Bevállalnátok így egy babát? Hogy döntenétek a helyemben?
Sziasztok!
A párommal 2 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve együtt is élünk. Én 23 éves vagyok, ő 30. Nagyon jól megvagyunk, eljegyzést és esküvőt is tervezzük, valamint beszélgettünk már a gyermekvállalásról is. Az eredeti terv az volt, hogy jövőre eljegyzés, rá 1 évre esküvő, rá 1 évre baba, de a baba úgy döntött, előbb jönne. :) Terhes vagyok, bár még a korai szakaszban járok.
Örülünk neki, de nagyon elgondolkodtam, hogy meg tudnánk-e adni neki mindent, ugyanis pár hónapja kezdtem el dolgozni, az egyetemet pedig most fogom befejezni. A munkában töltött évek miatt, ha jól tudom a minimális támogatást kapnám, ugynis nincs meg az átlag 2 évem. A párom viszonylag jól keres (150 000 ft-ot), félretett pénzünk is van, a lakás is a páromé, hitel, minden nélkül, autó is van, így azért mégsem a "semmire" szülnék. De azért mégis aggaszt, hogy így szinte csak a párom fizetése lenne, plusz a tizen-huszon ezer forint amit én kapnék. A félretett pénzünk szerintem elmenne a gyerekszoba berendezésére, babaholmikra. A párom nagyon jó apa lenne, látom ahogyan a terhes ismerőseinktől érdeklődik a várandósságról (mielőtt még terhes lettem volna, előtte is), a babákról, a baba ellátásáról, és a nevelésről is. Ő azt mondta, hogy vállaljuk be, ha kell túlórázik, hogy mindenünk meglegyen.
Engem mégis aggaszt, hogy nem minden támogatást kapnék meg (anyagilag), a munkában eltöltött éveim hiányában.
Ti mit gondoltok? Szerintetek nyugodt szívvel "belevághatunk"? Érdekelne, hogy akiknek van már gyermeke, milyen körülmények között vállaltatok babát, milyen lehetőségeitek voltak?
Köszönöm, hogy végigolvastátok, és leírjátok a véleményeteket!
Szerencsés vagyok :) A 20-as éveim elején járok,több mint 5 éves kapcsolattal a hátam mögött. Hamarosan jöhet aminek jönnie kell, nem hiszem hogy megkérdezik majd hogy unoka-e a gyerkőc :)
A nagy Ő már meg van, és házasságpárti ő is, így aztán ezzel sem lehet túl nagy gond :)
Én nem hiszem azt ,hogy prűd vagyok csak azért mert maga a házasság intézménye még fontos nekem a mai világban.De tudod, kinek a pap, kinek a papné.
Sziasztok!
Bocsi, hogy eltűntem, és nem jelentkeztem, csak a válaszok egy idő után átmentek a hozzászólok közötti vitába, valamint nem akartam idegesíteni magam 1-1 hozzászólás miatt, aztán el is felejtettem az oldalt. Most újra idetaláltam..:) Ha valakit érdekel, végül eldöntöttük, hogy megtartjuk a babát. :) A folyamatos 1 éves munkaviszonyom meglesz a baba születéséig, így elvileg 79 ezer forint GYED-et fogok kapni. Május elejére vagyok kiírva, minden rendben van a babával is, én is jól viselem a terhességet, remélem még sokáig tudok dolgozni. Munkáltatóm is jól fogadta, hiszen szerinte is nagyon jó korban vagyok, és ha nem most, hát mikor szüljek? :) Biztosított arról, hogy visszavár majd, de "cserébe" látogassak majd be a babával, mert kiváncsi rá. :) A párom a fellegekben van, nagyon készülünk, spórolunk, a lakáson is felújítottunk ezt-azt. Barátok is segítettek így a munkadíjon is tudtunk spórolni. Köszönöm a sok választ, és bíztatást. Azoknak üzenném, akik szerint "2 éves l*faszos kapcsolatra szülni" felelőtlenség, hogy szerintem a MI kapcsolatunk érzelmileg és összetartás szempontjából előrébb jár, mint azoké akik talán 10 éve vannak együtt, de egymás mellett élnek és azért vállalnak gyereket mert valahogy fel kéne pezsdíteni a kapcsolatot. Ja, és időközben az egyik ismerősöm is elvált, úgy hogy 5 év után házasodtak, 1 évet voltak házasok, a nő babát tervezett, de a pasi meglépett egy nővel. No, ennyit a kitartó hosszú évekről ;)
Üdv. Mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!