Helyemben bevállalnátok? Szülőként mit szólnátok, ha gyereket ezzel állna elő?
Arról lenne szó, hogy februárban, meglátogattuk az egyik barátnőm barátnőjét, aki az egyik skandináv országban au-pairkedik. Akkor szóba került, hogy júniusban lejár a szerződése és az egyetem miatt, haza kell jönni. Viszont a család, szeretne egy másik au-pairt és kérdezték tőle, hogy tudna-e valakit, aki szívesen menne helyette. Engem kérdezett meg, mert tudja, hogy beszélem az adott nyelvet, angolul is jól beszélek és szeretnék hosszabb távra kimenni abba az országba.
A napokban, írt is nekem a lány, hogy ha még mindig érdekel a dolog, akkor mesélne róla többet. Természetesen, rábólintottam.
Ti bevállalnátok, hogy 11 hónapra egy idegen családhoz ill. egy idegen országba költözz. (Jó, annyira nem idegen, mert nem először jártam ott, a fővárost - ahol él a család -, mert úgy ismerem, mint a tenyerem).
Szülőként mit szólnátok, ha a gyereket ilyennel állna elő? Támogatnád/nem támogatnád; miért?
Köszönöm első válaszoló!
Most látom, hogy elírtam a *gyereketek szót. :)
Én is mennék. :)
Volt itt amúgy pár napja egy hasonló kérdés, ahol egy csaj jó hosszú hozzászólást írt ezzel kapcsolatban a kérdezőnek (ő is azt tervezgette hogy kimenjen-e vagy sem) próbáltam neked visszakeresni, de nem találom, lehet áthelyezték másik kategóriába.. Mindenesetre ő is csupa jó dolgot mesélt és ha szerencséd lesz rátalál erre a kérdésre is és válaszol majd! :)
Szerintem én vagyok az a csaj, akiről a #2 válaszoló beszél. :-)
Voltam au-pair, kereken 1 évig, illetve egy kisebb megszakítással, de összességében pontosan 12 hónapig. Angliában voltam, először Luton, majd London.
Csak pozitívumokat tudok leírni, mondjuk sok múlik azon, hogy milyen a család, de ha neked ismerősöd előtte már dolgozott náluk és jó dolgokat mesélt róluk, akkor ilyen téren nem lehet probléma. Számomra életre szóló élmény volt és a mai napig vágyom vissza!!
Rengeteg szép helyet láttam (engem a család elvitt még nyaralni is magukkal), sok új emberrel ismerkedtem meg, egy nagyon mély barátság is kialakult ennek köszönhetően. A nyelvtudásom feltornáztam felsőfokra, gyűjtöttem pénzt és ami a legfontosabb hogy - mivel rá voltam kényszerülve - elég szépen önállósodtam, megtanultam pl nagyon jól főzni, vasalás-mosás már rutinból megy és a többi.
Engem szerencsére anyuék is támogattak, ja és plusz "hozadéka" még ennek az egész dolognak, hogy a távolság és a ritkább találkozások megerősítették a családdal is a kapcsolatom, előtte voltak néhanapján konfliktusok, amik többek közt az én magatartásomnak (is) köszönhetőek voltak, de az alatt az 1 év alatt teljesen megváltoztam, megkomolyodtam és persze megtapasztaltam hogy mennyire nehéz feladat egy gyerekkel foglalkozni és közben még a háztartást is vezetni, így teljesen átértékelődött a szememben anyukám szerepe is. :-)
Hát röviden ennyi, én biztatlak arra hogy próbáld ki, veszíteni lényegében nem veszíthetsz! :-) Ha van még kérdésed írj nyugodtan, szívesen válaszolok!
Köszönöm szépen a válaszokat.
Úgy vagyok vele, hogy egy próbát valóban megér és később nem mondhatom azt, hogy miért nem próbáltam meg. :)
Ha lesz kérdésem, mindenképpen írok Neked, kedves utolsó! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!