Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnak manapság a...

Hogyan tudnak manapság a fiatalok 22-23 évesen összeköltözni?

Figyelt kérdés

Bevaklom, mindig irigykedve olvasom, hogy egyesek már ennyi idösen együtt èlnek... nem èrtem, hogyan.

Itt a keleti règióban az ember diploma nèlkül kb. csak plàzás eladó vagy àrufeltöltö lehet 70 ezerèrt, kèt ember èppen kijön belöle, de hosszú távon nyilván nem megoldás.

Azok az ismeröseim, akik ennyi idösen összeköltöztek, mind vagy így èlfegèlnek minimàlbèrböl (de fèlrerakni nem tudnak), vagy a szülök finanszírozzák öket, vagy az egyik fèl eltartja a másikat - mindenki így csinálja?

2013. okt. 6. 20:11
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Engem 2,5 évig, majdnem 3 évig tartott el a párom amig suliba jártam.

Kifizette az albérletet, anyuék meg néha bevásároltak vagy főztek nekünk.

2014. máj. 30. 08:05
 42/43 anonim ***** válasza:

Mi ketten keresünk kb 320 ezret (26 és 31 évesek vagyunk), albérletben lakunk, Pesten, nulla szülői (anyagi) segítség, örökölni sem fogunk semmit. A pesti átlagfizut keressük meg, de úgy, hogy mivel nincs kilátásban semmi külső segítség, kb 15 év múlva lesz saját lakásunk... Pedig félreteszünk, gyűjtögetünk, de a fix kiadásokra elmegy kb 140 rugó egy hónapban (bérleti díj, rezsi, diákhitel - már csak 1 évig szerencsére -, bérletek, páromnak balesetbiztosítás, mert elég veszélyes a szakmája, kocsira is kell költeni, az is párom munkájához kell).

Néha én is elkeseredek, hogy így nagyon-nagyon lassan fogjuk csak elérni a céljainkat, és irigykedem azokra, akiknek az ölükbe hullott egy lakás vagy pár millió forint. De le kell győzni tudatosan ezeket az érzéseket, és inkább azon törni a fejünket, h 1) jobban keressünk 2) ügyesebben gazdálkodjunk a pénzzel. Meg azzal vigasztalom magam, h így jobban megbecsülünk mindent, mert mi dolgoztunk meg érte. Bár valszeg sovány vigasz, nem hiányozna a fáradságos munka, ha adna valaki most ajándékba egy lakást. :D

2014. máj. 30. 09:20
 43/43 anonim ***** válasza:

Mi Pestre költöztünk. Itt sem annyira fényes a helyzet,de legalább lehet munkát találni .összesen olyan 220-250 körül keresünk,mikor hogy,albérletben. Havi 80-100 ezret félre tudunk rakni.

Őszintén szólva engem nem zavar,hogy albérlet,hitelt nem akarnék fizetni,legalábbis nem 20 évig.

Mi gyűjtjük a pénzt aztán megyünk Hollandiába.

Az a baj,hogyha mérnöknek/pénzügyesnek hülye vagy,mint én, akkor marha nehéz 100-120 ezernél többet megkeresni. Én is megcsináltam 3 szakmát,az egyikben dolgozok ,dehát ..

Előtte vendéglátóztam,abban mindig van munka ,de nem lehet a végtelenségig csinálni az éjszakázást,meg állandó 15-16 órát dolgozni ..

Szerettem volna még tanulni,de így,hogy látom 0 értelme lenne valószinüleg annak is,nem fizetek ki rá egy rakat pénzt,hogy hobbiból elvégezzem.

2014. máj. 30. 10:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!