Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális barátom szüleinek a...

Normális barátom szüleinek a reakciója vagy jogos a sértettségem? (többi lent)

Figyelt kérdés

Barátommal már több mint egy éve vagyunk, komolyan is gondoljuk a kapcsolatot, sok időt töltök náluk, szüleivel is kijövök. Viszont hiába van jogosítványom, nem engedik h vezessem az autójukat (kettő is van nekik, egyik az anyjáé, a másik főként az övé, de az apja is használja).

Közölték barátommal, h be ne merészeljek ülni az autójukba amíg ők élnek sofőrként, majd ha barátom vesz magának egy kocsit, azt úgy töröm össze ahogy akarom. Nekem nagyon rosszul esett ez a hozzáállás, megértem, hogy az autó érték, és féltik, de nem a két szép szemembe kaptam a jogosítványom. Természetesen nem arra gondolok, hogy fél országon át furikázzak a kocsijukkal, csak pl ha a szomszédos (10 km-re lévő) városba kell átmenni vmiért, akkor mondjuk én vezessek oda, vagy haza.

Jogos a sértettségem, vagy teljesen érthető a hozzáállásuk?

2013. szept. 24. 19:46
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, csupán azt nem értem, ha én teljesen normálisan feltettem egy kérdést, egyes embereknek miért kell ilyen kioktató hangnemet megütni :)

nem rajtam kell ám a feszkót levezetni :D

2013. szept. 24. 20:45
 22/48 anonim ***** válasza:
80%
A gépkocsi veszélyes üzem. Erről néha megfeledkeznek. Személyes vagyontárgy, amit mindenki óv és véd, nem szívesen enged át másnak, hiszen ezzel felelősséget is vállalna egy bizonyos fokig az alkalmi használóért. Én sem engedném át soha barátnak, családtagnak. Kivétel a férjem. Neki sem szívesen adom oda; van saját kocsija is. A barátod szülei jogosan zárkóznak el a sofőrködésedtől.
2013. szept. 24. 20:46
 23/48 anonim ***** válasza:
84%

Nem is értem miért akarnád vezetni az autójukat. Én még a férjem autóját se szeretem vezetni.

Sőt, utálom, ha bárki kölcsönkéri az autünkat, legyen az anyós vagy akár volt vezetésoktató barát, nem és kész. mert tudom, hogy ha bármi baj történne csak ciki helyzet lenne, mert lehet nem lenne honnan kifizessék.

2013. szept. 24. 21:02
 24/48 anonim ***** válasza:
85%

oké, ha mondjuk összetöröd a kocsit, akkor tudnál nyugodt szívvel a szemükbe nézni? örökre megmaradna a neheztelés, és neked is kellemetlen lenne.

nagy a mellényed, bizonyára nem rég szerezted a jogsit. majd ha lesz mögötted párezer km és pár év, akkor talán alázat is jut majd mellé.

ha lesz saját autód, majd megérted.

2013. szept. 24. 21:06
 25/48 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem már az sem teljesen normális, hogy ez benned úgy mer fel mintha ez járna neked, azért mert a fiúkkal vagy.

Nekik van igazuk ha tetszik ha nem.

2013. szept. 24. 21:24
 26/48 anonim ***** válasza:
71%
Én még a saját szüleim autóját sem merem vezetni, nemhogy a barátom szüleiét... Még ha ők ajánlanák is fel, akkor sem. Vegyél magadnak egy olcsó (300 ezer körüli) kis kocsit és akkor oda mész ahova akarsz. Én is ezt tettem :)
2013. szept. 24. 21:26
 27/48 anonim ***** válasza:
73%
Előadhatták volna szebben is, de amíg nincs pénzed arra, hogy kifizess egy totálkáros autót, addig azon se lepődj meg, ha senki se adja kölcsön a sajátját. Ha pl. elcsapsz egy őzet, ami bárkivel előfordulhat, mit csinálsz? Egy bocsánatkérés kevés több százezer Ft-os kár esetén.
2013. szept. 24. 22:04
 28/48 anonim ***** válasza:
74%

- Autód nincsen,

- vagyonod nincsen,

- rutinod nincsen,

- az esetlegesen okozott kárt sem tudnád megtéríteni!

- ráadásul felelősségérzeted sincsen, mert fel sem fogod, hogy nulla rutinnal, el is gázolhatsz valakit!!

Ezzel szemben:

- van nagy arcod,

- vannak elvárásaid, úgy, hogy még semmit sem tettél le az asztalra,

- attól még nem nyúlhatod le a szülők vagyontárgyait, mert éppen te vagy a fiúk soros barátnője...

Amúgy senki sem akadályozza meg, hogy vegyél magadnak egy autót!

(Persze gondolom, hogy ezt is rögtön a személyed elleni "támadásnak" veszed majd.)

2013. szept. 24. 22:06
 29/48 Frigg ***** válasza:
27%

Nem igazán merem leírni a véleményemet, mert pár dologban különbözik az eddig itt elhangzottaktól. Ezt a némileg ellenséges, "kioktató" hangnemet én sem értem pár válaszoló részéről. Ha tényleg így mondták, hogy "be ne merészeljen ülni" (a vezető ülésbe), az csöppet nekem durván hangzik. Több mint egy éve ismerik a kérdezőt, nem tudjuk hány évesek a párjával, mióta van jogsija, mennyi tapasztalata van. Ha még nagyon friss a jogsi, meg lehet beszélni normálisan is, pl. "Figyelj XY, ne vedd magadra, de amíg tapasztalatlan vagy vezetés terén, nem szeretnénk hogy vagy neked, vagy az autónak baja essen". Ha jól vettem ki, a párjáé is a kocsi, teszem azt ha át kell ugrani a szomszéd városba, és a kérdező barátjának nincs kedve vezetni, akármi, szerintem ez nem olyan nagy gond. De addig én nem alkotok negatív vagy akármilyen véleményt, amíg nem tudok részleteket. És az sem jött le nekem a kérdésből, hogy ő elvárná, hogy bármikor használhassa az autót. Szóval valamilyen szinten 1-1.

23/N

2013. szept. 24. 22:09
 30/48 anonim ***** válasza:
77%

Kocsit, könyvet és nőt kölcsön nem adunk!

Én sem adnám oda senkinek a kocsimat!

2013. szept. 24. 22:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!