Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan döntenétek? Költöznétek...

Hogyan döntenétek? Költöznétek hamarabb?

Figyelt kérdés
Tehát páromnak van 1 lakása, amit kiadott albérletbe, mert eddig egyedül amúgy sem költözött volna, meg a hitel még magas, így a szüleivel él. A fizuját egy az egyben elrakja, csak az albérleti díjból él, mivel ugye a szülei eltartják. Na most képbe jöttem én egy másik városból, fél éve vagyunk együtt, munkába álltam, és ideköltöztem hozzájuk, amíg próbaidőn vagyok, azaz szeptemberig kb. A családja szerintem eléggé beleszól az életébe, tudom, hogy nem érzi magát annyira jól itthon, nálunk jobban szeretett lenni, de a munkája is ebbe a városba köti, meg most már az enyém is. A szülei azt szeretnék, hogyha tavaszig még itt lennénk, hogy addig is gyűljön a pénz, és fűtés szezon előtt ne költözzünk. Tényleg csak anyagi okokból érné meg, de én nem szivesen lakok itt, és látom, hogy ő sem, és olyan szinten hülye gyereknek kezelik őt, meg ugye fél év alatt még a szülei és köztem sem olyan erős a kapcsolat, szóval nem annyira érzem jól magam, meg számomra feszült a légkör...Na szóval ti mint kívülállók mit tennétek? Az anyagiakat néznétek, vagy a boldogságot? Egyébként mi is tudjuk, hogy az elején nem fogunk tudni félre rakni pénzt, de ha kevesebb lesz a törlesztője, akkor már igen.
2013. jún. 11. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan a boldogságot választanám,ilyen téren nem foglalkoznék az anyagiakkal.Anyóséknál lakni....megsem fordulna a fejemben.Mindenki a saját életét rendezgesse.....szerintem.
2013. jún. 11. 19:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, én sem szívesen, de úgy sem akarjuk, hogy odaköltözünk, aztán lehet próbaidő alatt kirúgnak :S és már a legelejétől kezdve együtt alszunk mindennap, de így meló mellett már nem tudok hazajárni, szóval csak ez maradt...remélem, hogy csak szeptemberig, de félek, hogy meggyőzik, ha nagyon mondják neki :(
2013. jún. 11. 19:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Én a helyedben saját magam kivennék egy lakást, odaköltöznék, és odahívnám a páromat is. Ha meg ennek ellenére otthon akar maradni, akkor menjen Istennek hírével.
2013. jún. 11. 19:38
 4/6 anonim ***** válasza:
82%
Ebben az esetben NEM neked, hanem a párodnak kell dönteni. Te legfeljebb NEKI mondhatod el, hogy mi a véleményed, de a szüleinek már nem.
2013. jún. 11. 19:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Én nem mondok semmit a szüleinek, mindenben együtt döntünk, ő is szeretne költözni, de tudom, hogy fél, hogy akkor kiverik itthon a dilit, mert olyanok sajnos :( És nem akarom két tűz közé sodorni, szeretném, ha szívből akarná, hogy külön menjünk, ezért kérnék infókat, hogy mások hogyan gondolják, mert tudom, hogy őt is az ésszerűség vezérli.
2013. jún. 11. 19:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A próbaidő alatt ne döntsetek, ill. te lépjetek még akkor sem, ha a költözés mellett döntötök. Addig még van majdnem 3 hónapotok, sokat változhat a kapcsolatotok a szüleivel. Ha a próbaidő letelte után tovább alkalmaznak, akkor én a helyedben megbeszélném a párommal, hogy önállósítsuk magunkat. Az már nem a te feladatod, hogy közöld a szüleivel vagy magyarázkodj. Ezt neki kell megtenni. Ha nincs bátorsága megmondani a szüleinek, akkor egész életetekben a szülei befolyása alatt fog állni. Nem vagyok benne biztos, hogy te úgy akarod leélni az életed, hogy mindenben a párod szülei diktáljanak.
2013. jún. 11. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!