Hogyan tudnak manapság a fiatalok 22-23 évesen összeköltözni?
Bevaklom, mindig irigykedve olvasom, hogy egyesek már ennyi idösen együtt èlnek... nem èrtem, hogyan.
Itt a keleti règióban az ember diploma nèlkül kb. csak plàzás eladó vagy àrufeltöltö lehet 70 ezerèrt, kèt ember èppen kijön belöle, de hosszú távon nyilván nem megoldás.
Azok az ismeröseim, akik ennyi idösen összeköltöztek, mind vagy így èlfegèlnek minimàlbèrböl (de fèlrerakni nem tudnak), vagy a szülök finanszírozzák öket, vagy az egyik fèl eltartja a másikat - mindenki így csinálja?
Összehúzzák magukat és ki gazdálkodják.
Ha csak 70 ezret keres akkor 2 év alatt ha a szülőknek csak 20-25 ezret ad havonta elégé össze lehet spórolni egy kis pénzt.
Én 18 évesen költöztem össze a párommal, az egyetem mellett dolgoztunk... nem egy nagy ördöngősség, csak rohadt kemény bizonyos szakok mellett, nekünk is az volt.
De egyébként mi pl. ennyi idősen 1 szobát béreltünk 30.000-ért, + rezsi, szóval maradt bőven...
Nem kell rögtön 3 szobás lakással kezdeni, kezdetnek megteszi egy szoba vagy garzon is.
"én biztos nem költöznék úgy el, hogy nem tudom azt saját magam finanszírozni és a szüleim támogatására szorulok. k..va nagy függetlenedés :D"
Nekünk segítettek a szülők, amíg nem találtunk munkát. Sok diáknak az egyetem miatt kell elköltöznie, és pl. 70-100 kilométerről nem kap kolit, de bejárni sem feltétlen tud (ha pl. faluban laknak, ahova napi 2-3x megy a busz, és az utolsó du. 6-kor...), vagy ha igen akkor sem biztos, hogy megéri. Szerintem a szülői segítség nem szégyen, csak az azzal való visszaélés. Örüljön akit támogatni tudnak a szülei, és hálálja meg, ennyi. Ez az élet rendje.
-örökölnek
-szülők fizetik
-szülőkhöz költöznek össze
-az egyik fél jóval idősebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!