Mit köszöntetek legelőször a párotok szüleinek, amikor bemutatott titeket? Jó napot kívánok, csókolom, vagy letegeztétek őket?
Csókolom....
Aztan amikor éppen tértünk át a tegezésre...nagyonnehezen állt a számra...a "szia.." Mndig reménykedtem, hogy a jó estét/reggelt beleszuszakolhaző a napszaka... (Ezt köszönésformát mindig használom, tehát a szüleim tesóm, még a párom felé is...nálam ilyen szavajárás féle a napszaknak megfelelően köszönni ismerősnek is)
Mindnképpen magáztam őket, amíg fel nem ajánlották a tegeződést...
21 voltam , ők 53, 55.
Kb 1 evvel később ajánlották föl a tegeződést...
Csókolom.
Apukája kb 3 találkozás után felajánlotta a tegeződést, anyukája még mindig nem. A szülei elváltak amúgy. De elég ciki hogy a 60 éves szomszédokkal is tegeződők meg a 70 éves postással is, akinek meg a fiával élek együtt, annak csókolomozok. De nem fogom tegezni, csak ha ő is megkér.
Szerintem attól is függ te hány éves vagy és az ő szülei hány évesek. Ha még diák vagy (tehát úgymond gyerek), akkor nyugodtan köszönj csókolomot. És akkor is, ha a szülei idősek, nyugdíjasok.
Ha viszont te egy fiatal felnőtt vagy és a szülei is egész fiatalok, akkor inkább legyél távolságtartóbb és magázd őket. Tiszteletteljesebb is a magázódás egyébként. Én valahogy mindig úgy képzeltem, hogy ettől nagyobb eséllyel kezelnek felnőttként, még úgy is, ha a fiúkat gyereknek látják amíg világ a világ.
(Főleg hogy olyan típus vagyok, akitől még mindig megkérdezik a dohányboltban, hogy elmúltam e 18, pedig már 10 éve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!