Hogyan tudnak manapság a fiatalok 22-23 évesen összeköltözni?
Bevaklom, mindig irigykedve olvasom, hogy egyesek már ennyi idösen együtt èlnek... nem èrtem, hogyan.
Itt a keleti règióban az ember diploma nèlkül kb. csak plàzás eladó vagy àrufeltöltö lehet 70 ezerèrt, kèt ember èppen kijön belöle, de hosszú távon nyilván nem megoldás.
Azok az ismeröseim, akik ennyi idösen összeköltöztek, mind vagy így èlfegèlnek minimàlbèrböl (de fèlrerakni nem tudnak), vagy a szülök finanszírozzák öket, vagy az egyik fèl eltartja a másikat - mindenki így csinálja?
GladiatorSS!
Mi Pesten élünk albérletben ami havi 50 000 / hó + rezsi 30 000 körül.
Én nettó 105 000 forintot a párom pedig nettó 120 000 körül kap.
Idén 1M forintot tudtunk félre tenni, igaz nyaralni idén se voltunk, csak kirándulgatni, állatkert, túrázás stb.. :)
22/L
Magyarul ketten havi 60e forintból megoldjátok a:
kaját
szórakozást
ruhát
utazást
életet
Uh, minden elismerésem...
-szülőkkel élnek
- közös kollégiumi szoba
- albérlet, sok esetben szülői segítséggel, mert még tanulnak
- saját lakás, ház (szülői segítséggel, öröklés útján vagy lakáshitel)
Mindenki eldöntheti kinek mi a szipmatikus megoldás, mi éri meg jobban.
Nálunk szülőkkel élés, kemény spórolás, és kellő önerő megszerzése. Majd házvásárlás, v építés minél kevesebb hitellel meg talán kevés szülői segítséggel. Szerintem kb. 1,5 -2 múlva tudunk külön menni.
Hát, nálunk úgy ment, hogy volt egy lakása a családomnak, ami csak kiadva volt, és oda költöztünk össze. Párom már diploma után van, én levelezőn tanulok, és mellette dolgozom. Elég élhető így a dolog - ugye csak rezsi van, lakbér nincs.
Én irigylem magunkat - előtte együtt éltünk anyuéknál, szóval már azért ismertük egymást együttélésből is, habár közel sem ugyanolyan. Nálunk működik.
mi 19L-23F
Hát figyelj, mi 23-24 évesek vagyunk. Kb. 130 E. forintunk van egy hónapban. Nekem 3 diplomám van, a párom még nem nagyon dolgozik, most utolsó éves az orvosin. Ennek ellenére ha szűkösön is, de tudunk félrerakni havi 30-35 E. forintot, azon túl, hogy fizetjük a rezsit számlákat.
Nehéz ügy, de bízunk abban, hogy majd csak lesz jobb állásunk, s több pénzünk. Arról viszont álmodni sem merek, hogy saját lakásunk lesz önerőből mondjuk az elkövetkező 10 évben :(
Mi már nem bírtuk volna a külön lakást, így is 5 évet vártunk rá. Ha azt várnánk, hogy minimálbér felett dolgozzunk jóval, akkor még legalább 5 évet kellene várjunk, s még az sem lenne garancia. Szóval mi vállaltuk az albérletet, azért együtt még így is jobb, mint külön. Nincs luxus, de mindenünk van ami kell, sőt a páromnak egy kutyusa is van (labri)...
Amúgy 22-23 évesen már lehet diplomás valaki. Nekem 23 évesen 3 diplomám van. Az más dolog, hogy még így is k.va nehéz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!