek."

Szerencsére nem te fogod megmondani hogy tarthat-e. A madárpókhoz nem kell külön engedély, nyugodtan tarthatja gyerek is. Nekem voltak pókjaim, konkrétan ötféle madárpók is, az egyikhez veszélyes állattartási is kellett. Alapszabály, hogy nem nyúlkálunk a terráriumába, de ne zavarjon. A pókok öntisztító állatok, nem igazán van mit matatni odabenn. Esetleg vedlés után, amikor legyengült az állat és egy fél napig nem moccan, akkor lehet ESZKÖZZEL kivenni a levedlett bőrét, ha kiszeretnéd preparálni. Egyéb esetben a pók összetöri és beépíti a hálójába azt is.

2013. nov. 5. 10:52
 48/100 anonim ***** válasza:
17%

"A kerdezonek azert azt meg elmondanam, hogy anyuka fodulhat akar a rendorseghez is, hogy kiskoru veszelyeztetese miatt feljelentest tegyen, illetve indithat a birosagon gyermekelhelyezesi pert lathatas megallapitasaval, es az eredmeny lehet a kethetente egyszer, felugyelet mellett is.... "

Indíthat, de ha a kislány önszántából megy hozzájuk, akkor semmit nem fog elérni vele szerencsére :)

2013. nov. 5. 10:54
 49/100 anonim ***** válasza:
56%

"Indíthat, de ha a kislány önszántából megy hozzájuk, akkor semmit nem fog elérni vele szerencsére :)"

Tevedsz. :) Szerencsere sokat fog vele erni :)

2013. nov. 5. 10:56
 50/100 anonim ***** válasza:
57%
Ja #46, persze, fordulhat, persze, tehet feljelentést (nincs az az elvakult bíróság persze, amelyik itt veszélyeztetést ítélne meg, de ugye pert bárki indíthat, aki leperkálja az illetéket), azt tesz, amit akar. A tettei következményeit meg viselnie kell később, természetesen.
2013. nov. 5. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!