Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevállalnátok így egy babát?...

Bevállalnátok így egy babát? Hogy döntenétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A párommal 2 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve együtt is élünk. Én 23 éves vagyok, ő 30. Nagyon jól megvagyunk, eljegyzést és esküvőt is tervezzük, valamint beszélgettünk már a gyermekvállalásról is. Az eredeti terv az volt, hogy jövőre eljegyzés, rá 1 évre esküvő, rá 1 évre baba, de a baba úgy döntött, előbb jönne. :) Terhes vagyok, bár még a korai szakaszban járok.

Örülünk neki, de nagyon elgondolkodtam, hogy meg tudnánk-e adni neki mindent, ugyanis pár hónapja kezdtem el dolgozni, az egyetemet pedig most fogom befejezni. A munkában töltött évek miatt, ha jól tudom a minimális támogatást kapnám, ugynis nincs meg az átlag 2 évem. A párom viszonylag jól keres (150 000 ft-ot), félretett pénzünk is van, a lakás is a páromé, hitel, minden nélkül, autó is van, így azért mégsem a "semmire" szülnék. De azért mégis aggaszt, hogy így szinte csak a párom fizetése lenne, plusz a tizen-huszon ezer forint amit én kapnék. A félretett pénzünk szerintem elmenne a gyerekszoba berendezésére, babaholmikra. A párom nagyon jó apa lenne, látom ahogyan a terhes ismerőseinktől érdeklődik a várandósságról (mielőtt még terhes lettem volna, előtte is), a babákról, a baba ellátásáról, és a nevelésről is. Ő azt mondta, hogy vállaljuk be, ha kell túlórázik, hogy mindenünk meglegyen.

Engem mégis aggaszt, hogy nem minden támogatást kapnék meg (anyagilag), a munkában eltöltött éveim hiányában.

Ti mit gondoltok? Szerintetek nyugodt szívvel "belevághatunk"? Érdekelne, hogy akiknek van már gyermeke, milyen körülmények között vállaltatok babát, milyen lehetőségeitek voltak?

Köszönöm, hogy végigolvastátok, és leírjátok a véleményeteket!

2013. aug. 22. 09:50
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
10%
Hát h szerinted 2 év ismeretség után kell szülni, akkor te vagy a korlátolt. Milliomosnak meg nem kell lenni, de 150+ segély rohadtul nem elég 3 főnek. 2 Emberre egy havi étel min. kb. 50.000 ft, hahó, és rezsi is van ám, hamár lakbér nincs, a gyerek meg szerinted nem kerül semmibe? Tudod te mennyi egy havi pelenka?! Mert ha tudnád nem írnál ilyen hülyeségeket...
2013. aug. 22. 19:01
 22/36 anonim ***** válasza:
47%

kedves utolsó!

mi frusztrál téged ennyire? rosszul választottál párt? rosszak az anyagi körülményeid? sok stressz ér mostanság?

2013. aug. 22. 19:47
 23/36 anonim ***** válasza:
53%

a pénzt nagyon meg kell fogni, és nézni a kedvező lehetőségeket, de ha mindketten boldogan várjátok a kicsit, akkor olyan nagy gáz nem lesz.

minél hamarabb menj vissza dolgozni, és ameddig az orvos nem tilt el a munkától, addig a terhesség alatt is járj be, hogy lássák, szeretnél oda visszamenni.

személy szerint így nem vállaltam volna gyereket, meg is teszek mindent a védekezésben, h ne kerüljek ilyen helyzetbe, de ha neked így alakult, akkor hozd ki belőle a maximumot.

2013. aug. 22. 20:46
 24/36 anonim ***** válasza:
60%

nyugi mindig lutri.

jó támogatásokkal is szét lehet menni,így hogy kevés pénzt kapsz, ki leszel szolgáltatva kicsit jobban.

ebben az esetben ne vetesd el viszont, bízz a párodban

2013. aug. 23. 23:04
 25/36 anonim ***** válasza:
49%

utolsó vagyok:

viszont én a helyedben minél előbb mennék majd melózni, tanulni, nem várnék éveket.

egyébként nagyon rendes a párod hogy még túlórát is vállal.

vágj bele!

de ne hagyd később azért hogy belerokkanjon a melóba.

2013. aug. 23. 23:07
 26/36 anonim ***** válasza:
49%

utolsó:

csináld úgy hogy minél tovább dolgozz és biztosítsd a főnökeidet hogy számíthatnak rád majd a jövőben.

így megmarad a m. helyed jó esetben, nem kell majd keresgélned.

nem kell a babaszoba-babaholmit túlragozni.

mondjuk nekem fura, ez a berendezés.

lehet hogy sok mindent kapni fogtok.

2013. aug. 23. 23:09
 27/36 anonim ***** válasza:
30%
Az tuti, hogy egy 2 éves kapcsolatba én sem szülnék! Úgy meg főleg nem, hogy még feleség sem vagyok...
2013. aug. 24. 07:26
 28/36 Trollcika ***** válasza:
38%

Miért hány év ismeretség után kell szülni, 20? Istenem de gyökér vagy. Tudom, h mennyi egy havi pelenka, képzeld másfél éves fiam van, havi 10.000, egetrengető tényleg.. Rezsi igen, mi havi 60-at fizetünk, mellette még van 2 hitelünk, és mégis mindenünk megvan na ezt add össze.

Az, hogy neked nem elég havi 200.000, mint amennyit sok sok család nem kap összesen, mégis tisztességben becsületesen felnevelik a gyerekeiket, arról mi nem tehetünk. Te ne szüljél gyereket inkább, habár ilyen ésszel, meg felfogással szerintem nem is veszélyeztet téged ez a dolog.

2013. aug. 24. 10:01
 29/36 Trollcika ***** válasza:
38%
Mi ez a sok hülye h 2 éves kapcsolatba nem szülne, miért? Mégis mit nem lehet 2 év alatt kiismerni a másikban? Meddig várnátok?? OMG, majd lesztek vén szatyrok aztán majd itt irkáljátok h óóó nem tudok teherbe esni, miért? Mert vártál ennyi időt, öreg fejjel akarsz nekivágni, mert nem mertél egy 2 éves kapcsolatba szülni! Az meg h azért nem szülne, mert nem vették feleségül, na arra nem írok semmit... -.-""
2013. aug. 24. 10:04
 30/36 anonim ***** válasza:
40%

Utolsó, miért ne lehetne az én értékrendemben az, hogy a gyerekem apja felesége legyek?

Mi van akkor, ha csak olyannak szülök aki el is vesz feleségül? Ez az én döntésem, és így akarom,akkor mi van?

Mi van akkor, ha nálam egy 2 éves kapcsolat még "semmi"?

Neked mi azzal a problémád ha nekem kevés 2 évnyi kapcsolat egy gyerekhez?

Leírtam a véleményemet hogy nem szülnék 2 évre,és házasság nélkül sem vállalnám be.És akkor mi van? Nekem ezt kívánja meg az életkultúrám, nem úgy mint neked, ennyi.

Legyökerezni a másikat ezért,ez csak bizonyítvány rólad...ennyi!

2013. aug. 24. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!