Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha kiderülne,...

Mit tennétek, ha kiderülne, hogy a férjetek eltitkolta a valós fizetését azért, hogy a szüleinek többet tudjon adni?

Figyelt kérdés

A férjem eddig 2 számlára utaltatta a fizetését, de ebben a hónapban új kolléganő utalta a fizuját, aki tévedésből a közösre utalta az egészet és kiderült, hogy jóval többet keres mint amit nekem mondott. A + pénzt a szüleinek adta, de az általam tudott fizetés egy része is hozzájuk került. Nekem 2 állásban kell dolgoznom, hogy ki tudjunk fizetni mindent, nem mehettem a legkisebb gyerekkel GYED-re, mert akkor nem lett volna elég a pénzünk, így szegényt 20 hetesen bölcsibe kellett adnom, azóta szinte folyamatosan beteg, de mivel dolgoznom kellett, még itthon sem tudtam vele maradni.

Megmondtam a férjemnek, hogy innentől kezdve maradok GYED-en, ha ő ezt nem nézi jó szemmel és nem adja haza a tényleges fizetését, mehet vissza a szüleihez. Még nem hiszi, hogy komolyan is gondoltam amit mondtam. Azt mondja, csak felfújom az egészet.

2013. júl. 23. 09:24
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
85%

Mennyi pénzről van szó?

Szülei nem dolgoznak? Miért nem?

Azért az sincs rendben, hogy neked 2 állásod kell, hogy legyen, mert ő a szüleit istápolja.

2013. júl. 23. 09:28
 2/30 anonim ***** válasza:
64%

Kb azt mint te.

Ha továbbra is a engem akar és a gyereket,akkor fizetése 100%-ával el kell számolnia.

Ha nem tetszik,akkor mehet amerre akar.

2013. júl. 23. 09:35
 3/30 anonim ***** válasza:
70%
Hát ez a bunkóság legteteje! Oké, hogy idősek a szűlök, de az hogy Te két állásban teperj azért hogy legyen mindenre elég pénzetek, amikor Ő a fizetésének (a leírtak alapján) közelt 75-80%-át haza adja az egy kicsit durva... Én simán elővettem volna a sporttáskát, bele az összes cuccát, aztán menjen a szűleihez ahova adja haza a rengetek pénzt ok nélkül... (mivel nem lakik otthon, nem használ ott vizet/áramot, és nem eszik otthon..)
2013. júl. 23. 09:38
 4/30 anonim ***** válasza:
84%
Én teljesen igazat adok neked.
2013. júl. 23. 09:40
 5/30 anonim ***** válasza:
92%

Először is meg kéne tudnod, miért fizet a szüleinek? Betegek és öregek és nincs pénzük? Vagy tartozik nekik (pl. egyetemi tandíj, lakásra kölcsön, ...)?

Ha ez a helyzet, akkor érthető, hogy támogatja őket, viszont az egyáltalán nem, hogy hazudott neked.

Ráadásul nem neked kéne emiatt két állást vállalnod, hanem neki.

Ha nem ez a helyzet, akkor egyáltalán nem értem a férjed viselkedését, és azt sem, hogy miért nincs őszinteség a párkapcsolatodban.

2013. júl. 23. 09:42
 6/30 anonim ***** válasza:
81%
Én tökéletesen egyet értek veled. Ez hatalmas bunkóság. Főleg az,hogy eltitkolta előled
2013. júl. 23. 09:48
 7/30 anonim ***** válasza:
81%
Egyetértek veled.
2013. júl. 23. 09:53
 8/30 anonim ***** válasza:
52%

Titkolja?

Miért kell titkolnia? Tudja, hogy ha tudnád, akkor te osztanád be, és nem rendelkezhetne ő a saját maga által keresett pénzről? Vagy csak szimpla rossz tapasztalatok előző női miatt?

Inkább ez itt a fő probléma, valami nem teljesen klappol köztetek, ha titkolódzás van.

Engem elsősorban ez zavarna leginkább, nem az, hogy a szüleit támogatja. Mondjuk ha kihasználós barátnői voltak előttem, és ezért titkolta el, én azt megérteném.

Amúgy meg ha ő is belead annyit a közösbe, amennyit én, továbbá a háztartási munkákból és a gyereknevelésből is ugyanúgy kiveszi a részét, akkor engem egyáltalán nem zavarna, ha a fizuja másik részéből a szüleit segítené vagy mondjuk bankban gyűjtögetné egy későbbi váratlan kiadásra...

Szóval egy család vagytok, okés a közös kassza, de az ne azt jelentse, hogy mindenki belead mindent, hanem azt, hogy egyenlően szálltok be.

Kiakadva csak akkor lennék a helyedben, ha ő jóval kevesebb összeggel szállna be a közösbe, mint te.

Tehát ha én keresek nettó 110-et, plusz mellékállásban még hozzá 60 ezret, ő meg keres nettó 340-et, de ebből csak 170-et vall be, a másik 170-et szüleinek utalja, akkor én abban semmi rosszat nem látnék. (Kivéve, ha otthon nem csinál semmit, a gyerekkel se foglalkozik, hanem mindent neked kell, mert akkor nyilván nem egyenlők a tettek..., de ezt az infót nem tudjuk esetedben.)

Miért baj, ha segíti a szüleit?

Ha jó szülei voltak, de nekik most anyagilag nem megy jól, akkor miért ne segítse? Előbb-utóbb a te gyereked fog tőlük örökölni a párod útján.

2013. júl. 23. 09:56
 9/30 anonim ***** válasza:
68%
Én is azt tenném, amit te. Engem ez szörnyen felháborítana. Nemcsak a nyüves pénz miatt, hanem hogy hazudik egy ilyen dologban.
2013. júl. 23. 10:00
 10/30 anonim ***** válasza:
88%

Jogilag a te pénzedet is adta nekik, mivel házasságban vagyonközösség van, ha nincs szerződésetek.

Itt az elveken van a hangsúly, nem azon, hogy most meliyk pénz kié...

Te kiadod magad, a gyereketeket bölcsibe adod, gürcölsz két állásba...stb, ő meg 2 számlára utalgat...

Nekem azért ilyen esetben felmerül az is, hogy más emer esetében egy masik nőt, is el tud tartani így...

Nekem mr nem biztos, hogy kellene az a pénz, hanem kiadnám az útját, és ennek nem az az oka, hogy nem akarnám megjavítani a kapcsolatot, hanem az hogy én (hangsúlyozom én) nem tudnék a büdös eletben megbízni benne.

És ő sem bízik bennem, hogy megbeszeltük volna, hogy mennyivel tudjuk segíteni a szüleit. De könyörgöm a saját gyereke szájából veszi el a szülei javára azt a pénzt.

Mekem ez talán megbocsájthatatlanabb mint egy megcsalás...

De ez én vagyok, az én személyiségemmel.

Azért a helyedben kíváncsi vagyok. Hogy ezt ogyan gondolta veled és a gyerekével szemben.

Egy msik érdekesség, hogy én minden honapban látom a fizetési papírját a vőlegényemnek, az adóbevallásáról nem is beszélve...

2013. júl. 23. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!