Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevállalnátok így egy babát?...

Bevállalnátok így egy babát? Hogy döntenétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A párommal 2 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve együtt is élünk. Én 23 éves vagyok, ő 30. Nagyon jól megvagyunk, eljegyzést és esküvőt is tervezzük, valamint beszélgettünk már a gyermekvállalásról is. Az eredeti terv az volt, hogy jövőre eljegyzés, rá 1 évre esküvő, rá 1 évre baba, de a baba úgy döntött, előbb jönne. :) Terhes vagyok, bár még a korai szakaszban járok.

Örülünk neki, de nagyon elgondolkodtam, hogy meg tudnánk-e adni neki mindent, ugyanis pár hónapja kezdtem el dolgozni, az egyetemet pedig most fogom befejezni. A munkában töltött évek miatt, ha jól tudom a minimális támogatást kapnám, ugynis nincs meg az átlag 2 évem. A párom viszonylag jól keres (150 000 ft-ot), félretett pénzünk is van, a lakás is a páromé, hitel, minden nélkül, autó is van, így azért mégsem a "semmire" szülnék. De azért mégis aggaszt, hogy így szinte csak a párom fizetése lenne, plusz a tizen-huszon ezer forint amit én kapnék. A félretett pénzünk szerintem elmenne a gyerekszoba berendezésére, babaholmikra. A párom nagyon jó apa lenne, látom ahogyan a terhes ismerőseinktől érdeklődik a várandósságról (mielőtt még terhes lettem volna, előtte is), a babákról, a baba ellátásáról, és a nevelésről is. Ő azt mondta, hogy vállaljuk be, ha kell túlórázik, hogy mindenünk meglegyen.

Engem mégis aggaszt, hogy nem minden támogatást kapnék meg (anyagilag), a munkában eltöltött éveim hiányában.

Ti mit gondoltok? Szerintetek nyugodt szívvel "belevághatunk"? Érdekelne, hogy akiknek van már gyermeke, milyen körülmények között vállaltatok babát, milyen lehetőségeitek voltak?

Köszönöm, hogy végigolvastátok, és leírjátok a véleményeteket!

2013. aug. 22. 09:50
1 2 3 4
 31/36 Trollcika ***** válasza:
37%
És ha a nagy Ő házasságellenes?? Mert végül is mi is az? Csak egy papír, baromira nem fontos.. De hát kinek, mi.. Ha elvesz, az neked biztonságot nyújt? Ugyanúgy otthagyhat gyerekkel akár házasok vagytok, akár nem. Vagy nem?? Javíts ki ha tévedek. Prűd vagy kicsit. Te dolgod, csak nehogy annyit várj, hogy már -amint írtam is- késő legyen.. Csak az én magánvéleményem, hogy egy gyerkőc mellett egy fiatal anyuka sokkal jobban mutat, mint egy olyan, akitől megkérdezik, hogy "az unokája?"
2013. aug. 24. 10:52
 32/36 anonim ***** válasza:
21%

Szerencsés vagyok :) A 20-as éveim elején járok,több mint 5 éves kapcsolattal a hátam mögött. Hamarosan jöhet aminek jönnie kell, nem hiszem hogy megkérdezik majd hogy unoka-e a gyerkőc :)

A nagy Ő már meg van, és házasságpárti ő is, így aztán ezzel sem lehet túl nagy gond :)

Én nem hiszem azt ,hogy prűd vagyok csak azért mert maga a házasság intézménye még fontos nekem a mai világban.De tudod, kinek a pap, kinek a papné.

2013. aug. 24. 11:06
 33/36 Trollcika ***** válasza:
23%
Igen, akkor szerencsés vagy.! gratulálok nektek!
2013. aug. 24. 13:33
 34/36 Trollcika ***** válasza:
67%
Akkor nem gratulálok. most ezt mért kellett lepontozni. pff. IQ 0 ...
2013. aug. 25. 17:16
 35/36 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, és nem jelentkeztem, csak a válaszok egy idő után átmentek a hozzászólok közötti vitába, valamint nem akartam idegesíteni magam 1-1 hozzászólás miatt, aztán el is felejtettem az oldalt. Most újra idetaláltam..:) Ha valakit érdekel, végül eldöntöttük, hogy megtartjuk a babát. :) A folyamatos 1 éves munkaviszonyom meglesz a baba születéséig, így elvileg 79 ezer forint GYED-et fogok kapni. Május elejére vagyok kiírva, minden rendben van a babával is, én is jól viselem a terhességet, remélem még sokáig tudok dolgozni. Munkáltatóm is jól fogadta, hiszen szerinte is nagyon jó korban vagyok, és ha nem most, hát mikor szüljek? :) Biztosított arról, hogy visszavár majd, de "cserébe" látogassak majd be a babával, mert kiváncsi rá. :) A párom a fellegekben van, nagyon készülünk, spórolunk, a lakáson is felújítottunk ezt-azt. Barátok is segítettek így a munkadíjon is tudtunk spórolni. Köszönöm a sok választ, és bíztatást. Azoknak üzenném, akik szerint "2 éves l*faszos kapcsolatra szülni" felelőtlenség, hogy szerintem a MI kapcsolatunk érzelmileg és összetartás szempontjából előrébb jár, mint azoké akik talán 10 éve vannak együtt, de egymás mellett élnek és azért vállalnak gyereket mert valahogy fel kéne pezsdíteni a kapcsolatot. Ja, és időközben az egyik ismerősöm is elvált, úgy hogy 5 év után házasodtak, 1 évet voltak házasok, a nő babát tervezett, de a pasi meglépett egy nővel. No, ennyit a kitartó hosszú évekről ;)

Üdv. Mindenkinek! :)

2013. nov. 28. 12:53
 36/36 Trollcika ***** válasza:
Gratulálok, majdnem egy időben fogunk szülni..:)
2014. jan. 13. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!