Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha kiderülne,...

Mit tennétek, ha kiderülne, hogy a férjetek eltitkolta a valós fizetését azért, hogy a szüleinek többet tudjon adni?

Figyelt kérdés

A férjem eddig 2 számlára utaltatta a fizetését, de ebben a hónapban új kolléganő utalta a fizuját, aki tévedésből a közösre utalta az egészet és kiderült, hogy jóval többet keres mint amit nekem mondott. A + pénzt a szüleinek adta, de az általam tudott fizetés egy része is hozzájuk került. Nekem 2 állásban kell dolgoznom, hogy ki tudjunk fizetni mindent, nem mehettem a legkisebb gyerekkel GYED-re, mert akkor nem lett volna elég a pénzünk, így szegényt 20 hetesen bölcsibe kellett adnom, azóta szinte folyamatosan beteg, de mivel dolgoznom kellett, még itthon sem tudtam vele maradni.

Megmondtam a férjemnek, hogy innentől kezdve maradok GYED-en, ha ő ezt nem nézi jó szemmel és nem adja haza a tényleges fizetését, mehet vissza a szüleihez. Még nem hiszi, hogy komolyan is gondoltam amit mondtam. Azt mondja, csak felfújom az egészet.

2013. júl. 23. 09:24
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
66%

Nem mindenki kap fizetési papirt,mi is csak emailben kapunk egy nyomtatható verziót,ha kérünk,akkor kapunk pecséttel,mindennel ellátottat.

Adóbevallást is a cég megcsinálja.

Így pl mi is meg tudnánk csinálni amit a kérdező férje,csak nem csináljuk.

De ez durva.

Összegeket is irhatnál,és hogy a szüleinek miért kell még több pénz mint amit a tudtoddal adtok.

2013. júl. 23. 10:27
 12/30 anonim ***** válasza:
75%

Hát a Te esetedben én is igen csak felháborodnék. Azért az nonszensz, hogy a saját gyerekével tol ki és a tetejébe hazudik. Nem vagyok bölcsiellenes, de 20 hetesen azért igen csak korai! És ilyen miatt! Ez gáz.

A szülőkkel mi a gond, hogy ennyi pénzzel kell támogatni őket?

2013. júl. 23. 10:32
 13/30 anonim ***** válasza:
58%
Pont ezt akartam kerdezni, hogy akkor mi van a szulokkel, nagyon raszorulnak? Nyilvan nem mindegy az sem, hogy pl 30.000 v 70.000 ft-rol beszelunk, de nagyon undorito, hogy onzo modon te gurizz muszakban, nem lehettel a kicsivel, es olyan picin bolcsis lett. Nem torofott azzal, hogy milyen nehez azert ez lelkileg egy anyanak, es bar tulzasnak tunik, de az elso idoket nem adja vissza senki...
2013. júl. 23. 10:44
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Így nehéz lesz bármit is mondani ha a kérdező nem válaszol.
2013. júl. 23. 10:56
 15/30 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező itt vagy?
2013. júl. 23. 11:22
 16/30 anonim ***** válasza:
19%

Mennyi anyagias nőszemély, az eszem áll meg. Nem is csoda, hogy sok pasi bizalmatlan, és titkolja a jövedelmét.

Itt egyrészt csak az egyik fél elmondása van, másrészt ez az egyik fél (a kérdezőnk, a kedves feleség) le sem írta a pontos hátteret.

Tehát épeszű válaszoló inkább további kérdéseket tenne fel a kérdezőnek, nem pedig egyetértését fejezné ki.

Mégis, ha visszaolvastok, láthatjátok, hogy csak az egyetértés, a kérdezőnek való igazat adás, és az a tanács, hogy a férjet ki kell rúgni.. ez olvasható.

Nem csoda, hogy itt tart a társadalom, és ilyen hülyék az emberek.

Kérdező!

Mennyi a fizetésed, és mennyi a párod fizetése? (Nem ismerünk, leírhatod nyugodtan név nélkül...)

Mióta ismered a férjedet és mióta vagytok házasok?

Hány évesek a férjed szülei, van-e munkájuk? Mire költik azt a pénzt, amit a férjed nekik ad?

Mennyi időt dolgozik a párod, és otthon miben segít?

Amikor összeházasodtatok, mit beszéltetek, ki kezeli a pénzügyeket, közös lesz-e a kassza?

Egyéb tudnivaló?

2013. júl. 23. 11:36
 17/30 anonim ***** válasza:
85%

Kedves 16.!

