Normális barátom szüleinek a reakciója vagy jogos a sértettségem? (többi lent)
Barátommal már több mint egy éve vagyunk, komolyan is gondoljuk a kapcsolatot, sok időt töltök náluk, szüleivel is kijövök. Viszont hiába van jogosítványom, nem engedik h vezessem az autójukat (kettő is van nekik, egyik az anyjáé, a másik főként az övé, de az apja is használja).
Közölték barátommal, h be ne merészeljek ülni az autójukba amíg ők élnek sofőrként, majd ha barátom vesz magának egy kocsit, azt úgy töröm össze ahogy akarom. Nekem nagyon rosszul esett ez a hozzáállás, megértem, hogy az autó érték, és féltik, de nem a két szép szemembe kaptam a jogosítványom. Természetesen nem arra gondolok, hogy fél országon át furikázzak a kocsijukkal, csak pl ha a szomszédos (10 km-re lévő) városba kell átmenni vmiért, akkor mondjuk én vezessek oda, vagy haza.
Jogos a sértettségem, vagy teljesen érthető a hozzáállásuk?
Kérdező hova tűntél, volt párkérdés válaszolj és könnyebb lesz nekünk is válaszolni.
Mit dolgozol, hány éves vagy, kié az autó(nem ki használja hanem ki vette)?
Érthető a hozzáállásuk, nekik van igazuk.
A gyerek csajának én sem adnám oda a kocsit (én is karamboloztam már úgy, hogy nem én voltam a hibás), bármennyi ideje is vannak együtt.
A menyemnek, aki az unokámat vinné különórára, persze hogy igen. De annak, akit a gyerek egy éve dugogat, nem érzem, hogy kötelességem lenne a popója alá kocsit tolni.
A kedezo vszinuleg eleg fiatal es elegge friss jogsival rendelkezik.
A felhaborodottsagabol ez nyilvan valo. Es abbol is, hogy nem azzal ervel hany eves rutinja van hanem h nem a ket szep szemere kapta a jogsit. Ha idosebb lenne vszinu tobb felelosseg erzete lenne + ha megdolgozott volna vha barmiert akkor tudna hogy manapsag egy autoert is mennyit kell gurcolni es bizony nagyon meg kell becsulni. Akar hogy is nem egy turmix geprol vagy ps jatekrol, furikrol van szo. Aki tobb 10 eves rutinnal rendelkezik is barmikor balesetet szenvedhet onhibajan kivul ... hat akkor egy kezdo?! Jol teszik hogy nem adjak oda.
Rengeteg válasz érkezett már. :) Én azért megértelek. Persze nem kell ezen megsértődnöd, mert az ő tulajdonuk, szóval érthető ha nem akarják odaadni. Én egyébként a helyedben nem vezetném, az hiányzik még hogy összetörjem más kocsiját (teljesen mindegy ki a hibás), és akkor még én fizethetem ki.
Nekem egyébként volt olyan barátnőm még a gimiben, ahol a szülei odaadták volna nekem az egyik autót, csak nem volt még jogsim. Szóval ez egyén függő.
De én, más autóját nem vezetném nyugodt szívvel, hacsak nincs a zsebemben annyi pénz, hogy könnyedén vissza tudjam neki fizetni ha valami történik az autóval.
Elozo: nem anyos, csak annak az anyja aki epp kefelgeti...
nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!