A nőknek, hogy illik köszönni? (találkozáskor, elköszönésnél) Úgy értem, hogy találkozáskor: Jó napot! Elköszönéskor: Viszlát vagy csókolom? 15F vagyok.
függ a szituációtól, kortól, tegezed, magázod, ....
Egy boltban jó napot kivánok, viszont látásra
Barátnőd édesanyjának: Kezét csókolom viszontlátásra.
Tanárnőnek: jó reggelt Tanárnő! viszont látásra
szerintem.
Belekottyanok egy kicsit, ha nem baj.
Nő vagyok, 40 fölött, ráadásul tanár.
Számomra annyira visszataszító a "csókolom", hogy ha valaki ezt mondja (szerencsére kevesen és ritkán) akkor gondolatban mindig behúzok egy strigulát az illetőnek a negatív oldalra. Persze biztos van olyan is, aki szereti. Én "jó napot" és "viszlát" párti vagyok, de ez is csak egy vélemény.
Én a nőknek csókolommal köszönök, és szeretik.
Az utolsó kettőnek nem tudom, mi a baja vele, talán feministák :)
Miért lenne visszataszító a csókolom? És miért tiszteli meg az ember a jó napot!-tal inkább? Ez hülyeség. Ha meg úgy vesszük, régen a nők tényleg elvárták, hogy a kezüket csókolják a férfiak, úgyhogy a kezét csókolom nem hiszem, hogy tiszteletlen lenne, bár azt hittem, hogy ez a kifejezés már kiment a divatból..
Nekem az volt a fura amikor a nálunk kb. 10 évvel idősebb tanárnőnek mondtuk csaj létünkre, hogy csókolom, de nála annyira megragadt már ez a dolog, hogy nem tudtunk váltani. Én biztos szóltam volna a helyében, hogy na ezt ne, nem vagyok még annyira öreg, hogy csókolommal kelljen köszönni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!