Mert szerinted ez így korrekt? Csak azt írták le a többiek, amit gondolnak ennyi infóból, ami a zöld mezőben látható!

2műszakban dolgozik, 20 hetesen adta be a picit bölcsibe, a férj meg hazudott. Miért nem állt elé és közölte egyenesen, hogy nézd drágám, ez van, segítenem kell a szüleimnek. Egyébiránt teljesen mindegy ez esetben, hogy mióta vannak együtt, stb. Ez előfordulhat 3 év után és 15 év után is.

Nem?

Na a másik meg...ez a pénzéhes nő-duma... nem is értem, hogy lehet így gondolkozni, a társadalmat pedig hagyjuk nyugton, az apuka is simán elnézte, hogy anyuka 2műszakban dolgozik, a gyerek bölcsiben, és neki ne álljon feljebb, miután ő hazudott.

Nyilván nem ismerjük a kérdezőt, de szerintem sok esetben ezt meg kellene beszélni a párunkkal, hogy a szülőknek segíteni kell, és ki hogy gondolja, vagy éppenséggel nem gondolja jól/jónak.

Ha ilyenben hazudik, mi lenne a nagyobb dolgok esetében? Megértem, hogy a kérdező is fel van háborodva, nekem sem esne jól.

2013. júl. 23. 11:50
 18/30 anonim ***** válasza:
43%

Biztos meghallgatnám, de nem tudom mi okosat tudna mondani.

Hazudott, te két állásban dolgoztál, gyerek bölcsiben, ráadásul már így is adott valamennyit a szüleinek, az nem volt elég? Vagy ha már adott x összeget, amiért te nem szóltál, akkor miért nem beszélte meg veled?

2013. júl. 23. 12:04
 19/30 anonim ***** válasza:
29%

Próbálnám megtudni az okát, hogy miért teszi ezt.

Végülis amikor eldöntöttük, hogy gyereket vállalunk, akkor tudtam mennyi pénzünk van, vállaltam a gyereket úgy is, hogy bölcsibe adom. Igazából nem kellett volna bölcsibe adni, mert egyikőnk sem volt munkanélküli, mindkettőnknek van keresete, és beosztással ki lehet ebből jönni. Csak nem tudjuk jól beosztani a pénzt, szeretünk mindent megvenni, ami kell, így döntöttünk a bölcsi mellett, és hogy dolgozzak én is 2 állásban.

A férjem pénztárcájában nem vájkálok, mert bár kiderült, hogy sokkal többet keres, mint amiről tudok, de még így is többet ad haza, mint amit én. Nem lenne képem hozzá. Főleg hogy otthon is ő végzi el a munka nagy részét, takarít, főz, a bölcsibe és az orvoshoz is ő hozza-viszi a gyereket.

A szülei nagyon kedves emberek. Csak sajnos nem túl szerencsések, mert elvesztették mindketten a munkahelyüket, és vidéken a közelükben nincs semmi lehetőség. Nem tudtam, hogy ennyire szegények, a párom szégyellt erről beszélni. A fizetése egy részét ezért küldi nekik. Igazából valahol megérdemlik, hisz amíg tanult a párom, ők fizették a felsőfokú tanulmányait, az albérletét is, és neki akkor nem kellett még dolgoznia. A lakást amiben élünk, azt is a szülei segítségével tudtuk megvenni. Most megérdemlik, hogy rajtuk segítsen a párom.

Nem haragszom, hogy eltitkolta. Inkább felnézek rá, hogy a szüleit és a gyerekét is tudja támogatni. Én pedig örülök, hogy van munkám, ráadásul kettő is. Másnak egy sem jut.

Azért igyekszem jobban megtanulni bánni a pénzzel, spórolni, nem a legdrágább cuccokat megvenni, hogy a gyereknek minél többet megadhassak. Sajnos a bölcsit nem tudtam kikerülni. Ez van.

2013. júl. 23. 12:43
 20/30 anonim ***** válasza:
70%
Én a legjobban azon lennék felháborodva,hogy elvette tőlem és a gyerektől azt a kis időt amit rendesen vele tölthettem volna.Mert ha nem titkolózik és hazudozik akkor nem kell annak a kisgyereknek bölcsibe lennie.(az más vita tárgy már hogy ez jó e a gyereknek vagy sem,én inkább azt vallom,hogy 3 éves korig anyukával legyen)Arról meg ne is beszéljünk,hogy 2 állásban kellett miatta dolgoznia.Érthetőenne ha tudnék róla és tudnám,hogy pl egy betegség miatt vagy egy régi tartozás miatt van ez a helyzet...,de így....
2013. júl. 23. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!